In deze robotstofzuiger beoordeling nemen we de Samsung POWERbot Boost onder de loep. Deze robot van het Samsung merk, voornamelijk bekend van mobiele telefoons en Tv’s, heeft een sterke zuigkracht om haren, stof en ander vuil gemakkelijk uit je tapijt te halen. Samsung beweert dat deze robotstofzuiger een traditionele slede stofzuiger kan vervangen, dus laten we dat eerst even onderzoeken.

Samsung POWERbot Boost (VR7000M model)

Om gelijk met de deur in huis te vallen: Nee, geen enkele robotstofzuiger, zo ook de Samsung robot in deze test niet, kan vandaag de dag een traditionele stofzuiger vervangen. Een robotstofzuiger is een goede aanvulling voor de dagelijkse schoonmaak.

Dat gezegd hebbende, de Samsung robotstofzuiger in deze test heeft een sterke centrifugale zuigkracht die langdurig het vuil van de vloer in de vuilcontainer zuigt.

De Samsung VR7000M robotstofzuiger heeft 20 keer meer zuigkracht in vergelijking met de vorige generatie Samsung robotstofzuigers. Dit zorgt ervoor dat de robot beter presteert en zodoende “zwaarder” vuil van de vloer haalt.

Samsung POWERbot Boost (VR7000M model)

Hoeken en randen

Deze Samsung robotstofzuiger bevat een zogeheten “Edge Clean Master” functie die randen en hoeken beter schoonmaakt door middel van een borstel. Komt de robot dichter bij een muur dan wordt de “Auto Shutter” geactiveerd zodat meer stof wordt opgezogen.

Samsung POWERbot Boost (VR7000M model)

Automatische zuigkrachtregeling

Tapijt of laminaat, de robot herkent het type vloer en past de zuigkracht automatisch aan. De motor genereert extra vermogen om tussen de tapijtpolen vuil te verwijderen. Dit is een zeer handige functie welke we voornamelijk terugzien in robotstofzuigers in het hogere segment.

De brede borstel maakt grotere oppervlaktes sneller en efficiënter schoon. De borstel is 29 cm breed, 42% groter dan een gewone borstel van 20 cm. De Samsung VR7000M robotstofzuiger maakt sneller schoon omdat er minder afstand hoeft worden afgelegd.

Samsung POWERbot Boost (VR7000M model)

“Point Cleaning” is een interessante nieuwe innovatie. Met een lampje kan je aangeven waar de robot moet schoonmaken. Richt het lampje een halve meter voor de Samsung VR7000M robotstofzuiger en de robot volgt jouw aanwijzingen. De route die je aangeeft met het lampje maakt de robot da keurig schoon.

Dan is er nog de “Visionary Mapping Plus” functie waarbij de robot een kaart maakt van je kamer(s). Dit is handig aangezien de robot zo een ideale route kan berekenen voor het schoonmaken van je huis. Dit is een functie die we veelal in het hogere segment robotstofzuigers zien.

Samsung POWERbot: Conclusie

Ben je op zoek naar een hulpje voor in het huis? Wil je graag elke dag het huis schoongemaakt hebben, maar hier niet de tijd voor? Denk dan aan een robotstofzuiger. De Samsung VR7000M robotstofzuiger is een goede hulp voor het dagelijkse huishouden. Schoonmaken met een reguliere stofzuiger is nog steeds nodig, maar deze robot weet ook wel raad met het vuil op de vloer.


Onze Top 4 Robotstofzuigers
Beste uit de Test Populairste
Beste Koop Ook Goed