Roomba Koopgids: De Beste iRobot Roomba Robotstofzuigers

Er is geen twijfel over mogelijk, de iRobot Roomba modellen behoren tot de beste en meest duurzame robotstofzuigers op de markt. Toch is het niet eenvoudig om er een te kiezen, omdat er zo veel Roombas worden aangeboden, met verschillende functies en accessoires. De prijzen variëren ook heel erg: van rond de 250 euro tot wel 900 euro. Het doel van deze gids is om je te helpen bij het kiezen van de Roomba die het beste aan je behoeften voldoet.

De Beste iRobot Roomba Robotstofzuigers

Overzicht:
Budget Roomba’s: De 600 Serie
Roomba voor Allergie en Huisdiereigenaren: De 800 Serie
High-End Roomba voor grote huizen: De 900-serie
Samenvatting: Welke Roomba is het beste voor mij?


Budget Roomba’s: De 600 Serie

De 600-serie heeft dd goedkoopste robotstofzuigers van iRobot. Ze kosten tussen de 200 en 350 euro, en bieden alle basisfuncties die je van een robotstofzuiger kan verwachten.

De Goedkoopste Roomba

De goedkoopste Roomba op de markt is de Roomba 605. Deze robotstofzuiger maakt alle soorten vloeren schoon (bijv. tegels, hardhout, laminaattapijt). Dankzij de vuilsensoren is het in staat om de extra vuile plekken in ne huis te detecteren en extra schoon te maken.

Automatisch Opladen

Het schoonmaken gebeurt volgens een willekeurig patroon. In principe beweegt de Roomba naar voren totdat hij een muur of bank tegenkomt. De robot verandert dan van richting. De Roomba 605 is voorzien van een valdetector die voorkomt dat de robot van de trap valt.

Tot slot levert iRobot de Roomba 605 met een laadstation. Na het schoonmaken vindt de Roomba zijn weg terug naar het station om de accu helemaal op te laden, klaar voor de volgende schoonmaak klus.

Planning en Virtual Wall

Planning en Virtual Wall

De volgende robotstofzuiger die we bekijken is de iRobot Roomba 680, de bestverkopende robotstofzuiger op Bol.com. Vergeleken met de 605 biedt de 680 twee opvallende kenmerken: schoonmaakplanning en virtuele wanden. De planning functie is zeer nuttig omdat de meeste robotstofzuigers en stofzuigers in het algemeen geluid maken, en de Roomba is daarop geen uitzondering. Het is beter om de robotstofzuiger te gebruiken terwijl je weg bent. Als je huis eenmaal schoongemaakt is of als de accu van de Roomba leeg is, vindt hij zijn weg terug naar het oplaadstation. Je kunt het schoonmaken ook handmatig starten door op de “Clean” knop te drukken en je huis of een bepaalde kamer schoon te maken.

De Roomba 680 wordt geleverd met een Duel Mode Virtual Wall waarmee je bepaalde kamers kunt afschermen voor de robot. Het werkt net als een muur, dus de Roomba verandert zijn richtig en vermijdt het gebied achter de virtuele muur.

WiFi-ondersteuning

De laatste van de 600-serie is de Roomba 691. In vergelijking met de 680 is de extra functie van de iRobot Roomba 691 de Wifi-verbinding. Deze kan worden bediend via de iRobot-smartphone app die je kunt downloaden voor zowel iPhone als Android telefoons. iRobot biedt ook spraakherkenning ondersteuning. Zo kun je de Roomba 690 robotstofzuiger bijvoorbeeld eenvoudig bedienen door te praten met Google Home.

Kortom, de Roomba 680 is de beste budget Roomba. Deze robotstofzuiger biedt een aanzienlijke toegevoegde waarde ten opzichte van de Roomba 605 met de planning functie en de virtuele muur. De mobiele app en spraakbesturing van de Roomba 691 is alleen interessant als je ook daadwerkelijk deze functies gaat gebruiken.


Roomba voor Allergie en Huisdiereigenaren

Roomba voor Allergie en Huisdiereigenaren

Hoogwaardige filter

De 800 serie borduurt voort op de beste eigenschappen van de 600 serie en voegt extra functies toe om de perfect robotstofzuiger te ontwikkelen voor mensen met een allergie of voor huisdiereigenaren. De eerste verbetering betreft de filter. De Roomba 866 is uitgerust met een hoogwaardige filter dat zelfs de kleine stofdeeltjes opvangt. iRobot beweert dat deze filters deeltjes van maar liefst 10 micron klein opangen. Ideaal voor mensen die lijden aan allergieën.

Meer vermogen en minder onderhoud

De betere zuigkracht is een ander belangrijk kenmerk dat de Roomba 866 beter geschikt maakt voor het bestrijden van allergieën. De 866 is namelijk 5 keer krachtiger dan de robotstofzuigers in de 600-serie. Meer zuigkracht is ook interessant voor diepere reiniging en het beter opzuigen van (huisdier)haren. Deze robot is dan ook zeer geschikt voor mensen met huisdieren.

Samengestelde vuilsensor

Net als bij de 600-serie detecteert de 866 de hoeveelheid vuil op de vloer. Stof en haren worden gericht schoonmaken daar waar het het meest nodig is. Het verschil zit hem echter in de vuildetectie. De 600-serie is gebaseerd op een enkele sensor, terwijl de Roomba 866 een combinatie van twee sensoren voor vuildetectie heeft.

Mobiele app en Spraakbesturing

De volgende 800-serie Roomba is de iRobot Roomba 895. In principe is dit de Wifi-versie van de 866. Met de meegeleverde mobiele app (iOS en Android) kun je je Roomba bedienen, activeren en het schoonmaken plannen. Het informeert je ook over de status van de robotstofzuiger. De Roomba heeft bijvoorbeeld een indicator om je te laten weten wanneer de vuilcontainer vol is en geleegd moet worden. Al deze functies en meer kun je bekijken op de iRobot HOME App.

Tot slot maakt de Wifi ondersteuning de meeste functies van de app beschikbaar via spraakbesturing. Je kunt met je Roomba “praten” via apparaten die compatibel zijn met bijvoorbeeld de Google Assistant.


High-End Roomba voor grote huizen

High-End Roomba voor grote huizen: De 900-serie

De 900-serie bezit de beste, maar ook duurste Roombas. Ze bevatten alle innovaties van de Roomba 895, plus een camera die belangrijk is voor de navigatie van de robot. De Roomba 960 en de 980 zijn de eerste Roombas die overschakelen van het willekeurige schoonmaken naar een systematische reiniging van de vloer. Ze maken de vloer methodisch schoon door een plattegrond van je huis te maken. De kaart is gebouwd op basis van een SLAM-algoritme dat staat voor Simultane Lokalisatie en Mapping.

Opladen

Door het maken van een plattegrond weten de 900 serie robotstofzuigers welk deel van je huis is schoongemaakt en welk deel nog moet worden gestofzuigd. Dit maakt het mogelijk om het schoonmaken van de vloeren te versnellen door elke plek slechts één keer te stofzuigen en zo een groter gebied te bestrijken met slechts één acculading. Bovendien maakt de exacte positie van de robot het mogelijk om grote(re) huizen te reinigen. Wanneer de accu van de Roomba 960 en 980 leeg raakt tijdens het schoonmaken, gaan ze automatisch terug naar het laadstation. Zodra de accu volledig is opgeladen, gaan ze terug naar de plaats waar ze gestopt zijn en hervatten ze het schoonmaken om de hele klus te klaren.

Actieradius en Zuigvermogen

De accu is een andere verbetering van de 900-serie ten opzichte van de andere Roombas in deze lijst. Terwijl alle andere iRobot robotstofzuigers maximaal 60 minuten op een harde vloer kunnen schoonmaken, gaat de accu van de Roomba 960 ongeveer 75 minuten mee. De accu van de Roomba 980 gaat zelfs tot 120 minuten mee! Deze verdubbeling van de looptijd, in vergelijking met de 600 en 800 series, is ideaal voor woningen met een groot vloeroppervlak.

De 980 geeft een beter schoonmaakresultaat dankzij een hogere zuigkracht. Het is 2 keer de zuigkracht van de 960 en 800 serie Roomba. Dat is 10 keer de zuigkracht van de 600-serie!


Welke Roomba is het beste voor mij

Samenvatting: Welke Roomba is het beste voor mij?

Alle nieuwe robotstofzuigers (namelijk 691, 895, 890 en 980) kunnen worden bediend via een smartphone app. Ze zijn ook compatibel met bijvoorbeeld Google Assistant voor spraakbesturing. De 900 serie Roomba robotstofzuigers overtreffen de andere Roomba modellen, zowel qua hardware als de software.

De Roomba 980 is overduidelijk de beste robotstofzuiger die je kan kopen. Deze robot presteert het best dankzij zijn zeer hoge zuigkracht. De duurzame batterij en de mogelijkheid om de Roomba 980 automatisch op te laden, maakt de Roomba 980 ideaal voor huizen met een groot vloeroppervlak. Hij maakt systematisch talrijke kamers schoon, in één keer.

Voor mensen met allergieën raden wij de Roomba 895 aan. De krachtige filter vangt allergenen (pollen en kleine deeltjes) op. De Roomba 895 is ook geschikt voor mensen met huisdieren dankzij de sterke zuigkracht.

Als je budget krap is, kiest je de Roomba 680. Je hoeft alleen maar het schema in te stellen en de 680 maakt je vloeren dagelijks schoon terwijl jij onderweg bent. Zodra het schoonmaken klaar is, vindt de stofzuiger zijn weg terug naar het laadstation. De Roomba 680 wordt ook geleverd met een Virtual Wall waarmee je tijdens een schoonmaaksessie kamers kan afschermen.

Roomba Robotstofzuiger

Onze Aanbevolen Robotstofzuigers

Beste Koop
Ook Goed
Budget Koop
iRobot Roomba i7+ (7550) Robot Vacuum with...
iRobot Roomba E5 (5150) Robot Vacuum - Wi-Fi...
eufy by Anker, BoostIQ RoboVac 11S (Slim), Robot...
Roomba i7
Roomba E5
Eufy 11S
Als we alles bij elkaar nemen dan kunnen we stellen dat de Roomba i7+ één van de slimste en meest complete robotstofzuigers van het moment is. Dit robotstofzuiger weet voor elke schoonmaakbeurt precies hoe jouw ruimte in elkaar steekt.
Je bedient de Roomba E5 simpel via een app op je telefoon, ook buiten je eigen WiFi netwerk. Dankzij de zuigmond en draaiende borstel zuigt deze robot zelfs alle dierenharen op. Wanneer de accu leeg is, rijdt de Roomba zelf terug naar het laadstation om uit zichzelf op te laden.
De Eufy Robovac 11S is niet de slimste of meest effectieve robotstofzuiger op de markt, maar het doet het werk tegen een prijs die laag genoeg is om zelfs huishoudens met een perfect adequate reguliere stofzuiger te laten overwegen er een te kopen.
Beste Koop
iRobot Roomba i7+ (7550) Robot Vacuum with...
Roomba i7
Als we alles bij elkaar nemen dan kunnen we stellen dat de Roomba i7+ één van de slimste en meest complete robotstofzuigers van het moment is. Dit robotstofzuiger weet voor elke schoonmaakbeurt precies hoe jouw ruimte in elkaar steekt.
Ook Goed
iRobot Roomba E5 (5150) Robot Vacuum - Wi-Fi...
Roomba E5
Je bedient de Roomba E5 simpel via een app op je telefoon, ook buiten je eigen WiFi netwerk. Dankzij de zuigmond en draaiende borstel zuigt deze robot zelfs alle dierenharen op. Wanneer de accu leeg is, rijdt de Roomba zelf terug naar het laadstation om uit zichzelf op te laden.
Budget Koop
eufy by Anker, BoostIQ RoboVac 11S (Slim), Robot...
Eufy 11S
De Eufy Robovac 11S is niet de slimste of meest effectieve robotstofzuiger op de markt, maar het doet het werk tegen een prijs die laag genoeg is om zelfs huishoudens met een perfect adequate reguliere stofzuiger te laten overwegen er een te kopen.

Last update on 2021-10-18 / Affiliate links / Images from Amazon Product Advertising APIBol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Plaats een reactie