Aan de Slag met Dweilrobots in 2022: Voor de Beginners

Er zijn veel klusjes waar we een hekel aan hebben, waarvan het dweilen van de vloeren er één van is. Zoals we allemaal weten kost het tijd om je huis schoon te maken. Aangezien tijd geld kost, heeft het voor sommige zin om te investeren in een oplossing om de hoeveelheid tijd die het kost te verminderen.

Aan de Slag met Dweilrobots

Als gevolg hiervan worden dweilrobots steeds populairder. De markt biedt vele dweilrobot opties, dus het kan moeilijk zijn om te weten welke dweilrobot te kopen. Daarom hebben we deze handleiding samengesteld. Om je te helpen kiezen en op welke functies je moet letten wanneer je een dweilrobot koopt.

Eigenschappen van een Dweilrobot

Wanneer je op zoek bent naar de juiste dweilrobot, dan moet je rekening houden met verschillende factoren. Hier zijn een aantal factoren om over na te denken alvorens een dweilrobot te kopen.

Grootte

De grootte van de dweilrobot is een zeer belangrijk kenmerk bij de aanschaf van dit apparaat. Je wilt een kleinere robot, omdat deze in of onder kleinere ruimtes past. Het betekent ook dat je geen zware robot van de ene plek naar de andere hoeft te slepen.

Zelfs als de dweilrobot via de afstandsbediening kan worden bediend, is het nog steeds mogelijk dat het ergens vast komt te zitten, met als gevolg dat je de robot even moet “helpen”.

Robotstofzuiger-en-dweilrobot-combo

Het kiezen van een dweilrobot met een kleiner ontwerp betekent dat je een apparaat hebt dat gemakkelijk onder meubels kan schoonmaken. Als je veel houten vloeren en veel meubels hebt, zal een compacte robot veel beter werken.

Bovendien, als je een huis met meerdere verdiepingen hebt, is een kleine en lichte robot handig als je hem regelmatig van de ene naar de andere verdieping moet dragen (of je kunt altijd een dweilrobot voor elke verdieping kopen).

Laadstation

De meerderheid van de beschikbare dweilrobots heeft sensoren die hen waarschuwen wanneer de accu bijna leeg is. Deze sensoren helpen de dweilrobot terug te navigeren naar het laadstation, waar de robot zich oplaadt.

Het is belangrijk dat je een dweilrobot hebt die geen moeite heeft om zijn weg terug te vinden naar het laadstation wanneer het tijd is om op te laden.

Watertank

Kleinere robots hebben kleinere watertanks, wat betekent dat je ze herhaaldelijk moet bijvullen. Aan de andere kant hoeft een grotere dweilrobot minder vaak te worden bijgevuld tijdens de schoonmaakcyclus.

Er zijn dweilrobots die de vloer eerst nat maken om zich voor te bereiden op het schoonmaken, terwijl sommige andere dweilrobots water voor hen sproeien terwijl ze schoonmaken.

Dweilrobot

Veel geavanceerde dweilrobots maken gebruik van twee watertanks. Een tank voor het vuile water dat wordt opgezogen, terwijl de andere schoon water gebruikt voor het schoonmaken.

Accu

De gemiddelde dweilrobot biedt een acculevensduur van ongeveer 30 minuten, maar sommige high-end robots bieden tot wel 200 minuten dweilplezier. Een uur schoonmaken is voor de meeste huizen wel voldoende.

De meeste dweilrobots tonen een indicatielampje dat je laat weten of het apparaat moet worden opgeladen of dat de accu volledig is opgeladen.

Waarschuwingen

Veel dweilrobots laten je weten wanneer ze vast komen te zitten. Bovendien kun je notificaties ontvangen die je waarschuwen wanneer de watertank leeg is en moet worden bijgevuld, of wanneer het water vuil is en moet worden vervangen.

Controles

Het merendeel van de dweilrobots bezit functies om het schoonmaken te programmeren. Zorg ervoor dat je een robot kiest met eenvoudig te begrijpen bedieningselementen. Sommige dweilrobot bieden een afstandsbediening als een app, wat betekent dat je de smartphone kunt gebruiken om het apparaat op dezelfde manier te bedienen als een op afstand bestuurbare modelauto.

Bovendien hebben sommige dweilrobots een afstandsbediening, zodat je niet hoeft te op te staan als je dweilrobot vastloopt onder de bank.

Sensoren

Navigatietechnologie is voor de meeste dweilrobots inbegrepen. Hun voorste bumpers detecteren obstakels en valsensoren geven het apparaat de mogelijkheid om trappen te ontwijken.

Sommige dweilrobots bieden de mogelijkheid om onzichtbare barrières te plaatsen die voorkomen dat het apparaat gebieden binnenkomt die niet schoongemaakt hoeven te worden. Sommige van de meer high-end modellen zijn voorzien van 3D mapping technologie. Hierdoor kan het apparaat je hele huis in kaart brengen en leert de robot gaandeweg het huis optimaal schoon te maken.

Braava-familie-van-dweilrobots

Wifi connectiviteit

Met de eerdergenoemde bedieningsmogelijkheden wordt een app voor je smartphone gebruikt. Naast de afstandsbediening kun je schema’s maken en je dweilrobot in de gaten houden wanneer je niet thuis bent. Dit is een geweldige functie om te hebben als je bijvoorbeeld wilt dat de dweilrobot schoonmaakt voordat je thuiskomt.

Hoe kies je de juiste dweilrobot

Er is geen tekort aan dweilrobots en natuurlijk beweren vele fabrikanten dat ze de beste en meest unieke dweilrobot gemaakt hebben. Het vinden van de juiste robot kan een uitdaging zijn, maar er zijn een aantal trucs die je kunt gebruiken om te bepalen welke voor jou het beste werkt.

Als je precies weet wat je schoonmaakvereisten zijn voordat je een beslissing neemt, dan heb je een veel beter idee welke dweilrobot de juiste is voor jou en je huis. Hier zijn een paar tips om mee aan de slag te gaan.

Veeg-en-dweilrobots

Vloeren

Neem even de tijd om na te denken over de soorten vloeren die je in huis hebt. De meerderheid van de dweilrobots zijn gemaakt voor het schoonmaken van harde vloeren zoals laminaat of hout, maar er zijn er een aantal die werken met tapijten.

Daarnaast zijn er dweilrobots die zowel harde vloeren als tapijten kunnen reinigen. Weet welke vloerbedekking je in je huis hebt, zodat je er de juiste dweilrobot voor kunt vinden.

Huisdieren

Huisdieren laten vaak haar en huidschilfers achter, wat moeilijk schoon te maken is. Niet elke dweilrobot kan het haar van huisdieren oppakken en effectief schoonmaken.

Sommige raken verstopt, terwijl andere het vuil niet goed dweilen. Sommige van de meer geavanceerde dweilrobots zijn ontworpen om huidschilfers en haren van huisdieren op te pikken en eventuele vlekken te verwijderen.

Dweilrobot-kopen

Bewoners

Het aantal mensen in het huis lijkt misschien niet belangrijk, maar als je kinderen hebt, heb je over het algemeen een viezer huis dan een persoon die alleen woont (dit is geen wetenschappelijk onderbouwde stelling).

Dit geldt ook als je gezin veel tijd in de buitenlucht doorbrengt (boswandelingen, strand). Al deze factoren betekenen dat je een dweilrobot wilt zoals de Braava Jet 240, die een grondige en volledige schoonmaakbeurt kan bieden.

Lees hier alles wat je moet weten over de nieuwste dweilrobots, de beste dweilrobots!

Lees onze Koopgids voor de Beste Dweilrobots

Onze Aanbevolen Dweilrobots


Beste Koop
Ook Goed
Hybride Optie
iRobot Braava M6138
iRobot Braava 390T
Xiaomi Roborock S6
Dweilrobot
Dweilrobot
Stofzuigen + Dweilen
Oplaadtijd: 180 min
Geluidsniveau: 35 dB
Oplaadtijd: 120 min
Geluidsniveau: 35 dB
Oplaadtijd: 30 minuten
Geluidsniveau: 50 dB
De iRobot Braava M6 dweilrobot is ideaal voor het reinigen van harde vloeren, tegels en steen. Hij is gemakkelijk in gebruik... bevestig een doek, zet de Braava neer, druk op een knop en daar gaat de robot!
De iRobot Braava 390T gaat slim te werk tijdens het maken van de schoonmaakroute door het gebruik van GPS navigatie. De robot houdt bij waar hij geweest is en waar er nog werk te doen is, zelfs als je hem hebt gepauzeerd.
De S6 is de nieuwste hybride robot van Roborock. Dankzij de update is hij tot 50% stiller dan de S5. De Roborock gebruikt geavanceerde algoritmen voor de snelste manier om jouw huis schoon te maken en is nu zelfs 20% sneller.
Beste Koop
iRobot Braava M6138
Dweilrobot
Oplaadtijd: 180 min
Geluidsniveau: 35 dB
De iRobot Braava M6 dweilrobot is ideaal voor het reinigen van harde vloeren, tegels en steen. Hij is gemakkelijk in gebruik... bevestig een doek, zet de Braava neer, druk op een knop en daar gaat de robot!
Ook Goed
iRobot Braava 390T
Dweilrobot
Oplaadtijd: 120 min
Geluidsniveau: 35 dB
De iRobot Braava 390T gaat slim te werk tijdens het maken van de schoonmaakroute door het gebruik van GPS navigatie. De robot houdt bij waar hij geweest is en waar er nog werk te doen is, zelfs als je hem hebt gepauzeerd.
Hybride Optie
Xiaomi Roborock S6
Stofzuigen + Dweilen
Oplaadtijd: 30 minuten
Geluidsniveau: 50 dB
De S6 is de nieuwste hybride robot van Roborock. Dankzij de update is hij tot 50% stiller dan de S5. De Roborock gebruikt geavanceerde algoritmen voor de snelste manier om jouw huis schoon te maken en is nu zelfs 20% sneller.Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Plaats een reactie