Stofzuigerreparatie: Is Het de Moeite Waard?

Als een apparaat kapotgaat, denken de meeste mensen eerst na over de vraag of ze het moeten repareren of vervangen. In het geval van naaimachines en stofzuigers kan het een moeilijke – en dure – beslissing zijn.

Als een apparaat dat je in je bezit hebt het niet meer doet, is het logisch dat je nadenkt over het wel of niet repareren ervan en dat kan wat stress geven. Gelukkig is er geen tekort aan stofzuigerreparatiewinkels om te helpen. Maar wanneer is je stofzuiger het repareren waard?

Is het tijd om uit elkaar te gaan?

Als je nooit zo dol bent geweest op je stofzuiger, kan dit het perfecte excuus zijn om hem je huis uit te schoppen en er een te vinden waar je wel van houdt. Het is niet logisch om geld uit te geven aan het repareren van iets waar je al niet gek op bent.

Echter, als je een apparaat hebt dat je graag gebruikt en je hebt gemerkt dat je het aan familie en vrienden aanbeveelt, dan is het misschien de moeite waard om wat tijd, moeite en geld te steken in het laten repareren van het product.

Geldzaken

De waarde van je stofzuiger moet worden overwogen wanneer je begint rond te bellen voor een offerte. De meeste winkels raden je aan om niet meer dan de helft te besteden van wat je betaalde toen je de stofzuiger kocht.

Kwaliteit speelt ook een grote rol. Als je een Dyson hebt, kan je verwachten dat hij ongeveer 10 jaar meegaat. Terwijl sommige van de moderne zakloze variƫteiten minder dan vier jaar kunnen meegaan.

Is het te repareren?

De kans is groot dat je probleem vrij gemakkelijk op te lossen is in de handen van een professional. Het kan zelfs een eenvoudige en redelijk goedkope oplossing zijn als het iets is als een obstructie, doorknippen van het netsnoer of een gebroken riem. Deze kwesties kunnen je minder dan 20 euro kosten in onderdelen, plus arbeid, wat een koopje is in vergelijking met een nieuwe stofzuiger.

Helaas zijn niet alle problemen hetzelfde en sommige stofzuigers kunnen niet worden gered. Bijvoorbeeld, als je de fout in gaat door het opzuigen van water of een andere vloeistof, kan het vocht in de printplaat en de motor een waslijst aan problemen veroorzaken. Luide zuigmotor? Dan is waarschijnlijk het einde van zijn leven gekomen want dit is vaak het duurste deel van een stofzuiger. Het beste is om in dat geval gewoon de wegen te scheiden en een nieuwe stofzuiger te kopen voordat je geld besteed aan een niet te repareren stofzuiger.

Een aantal veelvoorkomende problemen

.

1. Lood of stekker reparatie

Dit is veruit de meest voorkomende oorzaak van storingen bij stofzuigers. Vaak is het alleen maar zo dat het lood uit de aansluitblokken in de behuizing van de machine is getrokken.

De kosten voor het repareren hiervan variƫren afhankelijk van de vraag of het slechts een eenvoudige herbedradingsklus is en vervolgens een PA-test of dat er een nieuw lood nodig is.

De kosten voor reparatie liggen tussen de 15 en 20 euro. Dit is zeker de moeite waard.

2. Schakelaar vervangen

Dit komt ook regelmatig voor en hangt af van het merk van de machine, maar normaal gesproken is dit de moeite waard.

3. Machine geblokkeerd

Ja, dat lees je goed: een verstopte stofzuiger. Het is ongelofelijk hoeveel stofzuigers we hebben teruggestuurd voor reparatie, waarbij de motor oververhit en zichzelf uitschakelt, waarbij we bij inspectie kapotte zakken (soms volgepropt) en verstopte filters vinden.

Soms zijn het gewoon de slangen die blokkeren.

Is dit de moeite waard om op te sturen voor reparatie? Nee, natuurlijk niet, verwijder zelf de blokkade en reinig het filter met een andere stofzuiger.

4 Stofzuigermotor moet worden vervangen

Dit kan gewoon versleten zijn door de leeftijd of omdat het verkeerd gebruikt is. Zoals water dat in de motor wordt opgezogen, of regelmatige werking van de machine in geblokkeerde toestand.

Dit is bijna nooit de moeite waard. De kosten van een redelijk fatsoenlijke motor en montage zullen dicht bij de kosten van een nieuwe machine liggen.

Plaats een reactie