De’Longhi Magnifica S ECAM 21.117.B Espressomachine Recensie

Als het gaat om automatische koffieautomaten, dan willen we een product dat gemakkelijk te gebruiken is, maar niet ten koste gaat van de smaak. Deze eigenschappen vonden wij terug in de De’Longhi Magnifica S ECAM 21.117.B Espressomachine. Van het eenvoudige ontwerp tot en met de high-end functies, deze espressomachine zet met gemak een heerlijke espresso.

De'Longhi Magnifica S ECAM 21.117.B Recensie

Modern en functioneel

De’Longhi Magnifica S ECAM 21.117.B is een modern koffiezetapparaat, maar het is verre van adembenemend. We waarderen het eenvoudige ontwerp van de De’Longhi. Zilveren en zwarte tinten overheersen de body, en de Magnifica heeft daardoor een chique uitstraling. Maar door het formaat lijkt het apparaat toch veel op de andere espressomachines op de markt. De Magnifica S neemt weinig ruimte in beslag en is relatief eenvoudig te verplaatsen.

De voorzijde van de machine is stijlvol, met zijn koffie knoppen en wijzerplaat voor het verhogen van de intensiteit van de aroma’s. Je vindt er ook de heetwateruitloop, die kan worden verwijderd en vervangen door de melkcontainer voor het maken van cappuccino’s. De bovenkant van de Magnifica S is versierd met een verwarmingsplaat en een bonenreservoir. Er is ook een plekje onder de bonenhoes waar je gemalen koffie kunt plaatsen. Over gemalen koffie gesproken, het gebruikte koffiedik wordt opgeslagen in een bakje achter het koffieplateau. Om deze te legen, schuif je de gehele lekbak eruit.

De'Longhi Magnifica S Espressomachine

Boven de knoppen bevindt zich een zwart vlak. Dit is het bedieningspaneel, en het dient twee functies: om je te laten zien wat voor soort drank er wordt gemaakt en om je te waarschuwen wanneer de Magnifica S aandacht nodig heeft. In beide gevallen zal een pictogram op dit scherm oplichten. Het is niet meteen duidelijk wat elk pictogram symboliseert. Om het een beetje ingewikkelder te maken, zal het beeld soms knipperen, wat dan weer iets heel anders betekent. 

Bijvoorbeeld, een icoon dat eruitziet als een bekerglas met twee punten betekent “leeg afvalcontainer”, maar als het knippert betekent het “afvalcontainer invoegen”. De handleiding bevat een introductie voor al deze symbolen. Na een paar keer gebruiken, zal je het onder de knie krijgen.

De'Longhi Magnifica S

Een geautomatiseerde droommachine

Aanvankelijk leek het alsof het een beetje tijd zou kosten om de Magnifica S goed in te stellen, maar het bleek een van de eenvoudigste espresso modellen te zijn die we tot nu toe zijn tegengekomen. Het duurde minder dan 10 minuten om het uit de doos te halen, aan te sluiten, de hoofdschakelaar aan de achterkant van de machine in het stopcontact te stoppen, een paar items schoon te maken, het waterfilter te installeren, de waterbak te vullen en wat bonen toe te voegen. Voilà. 

We waren klaar om onze eerste espresso te brouwen. Natuurlijk waren er nog andere functies inbegrepen: een waterhardheidsmeter, een koffielepel, een borstel voor het verwijderen van overtollig vuil en een ontkalkingsaccessoire. Je kunt de koffiesterkte ook kiezen door aan de knop (hoe dichter bij Max, hoe meer bonen hij maalt) op de voorkant van de Magnifica S te draaien. Je kunt deze instelling handmatig wijzigen voor elk type koffie die je maakt.

De'Longhi

Het maken van een kopje koffie of een speciaal drankje is net zo eenvoudig als het installeren van de machine. De knoppen tonen afbeeldingen van koffiebekers met verschillende vulniveaus. Het kopje met de kleinste hoeveelheid vloeistof is duidelijk een espresso. De Magnifica S kan een espresso, koffie, cappuccino, latte macchiato en heet water maken. Als je zin hebt in iets lekkers, raadpleeg dan het bijgeleverde receptenboek.

Eerst moet je op de aan/uit-knop aan de voorkant drukken, het gewenste type drankje selecteren en een koffiesmaak (mild, standaard of sterk) kiezen door op de koffiebonenknop te drukken. Wanneer de machine begint met het brouwproces, maakt het een luid geluid dat als je nog niet wakker bent, het je zeker wakker zal maken. 

DeLonghi Magnifica S

Hoe is de koffie?

Tijdens het testen vonden we de brouwknop zeer fijn. Het is zo’n beetje het brein van de Magnifica S, want met deze knop kan een brouwsel worden gestopt, kan er meer vloeistof worden toegevoegd (drie seconden lang indrukken) en kun je de bonen selecteren (drie seconden lang indrukken bij de eerste keuze van een koffie).

Omdat de De’Longhi Magnifica S ECAM 21.117.B twee pijpjes en opties heeft voor het maken van één of twee drankjes, kun je twee koffiespecialiteiten tegelijk zetten. We waren in staat om twee standaard koffiebekers op het dienblad naast elkaar te plaatsen en twee kopjes te maken. 

Je kunt ook op de optie voor twee kopjes drukken en het drankje dubbel zo sterk maken. Voor een extra romige espresso schuif je de uitloop naar beneden in het kopje.

Om een cappuccino te maken, moet je de melkcontainer bevestigen. Om dit te doen, moet je het warmwaterreservoir verwijderen. Het lijkt misschien alsof je het waterreservoir breekt als je het in de verkeerde richting trekt, maar denk er niet te veel over na – het hulpstuk kan gemakkelijk worden verwijderd. 

De'Longhi Magnifica S ECAM 21.117.B Espressomachine

Het bevestigen van de melkcontainer is eenvoudig, maar je moet de container eerst vullen met melk. Er zit een knop op de container om het melkschuim aan te passen. Wanneer je de melk gebruikt, maakt de slang zichzelf schoon.

Misschien is onze favoriete functie wel het warmhoudplaatje boven op het espresso automaat. Het doel hiervan is natuurlijk om het koffiekopje warm te krijgen vooraleer er vloeistof aan toe te voegen. Net als bij het voorverwarmen van een bord in de oven, helpt dit de totale koffie-ervaring te verbeteren – waardoor het bijzonder aanvoelt, of moeten we zeggen “smaakt”.

Als de koffie je niet wakker maakt, doet de machine het wel

De Magnifica S is niet het stilste koffiezetapparaat dat we hebben getest, maar het grootste deel van het geluid wordt gemaakt tijdens het opstarten. Bij 80 decibel, is het geluid aardig lawaaierig. Dat gezegd hebbende, wanneer de koffie wordt ingeschonken, is het geluid rond de 54 decibel. In onze tests hebben we de koffietemperatuur, hoe lang het duurde om koffie te maken, en de algemene smaak gemeten. 

Espressomachine

De temperatuur van de koffie is voor sommige mensen misschien te warm. Terwijl de Delonghi Magnifica S geen koffie zet die heel erg heet was, waren alle dranken heet genoeg om van te genieten. We hebben gemerkt dat het zetten van het koffiekopje op het warmhoudplaatje een verschil maakt in de totale koffiewarmte.

De Magnifica S maakt ronde de 13 speciale drankjes tot het waterreservoir weer moest worden bijgevuld. Over het geheel genomen smaakten alle dranken goed, en we hebben de goede smaak van de bonen ervaren. Als je de voorkeur geeft aan sterke koffie, selecteer dan de grootste boon en draai aan de knop; het geeft een sterkere koffiesmaak.

Conclusie

Over het geheel genomen is de De’Longhi Magnifica S ECAM 21.117.B een solide espressomachine. Het is niet zo sexy als de Jura machines, maar het is gemakkelijker te gebruiken en een stuk goedkoper. Zouden we het apparaat, zoals de naam suggereert, magnifiek noemen? Waarschijnlijk niet, maar het maakt heerlijke koffie, plus een paar fancy drankjes. Is dat niet wat je wilt van een espressoautomaat?

Plaats een reactie