De iRobot Roomba 681 is een robotstofzuiger in het middensegment. Bijzonder is het efficiënte drietraps-reinigingssysteem, welke ook alle andere robotstofzuigers uit de 600-serie bezitten. Daarnaast zorgt een bijzondere stofzuigmodus, de gepatenteerde AeroVac, ervoor dat zelfs muren en hoeken bij het stofzuigen niet worden vergeten.

iRobot-Roomba-681-Robotstofzuiger-Review

De iRobot Roomba 681 is geen dweilrobot. Deze robotstofzuiger maakt alles grondig schoon wanneer het op een droog vloeroppervlak gebruikt wordt. Met de innovatieve iAdapt navigatie sensoren is de robot in staat meubilair en andere objecten te omzeilen.

De iRobot Roomba 681 heeft weinig speciale functies, de robotstofzuiger is gespecialiseerd in het stofzuigen en heeft een krachtige motor. In de test doet de 681 het bijzonder goed en weet veel vuil op te zuigen. Qua functies en accessoires levert de robot alleen de minimale benodigdheden voor een robot in zijn klasse. Daarnaast is het geluid wat de robot produceert soms vervelend, voornamelijk wanneer je tv kijkt of een telefoongesprek voert.

iRobot-Roomba-681-Robotstofzuiger

Verrassende zuigkracht

Je zou het niet verwachten van één van de goedkoopste iRobot stofzuigers op de markt, maar zoals eerder gezegd, de Roomba 681 maakt goed schoon. In onze test-huiskamer is het meeste vuil verwijderd en de vuilcontainer in de robot is goed vol.

Beter dan voorheen

Roomba’s 900-serie maakt een plattegrond van je huis en navigeert met precisie. De iRobot Roomba 681 heeft deze technologie helaas niet ingebouwd. In plaats daarvan rijdt deze robotstofzuiger kris-kras door de kamers. Nadelen? De stofzuiger heeft meer dan een uur nodig voor een kamer, waar de andere robotstofzuiger met deze plattegrondfunctie binnen ongeveer 20 minuten klaar zijn.

iRobot-Roomba-681-Robotstofzuiger-Beoordeling

Daarnaast is de iRobot Roomba 681 niet de slimste robotstofzuiger op de markt. De robot rijdt meerdere malen tegen stoelpoten aan en weet zelfs deuren te sluiten. Daarnaast rijdt de robot zonder veel moeite over kabels heen, wat volgens ons zowel positief als negatief kan worden beschouwd. De iRobot Roomba 681 robotstofzuiger weet wel het laadstation automatisch terug te vinden. Wanneer de accu bijna leeg is, vindt de robot zonder veel problemen de thuishaven.

Roomba-681-Robotstofzuiger

Geluid

De Roomba 681 beschikt over eenvoudige dagelijkse instellingen voor het schoonmaken. De stofzuigercontainer waar het vuil in komt is echter teleurstellend: deze is halfopen en nauwelijks geïsoleerd. Voor mensen met allergieën is deze robotstofzuiger daarom niet geschikt. De kleine robotstofzuiger maakt daarnaast ook soms een oorverdovend geluid. Op tapijten is het geluidsniveau nog steeds draaglijk, maar op harde vloeren klinkt de Roomba soms als een elektrische heggenschaar. TV kijken terwijl de 681 zijn werk doet is daarom niet altijd mogelijk (zonder koptelefoon)

iRobot-Roomba-681-Robotstofzuiger-Recensie

iRobot Roomba 681: Conclusie

De iRobot Roomba 681 robotstofzuiger bevat vele extra’s. Niet alle gebruikers zijn volledig tevreden met deze robotstofzuiger, wat ook in andere reviews wordt aangegeven. Zwakke punten zijn vooral tapijten, welke een heus obstakel voor deze stofzuiger vormen. Hoewel de afstandsbediening en programmeer-standen van de robot zeer nuttig zijn en het mogelijk maakt om het huishoudelijk werk te verlichten, is deze robotstofzuiger geen alternatief voor de standaard stofzuiger. Over het algemeen zijn wij niet ontevreden over deze robotstofzuiger, maar er zijn betere machines op de markt te vinden.

iRobot-Roomba-681