De Philips SmartPro FC8776/01 Robotstofzuiger is onze eerste geteste robotstofzuiger van Philips. In deze review bekijken en beoordelen we de mogelijkheden van de Philips SmartPro en uiteindelijk testen we hoe goed deze robotstofzuiger schoonmaakt. Over het algemeen presteerde deze Philips SmartPro robotstofzuiger best goed. Meer informatie vind je hieronder.

Philips SmartPro FC8776/01 robotstofzuiger review

Als je een robotstofzuiger koopt, moet je eerst kijken naar de grootte van je huis. Veel consumenten hebben een huis/appartement van ongeveer 50 tot 100 m², welke voornamelijk zijn ingericht met harde vloeren zoals tegels en/of laminaat. Maar ook een tapijt of kleed is veelal aanwezig. In de Philips robotstofzuiger is het zogenaamde Smart Detection System geïnstalleerd voor het schoonmaken van verschillende type vloeren.

Deze sensoren zijn met een serie computerchips (smart chips) met meer dan 22 sensoren aan elkaar verbonden. Daarnaast zorgt een trillingssensor en een G-sensor voor een optimale zuigkracht. Met deze innovatie kan de Philips SmartPro FC8776/01 je huis zonder inmenging schoonmaken. De SmartPro scant je huis, kiest het beste schoonmaak-patroon en begint gelijk schoon te maken.

Philips SmartPro FC8776/01 robotstofzuiger

Schoonmaakfuncties

De Philips SmartPro heeft een zogezegde 24-uurs planningsfunctie. Je kunt aangeven wanneer de robot (binnen 24 uur) moet schoonmaken. Dit is erg handig en de meeste high-end robotstofzuigers hebben deze functionaliteit ook ingebouwd.

Nadelen

Hoewel het volume van de Philips SmartPro robotstofzuiger ongeveer 58 decibel is, vonden we het geluid een beetje onplezierig. De robot maakt behoorlijk wat lawaai en tv-kijken of een telefoongesprek voeren gaat waarschijnlijk moeilijk. Het laten stofzuigen van de robot wanneer je niet in de kamer bent is waarschijnlijk ook de beste optie.

Philips SmartPro FC8776/01

Tapijt

De SmartPro robotstofzuiger van Philips heeft soms moeite met stofzuigen op bepaalde tapijten. Het probleem is dat de robotstofzuiger op hoogpollige tapijten vaak vastloopt en niet meer naar behoren werkt. Bijna alle robotstofzuigers hebben dit probleem en met laagpollige tapijten heeft de robot weinig problemen.

Sensoren

Met bepaalde kleuren (qua vloerbedekking) heeft de SmartPro problemen. Dit geldt met name voor donkere vloermatten of wanneer zonlicht door de kamer schijnt. De robotstofzuiger stops dan en stofzuigen is niet meer mogelijk.

Philips SmartPro robotstofzuiger

Om ervoor te zorgen dat de sensoren van de robotstofzuiger niet door de zon worden “verblind”, wordt het aangeraden om de gordijnen dicht te doen voordat je de robotstofzuiger gebruikt.

Zorg ervoor dat er zich geen vochtige plaatsen in de kamer bevinden. Als de Philips SmartPro te veel vocht upzuigt, plakken de borstels aan elkaar en moeten ze worden vervangen.

Philips SmartPro FC8776/01 stofzuigerrobot review

Philips SmartPro FC8776/01: Conclusie

Hoewel Phillips niet bekend staat om de productie van robotstofzuigers, kan de SmartPro FC8776/01 best concurreren met merken zoals iRobot en Neato robotstofzuigers. Voor een prijs van ongeveer 299 euro biedt deze robot buitengewoon goede apparatuur en stofzuigerfuncties. Bovendien onderscheidt de SmartPro FC8776/01 robotstofzuiger zich van andere modellen vanwege de zeer lange levensduur van de accu.


Onze Top 4 Robotstofzuigers
Beste uit de Test Populairste
Beste Koop Ook Goed