Beste Kunstkerstbomen: Koop een “Neppe” Kerstboom Online

Laten we eerlijk zijn: de kerstdagen zijn op zichzelf al stressvol genoeg. Waarom zou je je dan nog extra belasten met het uitkiezen, eventueel omhakken en onderhouden van een levende kerstboom, terwijl je voor een fractie van de inspanning kunt genieten van een mooie kunstboom zonder poespas?

Het is natuurlijk een persoonlijke keuze.

Beste Kunstkerstbomen

Maar als je ervoor gekozen hebt om Kerstmis te vieren met een kunstboom, dan willen we natuurlijk wel dat je de mooiste koopt. Daarom hebben we onze elfenhoeden opgezet en de consumentenmarkt afgezocht naar de meest bijzondere (maar betaalbare) kunstbomen die er zijn.

Net als bij echte dennen en sparren is het ook bij kunstbomen niet zo dat iedereen dezelfde boom mooi vindt. Als je een boom moet kiezen waarmee je voor de komende 10 jaar Kerstmis zal gaan vieren, dan moet je een aantal belangrijke beslissingen nemen. Hoogte? Breedte? Kleur? Eigenschappen? Prijs?

Daarom hebben we deze koopgids gemaakt: om je te voorzien van alle informatie die je nodig hebt om deze belangrijke beslissing te maken.

Als je meer wilt weten over de glorieuze reeks bomen waaruit je kunt kiezen, lees dan verder. En wanneer je klaar bent om een boom uit te zoeken, raadpleeg dan onze productlijst hierboven voor onze beste keuzes.

Kunstkerstbomen

Waarom kies je voor een kunstmatige boom?

Misschien ben je nog steeds aan het twijfelen of je dit jaar een kunstboom of echte boom wilt kopen. Met de juiste kunstboom kun je dezelfde schoonheidsstandaard bereiken als een vers gezaagde kerstboom. Hier zijn nog enkele andere goede redenen om voor een kunstboom te gaan:

– Je hoeft een kunstboom geen water geven.
– Je kunt je boom maandenlang laten staan zonder dat je je zorgen hoeft te maken over gevaarlijke gedroogde naalden.
– Nepbomen laten zelden hun naalden vallen.
– Een kunstboom veroorzaakt geen allergische reacties.
– Kunstbomen zien er schitterend uit, en je kunt er jaar na jaar op vertrouwen.

Overwegingen

Boomsoorten

Er bestaan vandaag de dag meer dan 500 soorten groenblijvende bomen, maar slechts een handvol variëteiten bereikt elk jaar de huiskamers. Drie van de meest voorkomende typen zijn de pijnbomen, dennen en sparren.

Dus hoe onderscheid je een pijnboom, dennenboom en spar? Veel van het verschil zit hem in de naalden. Pijnnaalden groeien in clusters van twee, drie of vijf naalden. De naalden van de den en spar groeien niet in groepen; ze hechten zich individueel aan hun takken. Naalden van de den zijn zacht, maar sparrennaalden zijn scherp.

Binnen de pijn-, den en spar types vind je meer specifieke boomsoorten, zoals de Colorado blauwspar en Nordmann (een den).

Beste Kunstkerstboom

De afmetingen van de boom

Voordat je een nieuwe kunstmatige kerstboom koopt, raden wij je aan om kritisch na te denken over de grootte die je wilt. Vandaag de dag kun je een boom kopen in veel verschillende afmetingen. De afmetingen die je kiest, moeten een afspiegeling zijn van je persoonlijke smaak en de hoeveelheid ruimte die je hebt voor de boom.

Hoogte
De boomhoogte die je kiest, zal waarschijnlijk in verband staan met de hoogte van je woning. 240-260 cm hoge plafonds zijn de norm voor de meeste huizen, maar sommige mensen hebben gewelfde of kathedraal plafonds die zich veel hoger uitstrekken.

Als je wilt, kun je de hoogte van je plafond meten voordat je een aankoop doet. Houd bij het berekenen van de hoogte ook rekening met de hoogte van je piek. Deskundigen raden aan om rekening te houden met 30 cm of meer lege ruimte tussen de bovenkant van je boom en het plafond.

Een aantal van de bomen in onze productlijst zijn beschikbaar in de door jouw gekozen hoogte. Bij twijfel past een 180 cm hoge boom meestal in de meeste huizen.

Breedte
Ook de breedte van je boom moet in overeenstemming zijn met de hoeveelheid beschikbare ruimte in je huis. Als je niet zeker weet of je een volledige, middelmatige, slanke of extra slanke boom moet kopen, raden wij je aan om de vierkante meters van de door jouw voorgestelde locatie te meten.

In de loop van ons onderzoek hebben we bomen gevonden met een diameter van 75 cm en 150 cm. We vonden ook dat fabrikanten de termen ‘volledig’, ‘middelmatig’, ‘slank’ en ‘extra slank’ op verschillende manieren definiëren, dus het is verstandig om naar de werkelijke afmetingen te kijken voordat je je boom selecteert, vooral als je ruimte beperkt is.

Kunstkerstboom Gids

Andere opties

Met of zonder lampjes
Als je een hekel hebt aan het ontwarren van kerstverlichting of de verlichting netjes op te moeten hangen, dan kun je misschien een voorverlichte boom overwegen. Veel van de hedendaagse voorverlichte bomen zijn voorzien van LED-verlichting, die redelijk koel blijft en weinig energie verbruikt.

Het nadeel echter is dat je de kleur of de grootte van de lampjes op je voorverlichte kerstboom niet meer kunt veranderen. Als je een boom met kleine, heldere lampjes koopt, zit je hier voor de rest van het leven van de boom aan vast. Je kunt echter zeker voor wat afwisseling zorgen door het toevoegen van bijvoorbeeld extra grote, gekleurde lampjes, kerstman lampjes, of wat je maar wilt.

Voorverlichte bomen kosten meestal meer dan hun onverlichte tegenhangers, en als je een LED-boom koopt, kan het zijn dat deze veel helderder licht geeft dan je prettig vindt. Ook is er de angst dat als er één lamp doorbrandt, ze allemaal uitvallen. Gelukkig bieden veel moderne bomen hier bescherming tegen om je angsten wat tegen te gaan.

Glasvezel
Misschien ben je geïnteresseerd in boomverlichting zonder lampjes. Of misschien wil je je gewone lampjes verrijken met een coole, feestelijke technologie. Overweeg dan een glasvezelboom.

Bij een glasvezelboom worden lichtvezels direct in de kunsttakken geweven. Zo heb je bomen met blauw, roze, paars of een andere kleur licht. Glasvezelbomen zien er strak en zeer trendy uit, dus als je van een beetje modernisme houdt in je huis tijdens de kerstvakantie, overweeg dan een boom met deze ingebouwde technologie.

Het nadeel van deze bomen is dat glasvezelbomen niet zo efficiënt energie gebruiken als de LED-bomen. De takken worden warm en kunnen een bedreiging vormen voor de vingers en pootjes van nieuwsgierige kleintjes. En net als andere voorverlichte bomen, verlies je een beetje creatieve vrijheid met een glasvezelboom. Natuurlijk kun je dat altijd compenseren met je eigen unieke kerstballen, slingers en andere decoratieve accenten.

Koop een

Kunstsneeuw, dennenappels en bessen
Je creatieve mogelijkheden eindigen niet bij verlichting. Je kunt de uitstraling van je boom nog uitbundiger maken door een boom te kopen met kunstsneeuw. Een kerstboom met kunstsneeuw geeft de boom een gezellige, winterse uitstraling waar sommige mensen dol op zijn. De kerstboom met kunstsneeuw gaat terug tot de jaren 1800, toen mensen meel of katoen gebruikten om hun boom er besneeuwd uit te laten zien.

Om hedendaagse kunstbomen van kunstsneeuw te voorzien, gebruiken de fabrikanten chemische mengsels die papierpulp en maïszetmeel kunnen bevatten. Maar pas op: goedkope kunstsneeuw dwarrelt al snel op de grond, nestelt zich op de vloer en kan uiteindelijk per ongeluk in de mond van kleine kinderen en huisdieren komen. Als je een boom wilt met kunstsneeuw en geen puinhoop wilt, raden wij je aan te kiezen voor een model van hoge kwaliteit.

Andere optionele accenten zijn onder andere nepdennenappels en bessen. Natuurlijk, als je geen boom met deze accessoires hebt, maar deze wel leuk vindt, kunt je er altijd later wel een aantal vinden die je boom er meer bosachtig uit laten zien.

Neppe kerstboom kopen

Tips

Boomstabiliteit
Je boom is slechts zo stabiel als de standaard waarin hij staat. De markt biedt kunstbomen met zowel kunststof als metalen standaard. Tenzij je een kleinere boom koopt die minder dan 180 cm hoog is, raden wij je een boom met een metalen standaard aan.

< Strong>Brandveiligheid
Kies voor een boom die brandvertragend of brandwerend is. Bomen met een UL-label hebben de veiligheidsnormen van ‘Underwriters Laboratories’, een wereldwijde veiligheidsorganisatie, doorstaan. Besef echter dat zelfs de meest brandveilige kunstboom onder slechte elektrische omstandigheden in brand kan vliegen.

Vermijd overbelasting van je circuits met verlichting en andere elektronica, en plaats nooit een kunstmatige boom binnen een straal van 1 meter van een elektrische bron of warmteafvoer. Als je een open haard hebt, houd de boom dan nog verder weg, op een afstand van minimaal 2,5 meter.

Kunstkerstboom gids

Decoreren
Bij het vieren van Kerstmis wil niemand een onbedoelde glimp opvangen van de metalen of plastic paal in zijn kunstboom. Daarom raden wij je aan om elke tak van je boom uit te vouwen en vorm te geven tot je volledig tevreden bent. Het uitvouwen van de boom wanneer de lichtjes aan staan, kan je helpen om te visualiseren hoe je eindproduct eruit zal zien.

En onthoud: het feit dat je een kunstboom hebt, betekent niet dat de naalden niet scherp zijn. Houd een paar rubber of tuinhandschoenen in de buurt voor het geval dat het opzet- of het uitvouwproces begint pijn te doen aan je vingers.


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Plaats een reactie