Beste Hogedrukreinigers in 2022: Tips en Koopgids

Hogedrukreinigers kunnen geweldig werk verrichten op beton of vlonders, en de beste hogedrukreinigers kunnen met een korte straal vlekken van tientallen jaren verwijderen. Zoals ‘Consumer Reports’ in zijn tests heeft aangetoond, is een hogedrukreiniger veel meer dan een krachtige tuinslang. Hij kan een waterstroom genereren die zo krachtig is, dat hij de huid kan doorboren en zelfs door beschermende kleding, waaronder laarzen, kan snijden.

Beste Hogedrukreinigers

Als je op zoek bent naar een hogedrukreiniger, begin dan met onze aankoopgids om uit te vinden welk type je nodig hebt. Gasmodellen zijn het krachtigst, maar ze zijn meestal het duurst en vereisen meer onderhoud. Elektrische modellen kunnen geweldig zijn voor lichtere reiniging en zijn gemakkelijk te gebruiken, maar ze hebben geen vermogen voor de zwaarste klussen. Hier onze selectie van de beste hogedrukreiniger voor elk project.

Wie heeft een hogedrukreiniger nodig?

Het was interessant om van een professional uit deze industrie te horen dat hogedrukreiniging geen oplossing is voor elk soort vlek. Brett vertelde ons: “Ons idee is dat als je het kunt reinigen met de druk van een tuinslang, gebruik dat dan. Maak het schoon met de laagst mogelijke druk om het oppervlak niet te beschadigen. Als we het gevoel hebben dat het niet schoon wordt, verhogen we de druk. Als we denken dat het het oppervlak gaat beschadigen, dan doen we het niet.”

Hier is een lijst met schoonmaakklussen die je thuis kunt aanpakken met een elektrische of gas aangedreven hogedrukreiniger. Ze zijn georganiseerd van het makkelijkste tot het moeilijkste:

• Auto wassen
• Buiten- en gazonmeubilair
• Ramen
• Houten vlonders
• Houten hekken
• Schoonmaken van de zijkanten van het huis, stucwerk en gevels
• Reinigen van betonnen vloeren
• Verwijderen van versnipperde verf
• Olievlekken

Gebruik en onderhoud

We denken van onszelf maar al te graag dat we technisch ingesteld zijn, maar toen we ze begonnen te testen bleek de werking van de hogedrukreinigers niet zo voor de hand liggend te zijn. Nieuwe eigenaren moeten daarom de gebruiksaanwijzingen volledig lezen om lichamelijk letsel, schade aan het apparaat of het reinigingsoppervlak te voorkomen. Er zijn veel gebruiks- en opslagkenmerken die van model tot model enigszins verschillen. Dus zelfs als je er eerder al eens een hebt gebruikt, zorg dat je de handleiding niet overslaat!

Beste Hogedrukreinigers

Minimumeisen voor de waterbron

Om je hogedrukreiniger te gebruiken zonder deze te beschadigen, moet je een watertoevoer gebruiken die voldoet aan de watervereisten van uw hogedrukreiniger of deze overtreft. Als uw unit bijvoorbeeld een nominale waarde heeft van 600 liter per uur, moet de slang die u aansluit minimaal 600 liter per uur leveren om schade aan de pomp van de machine te voorkomen. Idealiter wil je een waterbron met een nog grotere druk om rekening te houden met onregelmatigheden en luchtzakken.

Aanzetten en opbergen van de machine

De volgorde waarin je de hogedrukreiniger inschakelt is belangrijk om schade aan de machine te voorkomen. Hetzelfde geldt voor het uitschakelen en voor het voorbereiden voor opslag.

Inschakelen:
• Bevestig de watertoevoerslang aan de machine.
• Sluit de hogedrukslang aan op zowel de hogedrukreiniger als op de spuitlans / het spuitpistool.
• Zet de watertoevoer aan, maar niet de hogedrukreiniger.
• Knijp de trekker van de spuitlans ongeveer 20-30 seconden in, totdat alle lucht uit de slang is en je een constante watertoevoer hebt.
• Zet de machine aan.

Om de machine uit te schakelen:
• Schakel de machine uit.
• Sluit de watertoevoer af.
• Trek aan de trekker van de spuitlans om de druk van het systeem los te laten en het resterende water uit de slang te laten lopen.
• Koppel alle slangen los.
• Knijp in de trekker van de spuitlans om er zeker van te zijn dat het water uit de spuitlans en de hogedrukslang verwijderd is. Als je water in de buis laat zitten, kan dit roest veroorzaken en het apparaat beschadigen.

Wat te zoeken in een hogedrukreiniger

Hogedrukreinigers

Brandstofbron

Sommige hogedrukreinigers werken op gas, andere zijn elektrisch. Degenen die op gas werken, zijn meestal krachtiger, maar zijn over het algemeen duurder. Elektrische hogedrukreinigers zijn goedkoper en vereisen niet dat je ze met gas gevuld houdt, maar moeten worden aangesloten op een stroombron. Een paar modellen zijn zelfs snoerloos en bieden meer draagbaarheid, maar minder kracht en een kortere batterijduur.

Waterdruk in bar

De hoeveelheid bar geeft de hoeveelheid waterdruk aan die de machine produceert. Een hogere hoeveelheid bar betekent dat de hogedrukreiniger zwaardere projecten aankan, terwijl een lagere goed is voor lichtere taken zoals het schoonmaken van je terras of het wassen van uw auto. Een commerciële hogedrukreiniger is in staat om een hoeveelheid bar te produceren die hoog genoeg is voor het verwijderen van verf, het reinigen van opstelsporen op een woning met meerdere verdiepingen en nog veel meer.

Aantal Liter per uur (LPU)

Het aantal Liter per uur (LPU) meet hoeveel liter water een hogedrukreiniger per uur zal vrijgeven. Hoe groter de LPU, hoe sneller een hogedrukreiniger in staat zal zijn om vuil te verwijderen – en hoe sneller uw reinigingsoppervlak wordt gespoeld. Bij het overwegen van LPU, moet je rekening houden met de waterdruk van je toevoerbron. Als je een inconsistente of zwakke waterdruk hebt, is een unit met een hogere LPU mogelijk niet de beste match.

Soorten hogedrukreinigers

Er zijn verschillende manieren waarop hogedrukreinigers kunnen worden ingedeeld, wat zich gemakkelijk vertaalt naar hun typologie. Deze zijn over het algemeen onderverdeeld in hun krachtbronnen en hun functionele capaciteit.

Volgens de stroombron

Elektrische motor
Zoals de naam al aangeeft, werken deze op elektriciteit en worden ze dus vooral gebruikt in lichte tot matige toepassingen, meestal voor thuisgebruik. Ze worden over het algemeen aangesloten op een stopcontact, maar ze kunnen ook worden aangesloten op een stroomgenerator.

Reiniger met hoge druk

Gas- of benzinemotor
Deze worden meestal aangeraden in middelzware tot zware toepassingen en worden vaak gebruikt in commerciële en industriële bedrijven. Het nadeel van deze systemen zijn natuurlijk de uitlaatgassen die ze produceren.

Dieselmotor
Deze zijn vergelijkbaar met benzinemotor hogedrukreinigers, behalve dat ze op dieselmotoren draaien. Het nadeel is vergelijkbaar met een hogedrukreiniger voor gasmotoren. Ook mogen ze alleen buitenshuis worden gebruikt.

Hydraulische druk
Je ziet deze alleen in de landbouw en de landbouw, hoewel bedrijven met bestaande hydraulische systemen dit type hogedrukreinigers ook kunnen gebruiken. Het positieve aan dit type is dat het niet afhankelijk is van elektriciteit of brandstof. Ze zijn ook superstil, licht van gewicht en compact.

Volgens functionele capaciteit

– Licht – Deze hebben een drukclassificatie van ongeveer 89 tot 137 bar en leveren maximaal 454 LPU. Deze zijn ideaal voor de meeste toepassingen thuis, zoals het schoonmaken van kleine tot middelgrote patio’s, tuingereedschap en kleine auto’s en
motoren.
– Middelzwaar – Deze hogedrukreinigers hebben een druk van 137 tot 193 bar en leveren van 454 tot 681 LPU. Deze zijn geschikt voor het reinigen van sedans, SUV’s, vrachtwagens, roosters, goten, hot tubs, zwembaden, grote patio’s, hekken en afvoeren.
– Zwaar – Deze komen met een druk van 200 tot 206 bar bij 681 tot 908 liter per minuut. Deze zijn uitstekend geschikt voor nog grotere voertuigen, steen- en tegelwerk, etc.
– Extra zwaar – Dit zijn echt krachtige hogedrukreinigers die vaak meer dan 227 bar en worden geprefereerd voor echt zware klussen.

Welke soort hogedrukreiniger heb ik nodig?

Nu we een idee hebben van de verschillende types hogedrukreinigers, is de volgende logische vraag welke van deze types hogedrukreinigers je nodig hebt. Om je te helpen bij het beantwoorden van deze vraag zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

– Doel
Dit is de belangrijkste overweging, omdat je een hogedrukreiniger wilt die zijn doel zeer goed zal dienen. Als je op zoek bent naar reinigingsgereedschap voor een kleine auto of kleine onderdelen in uw huis, dan is een lichte machine voldoende. Echter, als je een grote SUV hebt, dan zal dit niet voldoende zijn; daarvoor heb je een middelzware machine nodig. En als je thuis een minibus hebt, is alleen een zware hogedrukreiniger voldoende.

– Locatie
Je moet ook rekening houden met je locatie of de locatie van het object dat je wilt schoonmaken. Als je een schuur hebt, dan is een hydraulische hogedrukreiniger uw beste keuze. Als je zeer gevoelige buren hebt, is een elektrisch model het meest geschikt omdat je niet wilt dat benzine- of dieseldampen van je hogedrukreiniger een bron van discussie met je buren wordt.

– Bron van water
Er zijn mensen die hun hogedrukreinigers rechtstreeks op een watertank willen aansluiten. Als dit het geval is dan is het noodzakelijk dat je ook een filter koopt om te voorkomen dat er vuil uit de tank in de hogedrukreinigerpomp terechtkomt. Anders loop je het risico dat je het filter beschadigt.

Eigenschappen

Je bent vaak niet op zoek naar de eerste de beste hogedrukreiniger. Er zijn namelijk ook een aantal coole functies waar je misschien naar op zoek bent. Hier worden er een aantal beschreven.

Kärcher Hogedrukreiniger

– Reinigingsmiddelentoevoer
We noemden de veelzijdigheid van bepaalde hogedrukreinigers, met name degenen met een ingebouwde reinigingsmiddelentoevoer. Dit zal je helpen om zeepschuim op je te reinigen voertuig te krijgen, wat het reinigingsproces vereenvoudigt.

– Snoer- en gereedschapsopslag
Hoewel het niet noodzakelijk is, is het wel een groot pluspunt als de hogedrukreiniger een opberg vak heeft voor het bewaren van je netsnoer, gereedschap en accessoires.

– Verstelbare of vervangbare opzetstukken
Deze geven je de juiste druk om een verscheidenheid aan taken uit te voeren. Persoonlijk zouden we de verstelbare opzetstukken aanraden, omdat het je de vrijheid geeft om de opzetstukken elke keer dat je een andere taak tegenkomt te verwisselen.

– Verstelbare of verwisselbare spuitlans
Net als verwisselbare opzetstukken biedt de verstelbare spuitlans je extra veelzijdigheid in het gebruik van de hogedrukreiniger.

– Thermische afvoer
Dit zijn veiligheidskenmerken die helpen bij het beheren van de opbouw van warmte van je apparaat. Het helpt ook de mogelijke problemen te verminderen die worden veroorzaakt door overmatige drukopbouw in uw apparaat.

Veiligheidstips bij het gebruik van een hogedrukreiniger

Hogedrukreinigers moeten altijd als machine worden behandeld. En zoals bij alle machines is het noodzakelijk dat je je bij het gebruik van een hogedrukreiniger aan de basisveiligheidsregels houdt. Hier zijn een paar tips om uw veiligheid rond deze apparaten te verbeteren.

Hogedrukreinigers

• Voordat je de hogedrukreiniger gaat gebruiken, moet je eerst de gebruikershandleiding lezen, want deze bevat waardevolle informatie over hoe je de machine veilig kunt bedienen.

• Draag altijd een veiligheidsbril, omdat er door de waterdruk vuil in je ogen kan komen. Hoewel de meeste hogedrukreinigers het lawaai proberen te beperken, is het vaak raadzaam om ook oorbeschermers te gebruiken.

• Ga altijd op een vlakke en stabiele ondergrond staan om het risico op vallen te minimaliseren. Gebruik de hogedrukreiniger niet op een ladder. De kracht van de straal kan je naar beneden doen laten vallen.

• Gebruik altijd de juiste sproei-instellingen en opzetstukken. Let op de juiste afstand tussen jou en de punt van de sproeier en tussen de punt van de sproeier en het te reinigen oppervlak.

• Zorg ervoor dat je je elektrische hogedrukreiniger op een plaats neerzet waar deze niet kan nat kan worden door spetters. Ze zijn weliswaar ontworpen om waterdicht te zijn, maar ze werken nog steeds op elektriciteit en dit maakt het bijzonder gevaarlijk in een waterige omgeving.

• Richt het spuitpistool van de hogedrukreiniger nooit op jezelf, op andere mensen, dieren, planten en andere voorwerpen die mogelijk niet bestand zijn tegen de hoge waterdruk.

• Houd uw spuitpistool uit de buurt van stroombronnen, stopcontacten en elektriciteitsbedrading.

• Sluit je elektrische hogedrukreiniger nooit aan op een verlengsnoer. De stekker moet altijd rechtstreeks in een stopcontact worden gestoken.

Hogedrukreinigers zijn onmisbare hulpmiddelen geworden om onze auto’s vrij te houden van vuil en andere ongewenste materialen. Deze gadgets bieden verschillende voordelen. Het is dus van cruciaal belang dat je leert hoe je de juiste keuze kunt maken die het best aansluit bij je behoeften. Met onze lijst van de beste hogedrukreinigers ben je zeker op de goede weg.


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Plaats een reactie