Beste Alarmsysteem in 2022: Koopgids

Heb je een beveiligingssysteem nodig, maar weet je niet waar je moet beginnen? Wij hebben alle belangrijke doe-het-zelf en professioneel geïnstalleerde beveiligingssystemen getest om je te helpen bepalen wat het beste slimme huisbeveiligingssysteem voor jou is.

Wat is het beste systeem om je huis te beveiligen?

Het internet heeft het gemakkelijker dan ooit gemaakt om je huis slim te maken, waarbij je op afstand je deursloten, lichten, thermostaten, stofzuigers, grasmaaiers en zelfs de eetbakjes van je huisdier kunt bedienen met behulp van uw smartphone en een app. Het maakt het ook eenvoudig (en relatief betaalbaar) om je huis te bewaken vanaf vrijwel elke locatie. Slimme beveiligingssystemen zijn zeer aanpasbaar en beschikbaar als doe-het-zelf pakketten of als complete pakketten met professionele installatie en bewaking.

Afhankelijk van je behoeften kun je kiezen voor een systeem dat jij zelf in de gaten houdt, of je betaalt een abonnement om je huis 24/7 te laten bewaken door professionals die contact opnemen met de lokale brandweer en politie wanneer het alarm afgaat. Je kunt zelfs gebruik maken van on-demand monitoring diensten voor wanneer je op vakantie bent. Natuurlijk, hoe meer dekking je hebt, hoe meer het zal kosten.

Als je nog niet klaar bent voor een speciaal beveiligingssysteem zijn er tal van individuele apparaten beschikbaar waarmee je je huis kunt bewaken vanaf elke locatie, waaronder bewakingscamera’s binnen en buiten, een deurbel met videoregistratie, bewegingssensoren en slimme sloten.

De functies maken het verschil in een huisbeveiligingssysteem

Nu je hebt gelezen waarom wij deze 10 beveiligingssystemen meer waarderen dan andere, is het tijd om na te denken over waar je echt naar op zoek zou moeten zijn in een beveiligingssysteem. Sommige dingen zullen er zeker meer toe doen dan andere, en wanneer je weet wat je van het systeem verwacht, zal je beter in staat zijn om het juiste beveiligingssysteem te selecteren dat geschikt is voor jouw behoeften.

Een van de belangrijkste kwesties bij het beoordelen van een beveiligingssysteem is wat voor soort functies worden aangeboden. De geboden functies kunnen allemaal belangrijk zijn, maar niet alle functies worden in dezelfde mate en met dezelfde frequentie gebruikt. Kortom, klanten willen bepaalde functies meer dan andere. Hoe gemakkelijker iets is om te gebruiken, en hoe meer toepassingen het heeft in het dagelijks leven, des te groter de kans dat huiseigenaren deze toepassing in hun beveiligingssysteem willen.

Dat soort functies hebben meer gewicht in de rangschikking van systemen. Of het nu gaat om een doe-het-zelf- of professionele installatie, de kwaliteit van de aangeboden apparatuur en de waarde van de klantenservice staan hoog op onze lijst, omdat huiseigenaren zich hierop richten. Daarnaast werd ook belangrijk geacht wat er via een smartphone-app kon worden aangestuurd en of er sprake was van valse alarmen en snelle reactietijden.

Bij het kijken naar een huis beveiligingssysteem zijn dit de meest populaire functies en diensten waar de meeste mensen naar opzoek zijn in hun beslissing voor een geschikt systeem. Een beveiligingssysteem zal een of meer van de volgende functies moeten hebben:

– Professionele of doe-het-zelf installatie
– 24/7 beveiliging
– Vast of draadloos systeem
– Beveiligingscamera’s
– Bewegingsdetectiesensoren
– Huis automatisering
– Toetsenbord of touchscreenpaneel
– Mobiele apps en afstandsbedieningen
– Reputatie van het bedrijf

Om meer te weten te komen over elk van deze functies, hebben we meer informatie over elk van deze functies verstrekt in de onderstaande paragrafen.

Is een doe-het-zelf of een professioneel huisbeveiligingssysteem geschikt voor jou?
Een van de grootste beslissingen die je moet nemen wanneer je beslist welk bedrijf je moet kiezen is of je het zelf wilt installeren of dat je het door een professional wilt laten doen. Sommige mensen vinden het een fijn idee dat ze het systeem zelf kunnen installeren, terwijl anderen zich zorgen maken of ze het wel goed doen. Daarnaast willen sommige mensen dat een professional naar hun huis komt om hen te laten zien hoe het systeem werkt, terwijl anderen het zelf willen uitzoeken. Welk soort persoon jij bent en wat je in je dagelijkse schema kunt opnemen, zal er allebei toe doen als je de installatieopties overweegt.

Over het algemeen genomen is het zo dat wanneer je een professional inhuurt om je beveiligingssysteem te installeren, deze persoon jou precies uitlegt hoe het systeem werkt. Maar het kan ook frustrerend zijn als je een dag vrij moet nemen om er voor de installateur te zijn. Ook zullen de meeste bedrijven een dag opgeven, maar niet een tijd voor de installatie of een venster van enkele uren wanneer de installateur zal aankomen – en natuurlijk zal het ook enige tijd duren voor de eigenlijke installatie. Wanneer je dit alles op voorhand weet, kan het je helpen om de juiste keuze te maken.

Met een doe-het-zelf installatie hoef je je geen zorgen te maken over de timing: je krijgt gewoon de apparatuur en sluit deze aan wanneer het jou uitkomt. Dat maakt het een stuk gemakkelijker voor mensen met een drukke agenda. Maar een probleem bij dit soort installaties is dat er niemand is om je te begeleiden bij de werking van het systeem. Je hebt ook niet iemand die je kan helpen om het systeem aan te sluiten, en als je de uitleg via de klantenservice moet krijgen, kan dat stress opleveren. Toch kan het prettig aanvoelen om het systeem zelf te kunnen installeren en het goed te laten werken.

De beste manier om te bepalen of je je huisbeveiligingssysteem professioneel wilt installeren of dat je het liever zelf doet, is jezelf de volgende vragen te stellen.

Heb ik de vaardigheden die nodig zijn om een huisbeveiligingssysteem te installeren?
Als je over enige basiskennis van elektriciteit of klussen in huis beschikt, kunt je een project als dit zonder professionele hulp aanpakken. Als je niet eens een idee hebt over hoe dingen in het algemeen werken, kun je beter overwegen om je beveiligingssysteem professioneel te laten installeren. Zeker als het om bekabeling gaat.

Er zijn echter ook een aantal draadloze doe-het-zelf beveiligingssystemen die eenvoudig in te pluggen en te gebruiken zijn. Dus als je ervoor kiest om de installatie zelf te doen en je bent technisch gezien niet in staat om een lastige installatie te doen, dan kan het zijn dat je specifiek op zoek moet naar een beveiligingssysteem dat draadloos is en dat bekend staat om zijn eenvoudige installatie.

Als ik ervoor kies om zelf een beveiligingssysteem te installeren en ik loop tegen problemen aan, ben ik dan in staat om de problemen op te lossen of zal ik uiteindelijk meer kwaad dan goed doen?

Zelfs als je iets weet over klussen in huis, kun je nog steeds tegen problemen aanlopen bij het installeren van je nieuwe beveiligingssysteem. Dus, als je ook maar de geringste twijfel hebt over de mogelijkheid om de installatie te doen en problemen op te lossen die zich kunnen voordoen, kun je misschien beter kiezen voor een professioneel geïnstalleerd beveiligingssysteem.

Heb ik gereedschap om een huisbeveiligingssysteem te installeren?
Sommige beveiligingssystemen vereisen de integratie van je nieuwe systeem met je bestaande bekabeling, wat betekent dat je de juiste tools voor de klus moet hebben. Wanneer je te maken hebt met bedrading en elektriciteit, moet je echt precies weten wat je doet en over het juiste gereedschap beschikken om het goed te kunnen doen. Anders kun je je nieuwe apparatuur of je bestaande bedrading beschadigen of kan het brandgevaarlijk worden als deze niet goed wordt geïnstalleerd. Dus tenzij je echt weet wat je doet, kun je waarschijnlijk beter kiezen voor een professionele installatie, vooral als je nieuwe beveiligingssysteem bekabeld moet worden. Als je kiest voor een doe-het-zelf draadloos beveiligingssysteem, zijn de meeste op de markt vandaag de dag vrij intuïtief en eenvoudig te installeren. En, veel van hen vereisen geen speciaal gereedschap of kennis om de klus te klaren.

Kan ik het me veroorloven om een nieuw huisbeveiligingssysteem professioneel te laten installeren?
Een beveiligingsbedrijf zal meer geld verdienen als je kiest voor een professioneel geïnstalleerd systeem. In het algemeen zal een beveiligingsbedrijf je in dit geval vaak de apparatuur gratis ter beschikking stellen en je voorzien van een gratis installatie. In ruil daarvoor moet je wel een lange termijn overeenkomst voor de bewaking ondertekenen. Daarom moet je bereid zijn een langlopend contract te tekenen en deze service te betalen.

Ga ik binnenkort verhuizen?
Zo ja, wil ik mijn nieuwe beveiligingssysteem meenemen of verlaten? Als ik het meeneem, kan ik het me dan veroorloven om mijn systeem opnieuw te laten installeren op mijn nieuwe locatie?

Als je niet van plan bent om langere tijd in je huis te blijven, kan je overwegen om een doe-het-zelf draadloos beveiligingssysteem te gebruiken, zodat je het gemakkelijk mee kunt nemen wanneer je verhuist, tenzij je bereid bent te betalen om een bekabeld systeem te deinstalleren en opnieuw te installeren op uw nieuwe locatie.

Staat mijn verhuurder mij als huurder toe om een bekabeld beveiligingssysteem te installeren of moet ik kiezen voor een draadloze doe-het-zelf installatie?

Over het algemeen kiezen de meeste huurders voor een doe-het-zelf draadloze installatie omdat hun verhuurder niet toestaat dat er gaten in de plafonds en muren worden geboord. En omdat de meeste verhuurders niet willen dat een derde partij aan de bestaande bedrading zit, wat voor hen een extra risico kan opleveren in geval van brand.

Als je kiest voor een professioneel geïnstalleerd huisbeveiligingssysteem, ben je dan bereid om te wachten op een beschikbare installatieafspraak?
Kies je voor een doe-het-zelf draadloze installatie, dan kunt je je nieuwe systeem onmiddellijk installeren wanneer het binnenkomt. Bij een professionele installatie kan het echter zijn dat je een week of langer moet wachten op de volgende beschikbare installatieafspraak. Er zijn echter enkele beveiligingsbedrijven die dezelfde dag nog een installatie aanbieden, maar dat zijn er maar weinig.

Zou ik het prettiger vinden als iemand mijn nieuwe huisbeveiligingssysteem installeert, zodat ik er voor hen kan zijn om me te laten zien hoe ik het installeer en gebruik?
Wanneer je je nieuwe beveiligingssysteem professioneel geïnstalleerd hebt, zal de technicus er zijn om je te helpen alles goed in te stellen, je te laten zien hoe je het kunt configureren en koppelen met je internet en mobiele apparaten. Hij of zij kan je vervolgens te laten zien hoe je alles kunt gebruiken. Kies je echter voor een doe-het-zelf installatie, dan zal je moeten leren hoe je die dingen zelf kunt doen.

Plaats een reactie