Beste Philips Stofzuigers in 2022: Koopgids

Hoewel niemand staat te popelen om de stofzuiger te pakken en hem door elke kamer in huis te slepen, kunnen de beste stofzuigers een vervelend karwei een beetje draaglijker maken. Of je nu op zoek bent naar een superkrachtige stofzuiger of een draadloze handheld die je vanuit de keuken naar de auto kunt meenemen, je kunt kiezen uit een groot aantal Philips-stofzuigermodellen.

Onze Top 4 Philips Stofzuigers

Beste uit de Test Populairste
Beste Koop Ook Goed

Hoe koop ik de beste Philips-stofzuiger voor mijn behoeften?

?
Ondanks dat het uiteindelijke doel is dat de stofzuiger simpelweg goed werkt, is het zo dat er nu eenmaal erg veel Philips stofzuigers zijn, dus het is belangrijk dat je de juiste stofzuiger kiest voor jouw behoeften.

Slede of steel?

Het eerste wat je moet beslissen is of je een conventionele sledestofzuiger of een steelstofzuiger wilt. Sledestofzuigers zijn er eigenlijk in verschillende vormen, maar over het algemeen zijn het apparaten met meerdere wielen die je achter je aan sleept als je stofzuigt. Een steelstofzuiger heeft een handvat aan de bovenkant en je duwt voor je uit.

Traditionele sledestofzuigers blinken meestal uit als het gaat om de capaciteit van de zak of bak in vergelijking met hun steel-concurrenten die vaker tussentijds geleegd moeten worden. Echter, steelstofzuigers nemen gewoonlijk minder ruimte in beslag zodat je hem gemakkelijk in een meterkast kunt opbergen, indien je weinig opbergruimte hebt.

Met of zonder zak?

De volgende overweging is of je een stofzuiger met of zonder zak wilt. Stofzuigers met zak zijn geweldig omdat ze alles netjes en opgeruimd houden; als het vuil en stof er eenmaal in de zak gaat, zie je het nooit meer terug en het verwisselen van de zak is een fluitje van een cent. Stofzuigers zonder zak slaan hun vuil op in een transparante container die je vervolgens in de vuilnisbak moet legen, wat een beetje rommelig kan zijn. Hoewel het belangrijkste voordeel van een stofzuiger zonder zak is dat je geen zakken hoeft te kopen, wat de kosten enorm reduceert.

Hoe zit het met snoerloos stofzuigen?

Voor degenen die een bijzonder wendbare stofzuiger nodig hebben, is het misschien de moeite waard om naar een draadloze stofzuiger te kijken. Snoerloze stofzuigers op accu’s zijn in de loop der jaren verbeterd, waardoor de gebruikstijden veel langer zijn dan voorheen. Dat gezegd hebbende, zijn de meeste stofzuigers op accu’s niet ontworpen voor een constante volledige reiniging van het huis. In plaats daarvan zijn ze ontworpen voor meerdere kleinere klussen en algemeen onderhoud.

EU-stofzuigervoorschriften: Waarom wattage er niet toe doet

Als je een decennia-oude stofzuiger wilt vervangen, kan het zijn dat de stofzuigers van vandaag de dag minder krachtig lijken dan de stofzuigers van weleer als je kijkt naar het wattage. Dit komt omdat de productie of invoer van stofzuigers van meer dan 900 watt in september 2017 in de Europese Unie verboden werd.

Maar het wattage is wat dat betreft toch al geen goede indicator van het zuigvermogen. Onze tests hebben aangetoond dat het nominale vermogen van een stofzuiger weinig invloed heeft op het zuigvermogen in de praktijk. Motor- en cilinderontwerp hebben vaak meer effect op de zuigkracht.

Stofzuigermond en accessoires

Tot slot is het de moeite waard om na te gaan welke accessoires bij elke Philips-stofzuiger worden geleverd. Sommige stofzuigers zijn beter ontworpen voor hardhouten vloeren, terwijl andere beter geschikt zijn voor tapijt. Dit is meestal gebaseerd op de vraag of ze een roterende borstel hebben om tussen de tapijtvezels te komen of gewoon een eenvoudige zuigmond.

Accessoires en extra opzetstukken kunnen een stofzuiger ook veelzijdiger maken voor het stofzuigen van andere oppervlakken – zoals plafonds vol met spinnenwebben of boekenplanken – of voor het beter omgaan met moeilijk vuil, zoals haar van huisdieren.


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Plaats een reactie