Eufy vs. Roomba: Een Vergelijking Tussen Twee Robotstofzuigermerken

Kopers die op dit moment op zoek zijn naar een robotstofzuiger zijn zeer gelukkig omdat er veel fabrikanten om uit te kiezen. Twee van de merken die nu de meeste populariteit in de robotstofzuiger industrie genereren zijn Eufy en iRobot (Roomba).

Eufy 11s Robotstofzuiger Review

Eufy RoboVac

Eufy heeft een lijn van budget stofzuigers die je vloeren schoon houden. De Eufy RoboVac serie heeft verschillende modellen onder de ā‚¬300 en beschikt over een aantal van de technologieĆ«n die de meeste mensen die momenteel een robotstofzuiger bezitten, kennen. Dit betekent dat je dezelfde soort technologieĆ«n krijgt die je op duurdere robotstofzuigers ziet, zonder dat je te veel hoeft te betalen!

De Eufy RoboVacs hebben een aantal dingen gemeen. Elk van de verschillende modellen maakt gebruik van een drietraps schoonmaakproces waarbij de hoofdborstel stof en ander vuil van de vloeren losmaakt, de zijborstels het schoonmaakgebied van de robotstofzuiger vergroten.

Het stof en vuil dat door de hoofdborstel en zuiger wordt opgezogen, komt vervolgens in de stofcontainer. Eufy RoboVacs gebruiken zeer efficiƫnte drievoudige filters die het stof in de stofcontainer houden, zodat het niet opnieuw in de lucht kan circuleren.

Alle RoboVac-modellen gebruiken een lithiumaccu met een goede capaciteit, die beter is dan de oudere nikkelmetaal-hydride batterij, omdat deze langer meegaat en duurzamer is. De schoonmaaktijd van de Eufy robotzuigers is tussen de 90 en 100 minuten.

Eufy RoboVac 11S Robotstofzuiger Test

Als het op zuigen aankomt, geven de Eufy RoboVacs je soms meer vermogen dan de duurdere robotstofzuigers. Zo geeft de eerste generatie Eufy RoboVac 11 je al 1.000 Pa zuigkracht, terwijl de RoboVac 30 je al 50% meer zuigkracht geeft.

Er is ook de BoostIQ technologie die in latere RoboVac modellen wordt gebruikt. Hierdoor kan de robotstofzuiger een krachtigere zuigkracht gebruiken waar dat nodig is. Maar zelfs met al dat vermogen werken de Eufy RoboVac-modellen vrij geruisloos, zodat je een gesprek kunt voeren terwijl het schoonmaken aan de gang is.

Alle RoboVac-modellen kunnen houten vloeren en laagpolige tapijten/kleden efficiƫnt schoonmaken. De eerdere RoboVac-modellen zijn niet geschikt voor het reinigen van middelpolige of dikkere tapijten. De RoboVac 11+, 11S en 30 zijn echter in staat om middelpolige tapijten/kleden zonder problemen schoon te maken.

Met de grote wielen zal de Eufy RoboVac geen problemen hebben met het reinigen van verschillende vloertypes.

De Eufy RoboVac robotstofzuigers hebben een prijskaartje van onder de ā‚¬300. De Eufy RoboVac 11 is de eerste Eufy robotstofzuiger die werd uitgebracht en werd geprezen als een van de beste budget robotstofzuigers die op dat moment beschikbaar waren.

De robot heeft een maximale zuigkracht van 1.000 Pa, waardoor de vuilcontainer van 0,6 liter snel kan worden gevuld. Meer nog, het is een zeer efficiƫnte robotstofzuiger die in staat is om houten vloeren eenvoudig schoon te maken.

Eufy kwam toen met de RoboVac 11+. Dit model verschilt niet veel van de originele RoboVac 11, maar de 11+ heeft wel de BoostIQ technologie die hem meer zuigkracht geeft, waardoor het apparaat in een handomdraai vuilere gebieden kan schoonmaken. Deze robotstofzuiger maakt ook langer schoon, 100 minuten.

Deze twee robotstofzuigers hebben een hoog profiel, vandaar dat Eufy met de RoboVac 11S op de proppen kwam. De S in de naam staat voor slank, want RoboVac 11S heeft een lager profiel van 2,9 inch. Het heeft ook een smallere diameter bij slechts 7 cm.

Zelfs met zijn lagere profiel kan de Eufy RoboVac 11S tot 1300 Pa zuigkracht leveren. De 11S heeft betere wielen dan de vorige modellen, zodat de robot op hoger tapijt kan klimmen. Het beschikt ook over de tweede generatie BoostIQ, die sneller is dan de vorige generatie. De verbeterde BoostIQ geeft de robot nu meer vermogen in slechts 1,5 seconden.

Dan heb je de RoboVac 30. De Eufy RoboVac 30 wordt op de markt gebracht als een verbeterde RoboVac 11S, met een zuigkracht van 1500 Pa. Dit is het eerste RoboVac-model dat werkt met grensgebieden, die ervoor zorgen dat de RoboVac 30 de ruimte niet verlaat of in een bepaalde kamer terechtkomt.

iRobot Roomba

Als je het hebt over robotstofzuigers, dan wordt de Roomba van iRobot beschouwd als hƩt model. Het bedrijf maakt al sinds 2002 robotstofzuigers. Vanaf dat moment is het bedrijf niet gestopt met innoveren en is iRobot voortdurend op de proppen gekomen met functies en functionaliteiten die andere robotstofzuiger fabrikanten alleen maar kunnen kopiƫren.

Roomba’s delen sommige technologieĆ«n met elkaar. Zo zijn de meeste Roomba-modellen verbonden met Wi-Fi, zodat je ze kunt bedienen met de bijbehorende mobiele app. Sommige modellen kun je ook bedienen met spraakcommando’s als je beschikt over bijvoorbeeld Google Assistant of Google Home.

Roomba’s gebruiken ofwel het iAdapt of het iAdapt 2.0 navigatiesysteem. iAdapt maakt gebruik van sensoren om je robotstofzuiger te sturen, te zoeken naar vuilere gebieden en te voorkomen dat de robot van de trap valt. De 900-serie voegt aan deze sensoren een visuele lokalisatiecamera toe die het mogelijk maakt om virtuele kaarten van een verdiepingen te maken.

Deze kaart wordt dan gebruikt om te weten waar het zich bevindt en waar het naartoe moet voor een meer uitgebreide schoonmaakbeurt. Hierdoor kunnen de Roomba 960 en Roomba 980 na het opladen weer verder met schoonmaken.

Roomba’s gebruiken ook een drietraps schoonmaaksysteem, waarbij een hoofdborstel, een zijborstel en een krachtige stofzuiger worden gecombineerd om vuil en stof van de vloeren te verwijderen.

Over de schoonmaaktechnologie gesproken: Roomba’s gebruiken over het algemeen drie technologieĆ«n: AeroVac, AeroVac 2 en AeroForce. AeroVac is wat de Roomba-robots van de serie 600 gebruiken, waarbij een geoptimaliseerde zuiging wordt toegepast om het haar, stof, en vuil van de hoofd- en zijborstels te verwijderen.

AeroVac 2 heeft een krachtiger stofzuiger dan de eerste generatie AeroVacs. Ondertussen maken meer geavanceerde Roomba-modellen gebruik van de AeroForce-technologie, die gebruik maakt van een vuilzuiger in plaats van de hoofdborstel.

iRobot Roomba 980 Opladen

Omdat de vuilzuiger geen borstels heeft, zitten het meeste huisdier- en menselijk haar er niet in verstrikt. Het rubberen materiaal breekt ook groter vuil af, waardoor het gemakkelijk in de vuilcontainer kan worden gestort. De zuigkracht is vijf keer zo sterk als die van de AeroVac.

De 600-serie heeft AeroVac-filters, terwijl de 800-serie en 900-serie Roomba-modellen de AeroForce hoogrendementsfilters hebben. De AeroForce hoogrendementsfilters kunnen 99% van het stof, pollen en allergenen van 10 micron of groter opvangen.

Alle Roomba-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn, bieden je de mogelijkheid om het schoonmaken tot 7 dagen per week te plannen. Ze kunnen ook hun weg terug vinden naar het laadstation als de accu bijna leeg is, of je kunt ze handmatig naar het laadstation brengen.

De meeste roomba modellen maken ook gebruik van een soort controlesysteem, dat voorkomt dat de robotstofzuigers een bepaalde ruimte verlaten of een ruimte binnengaan die je niet graag schoonmaakt. Deze virtuele muren kunnen een infraroodstraal uitzenden die elke Roomba niet kan passeren. Met de halofunctie kun je dure meubels, decoraties en vazen beschermen en er zelfs voor zorgen dat de voerbak van je huisdier veilig is.

Roomba 980 Review

Conclusie: Roomba vs. Eufy RoboVac

Als je Wi-Fi-connectiviteit wilt, een beter navigatiesysteem en een grondiger schoonmaak van de vloeren wilt, moet je echt investeren in een goede Roomba robotstofzuiger. Met de high-end 900 serie Roomba-modellen van iRobot kun je de schoonmaaksessie aanpassen aan het gewenste niveau.

Het kan echter zijn dat je de Roomba 960 en 980 veels te duur vindt. Zelfs de laagst geprijsde Roomba is duurder in vergelijking met de duurste Eufy robotstofzuiger.

Eufy robotstofzuigers zijn zeer goede robotstofzuigers. Ze hebben niet alle vernuftige functies van de Roomba robotstofzuiger, maar ze doen waarvoor ze zijn bedoeld, het schoonmaken van de vloeren.


Onze Aanbevolen Robotstofzuiger
Budget Koop Voorzien van een reeks schoonmaakfuncties en sensoren waarmee de Roomba E5 zich kan aanpassen aan jouw unieke huis en het dagelijks schoonhoudt.

Populair Uitgerust met een zeer nauwkeurige laserafstandsmeter die met 300 omwentelingen per minuut draait, kan de Roborock S6 Pure met 98% nauwkeurigheid een plattegrond van je huis maken

Beste uit de Test Maak kennis met de robotstofzuiger die gegarandeerd de klus klaart. De Roomba j7+ is voorzien van unieke intelligentie waardoor snoeren en ontlasting van huisdieren niet worden opgezogen.

Check Prijs op Bol.com >Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Plaats een reactie