Hoeveel Kost De Gemiddelde Robotstofzuiger?

Stofzuigen is niet echt een leuke bezigheid, maar robotstofzuigers kunnen een hoop (schoonmaak)tijd besparen. Van alle robotstofzuigers die we hebben getest, bleek de iRobot Roomba 690 de beste voor de meeste mensen met zijn gebruiksvriendelijke app, slimme functies, geweldige zuigkracht en betaalbare prijs.

Niemand houdt van nare huishoudelijke klusjes, maar ze moeten worden gedaan. We leven nog niet in een tijd waarin robots alle huishoudelijke taken kunnen overnemen, maar je kunt wel geschikte robotstofzuigers kopen om het stof en vuil voor je op te vangen. Robotstofzuigers kunnen een traditionele stofzuiger (nog) niet vervangen, maar ze kunnen je zeker helpen in het schoonmaken en houden van je huis.

Robotstofzuigers werken het beste in kleinere huizen en/of appartementen tussen de 50 en 120 vierkante meter. Ze kunnen het beste omgaan met harde vloeren en laag-polige tapijten.

Robotstofzuigers hebben een goede motor nodig voor een krachtige zuigkracht. Daarnaast een goede levensduur van de accu, een borstelrol en slimme software om zelfvoorzienend te zijn. Veel robotstofzuigers werken met smartphone apps en sommige zelfs met behulp van je stem.

Je kunt een goede robotstofzuigers kopen voor ongeveer 200 Euro, maar de high-end modellen lopen tot 1000 Euro of meer. We hebben een aantal populaire robotzuigers getest die tussen de 200 tot 1000 Euro kosten.

Onze Aanbevolen Robotstofzuigers

Beste Koop
Ook Goed
Budget Koop
iRobot Roomba i7+ (7550) Robot Vacuum with...
iRobot Roomba E5 (5150) Robot Vacuum - Wi-Fi...
eufy 11S Robot Vacuum Cleaner, Super-Thin,...
Roomba i7
Roomba E5
Eufy 11S
Als we alles bij elkaar nemen dan kunnen we stellen dat de Roomba i7+ één van de slimste en meest complete robotstofzuigers van het moment is. Dit robotstofzuiger weet voor elke schoonmaakbeurt precies hoe jouw ruimte in elkaar steekt.
Je bedient de Roomba E5 simpel via een app op je telefoon, ook buiten je eigen WiFi netwerk. Dankzij de zuigmond en draaiende borstel zuigt deze robot zelfs alle dierenharen op. Wanneer de accu leeg is, rijdt de Roomba zelf terug naar het laadstation om uit zichzelf op te laden.
De Eufy Robovac 11S is niet de slimste of meest effectieve robotstofzuiger op de markt, maar het doet het werk tegen een prijs die laag genoeg is om zelfs huishoudens met een perfect adequate reguliere stofzuiger te laten overwegen er een te kopen.
Beste Koop
iRobot Roomba i7+ (7550) Robot Vacuum with...
Roomba i7
Als we alles bij elkaar nemen dan kunnen we stellen dat de Roomba i7+ één van de slimste en meest complete robotstofzuigers van het moment is. Dit robotstofzuiger weet voor elke schoonmaakbeurt precies hoe jouw ruimte in elkaar steekt.
Ook Goed
iRobot Roomba E5 (5150) Robot Vacuum - Wi-Fi...
Roomba E5
Je bedient de Roomba E5 simpel via een app op je telefoon, ook buiten je eigen WiFi netwerk. Dankzij de zuigmond en draaiende borstel zuigt deze robot zelfs alle dierenharen op. Wanneer de accu leeg is, rijdt de Roomba zelf terug naar het laadstation om uit zichzelf op te laden.
Budget Koop
eufy 11S Robot Vacuum Cleaner, Super-Thin,...
Eufy 11S
De Eufy Robovac 11S is niet de slimste of meest effectieve robotstofzuiger op de markt, maar het doet het werk tegen een prijs die laag genoeg is om zelfs huishoudens met een perfect adequate reguliere stofzuiger te laten overwegen er een te kopen.

Beste All-Round Robotstofzuiger

Waarom is deze stofzuiger goed? De iRobot Roomba 691 zuigt vuil op, kan worden bestuurd via een app en kost minder dan de high-end robots.

Je hoeft geen fortuin uit te geven om een robotstofzuiger te bezitten, maar je hoeft ook geen budget model te kiezen met een te laag vermogen. De iRobot Roomba 691 zit zogezegd in het midden en is daarmee de beste robotstofzuiger voor de meeste mensen. De robot heeft een sterke zuigkracht en slimme functies, waardoor dit apparaat zich net boven het midden segment bevind.

Het drietraps reinigingssysteem van deze iRobot maakt vuil en puin los van de vloer(bedekking), zodat het gemakkelijk op te zuigen is. De robotstofzuiger heeft een draaiende zijborstel, wat zeer effectief werkt. De installatie is eenvoudig en de app werkt uitstekend. Je kunt zelfs video’s bekijken die je helpen met het begrijpen van de robot. Deze robotstofzuiger is zo makkelijk in gebruik dat we deze Roomba 691 in ongeveer 10 minuten aan de praat kregen.

De Roomba 691 kan vloerbedekking, tegels, hardhout en laminaatvloeren zonder problemen schoonmaken. Het navigeert onder en rond obstakels zoals banken, taelpoten en andere objecten. Je kunt ook barrières instellen, zodat je robot niet de verkeerde kamer schoonmaakt of op uw dikke shag tapijt terechtkomt en stopt met werken.

We hebben de iRobot Roomba 691 getest en zijn erg onder de indruk. Hij pakt vuil, stof, dieren- en mensenhaar, kattenbakvulling, kruimels, en zowat alles wat we voor de robot plaatste. Deze Roomba is niet zo krachtig als de €700+ robotstofzuigers die we hebben getest, en het kwam éénmaal vast te zitten op een verdwaalde schoenveter. Maar over het geheel genomen maakte de Roomba 691 robotstofzuiger zeker indruk op ons, en we denken dat het de beste prestaties levert voor het geld.

Aangezien de iRobot Roomba 691 een slimme robotstofzuiger is en met Wi-Fi moet worden verbonden, kun je een schema instellen voor het schoon maken van je huis op specifieke tijden. Dit alles gebeurd met de iRobot App. We hebben het een paar keer geprobeerd, en het voelde echt futuristisch aan.

De Roomba 691 draait gedurende 60 minuten en keert terug naar het laadstation om op te laden zodra de accu haadt leeg is.

Voordelen: Betaalbaar voor een slimme robotstofzuiger, app-gestuurd, kan worden geprogrammeerd om op bepaalde tijden schoon te maken.

Nadelen: Niet zo krachtig als de high-end robotstofzuigers, maakt niet het hele huis in één keer schoon zoals bijvooebeeld de iRobot Roomba 960.

Waar Moet ik op Letten Als ik een Robotstofzuiger Koop?

De Beste Robotstofzuiger Onder de 200 Euro

Waarom je er dol op zult zijn: Voor een aanzienlijk lagere prijs dan de Roomba’s is de Eufy RoboVac 11S aanzienlijk goedkoper, maar de robkt is over het algemeen net zo goed in schoonmaken.

Wie zegt dat je een fortuin moet uitgeven om je huis met hulp van een robotstofzuiger schoon te maken? Zeker niet met Eufy, die vorig jaar zijn budgetvriendelijke RoboVac-lijn lanceerde. We hebben de Eufy 11 geprobeerd en we vonden ook dat model een goede robotstofzuiger. Maar de Eufy 11S, de nieuwste robotstofzuiger, is onze nieuwste en beste budget robotstofzuiger. Deze robot heeft een slanker profiel en maakt schoon in de krappe ruimtes. In vergelijking met de Eufy 11 heeft dit model een iets langere schoonmaaktijd en verbeterde functies.

Het belangrijkste is dat de 11S je helpt bij het uitvoeren van de schoonmaaktaken, zodat je tijd en geld kunt besparen. Omdat het slechts €200 kost, noemen we het naast een slime stofzuiger ook een slimse investering.

Terwijl de Eufy 11S kleiner is dan de Eufy 11, beschikt de 11S wel een grotere vuilnis container om meer vuil op te vangen. De robot heeft ook 30% meer zuigkracht om de vloeren nog efficiënter schoon te maken. Hoewel de Eufy 11S slechts een paar cm hoog is, kan hij dankzij zijn kleine formaat onder bedframes, kasten en andere krappe ruimtes sluipen zonder vast te komen zitten. Het navigeerde moeiteloos over hardhout, tegels en laag-polige vloerbedekking.

De 11S maakt voor 100 minuten schoon, en de zuigkracht is ook verbeterd, dus de robotstofzuiger is beter uitgerust om vuil uit je vloerbedekking te pikken.

Een van de meest opvallende sterke punten van de RoboVac 11S is dat de robot verschillende instellingen heeft. De “Spot-modus” zal zich bijvoorbeeld richten op het schoonmaken van een klein, specifiek gebied gedurende twee minuten, terwijl de “Single Room-modus” een schoonmaaksessie van 30 minuten in een bepaalde kamer start.

Met de afstandsbediening kun je ook een schoonmaakschema instellen, zodat de robotstofzuiger start wanneer je naar het werk gaat, en terugkomt in een schoongemaakt huis.

Over het geheel genomen, de Eufy 11S robotstofzuiger manoeuvreert vrij eenvoudig rond meubels en andere objecteb, en pakt al het stof, haar, en ander vuil met gemak op. Het is interessant om te zie hoeveel vuil er zich in container ophoopt na een week schoonmaken. Met een gunstig prijskaartje, zal dit apparaat niet aanvoelen alsof een robotstofzuiger een luxe is, maar eerder als een noodzaak.

Het heeft misschien niet alle slimme functies zoals het besturen van de robot met een app of je stem, maar het maakt net zo goed schoon als een Roomba uit het middensegment.

Voordelen. Betaalbaar, zonder dat dit ten koste gaat van de belangrijkste functies. Dankzij het lage profiel kan deze robotstofzuiger in kleine ruimtes terechtkomen.

Nadelen: Geen app en spraakbesturing.

Beste High-end Robotstofzuiger voor Grotere Huizen

De iRobot Roomba 960 is een geweldige high-end robotstofzuiger die een hele verdieping schoonmaakt zonder te stoppen.

Als je een goede zuigkracht, slimme functies en de beste prestaties wilt, moet je er echter voor betalen. De iRobot Roomba 960 mag dan wel duur zijn, maar het is daarnaast ook een geweldige high-end robotstofzuiger.

Het heeft slimmere functies en een sterkere zuigkracht in vergelijking met de robotstofzuiger in het middensegment. De iRobot Roomba 960 is een uitstekende robotstofzuiger voor mensen met een iets groter huis met verschillende kamers.

Net als de meeste high-end robotstofzuigers kan de 960 elk type vloerbedekking reinigen en vuil en stof zonder problemen opzuigen. Met de app kun je het schoonmaken plannen en starten, maar het laat je ook een kaart zien van de kamers die de robot heeft schoongemaakt. De Roomba 960 leert dankzij een de plattegrond elke keer efficiënter schoon te maken en kan zich moeiteloos van kamer naar kamer verplaatsen.

De installatie van de robotstofzuiger is zeer eenvoudig en de app is uitstekend te bedienen. Je krijgt zelfs inleidende video’s te zien met tips om je te helpen aan de slag te gaan. De iRobot Roomba 960 is zo eenvoudig te gebruiken dat we onze robot in ongeveer 10 minuten aan de praat kregen.

De Roomba werkt ook met Google Assistant, zodat je met behulp van spraakbesturing kunt vertellen om schoon te maken. We hebben dit een paar keer geprobeerd, en het was verbazingwekkend hoe makkelijk dit gaat.

De 960 maakt gebruik van iRobot’s iAdapt 2.0 Navigatie met “Visual Localization” om effectiever schoon te maken, en het heeft vijf keer meer zuigkracht dan bijvoorbeeld de Roomba 600-serie robotstofzuigers. Je kunt dit verschil ook goed zien.

In onze test liet de robotstofzuiger minder afval achter en slaagde erin om in één keer meer haren te verzamelen in de vuilcontainer dan iedere andere robot. De robot navigeerde vrij soepel rondom obstakels en raakte pas verstrikt toen hij in een verdwaald netsnoer terechtkwam.

De robotstofzuiger gaat terug naar het laadstation zodra hij klaar is met schoonmaken. De robot gaat moeiteloos van kamer naar kamer en gaat ook direct terug naar het laadstation wanneer hij moet worden opgeladen.

Je kunt de iRobot Roomba tot 75 minuten laten lopen voordat hij zich weer moet opladen. De robot gaat verder met schoonmaken waar het gebleven was voordat het opgeladen moest worden. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de robotstofzuiger een vuil plekje heeft gemist. De iRobot Roomba 960 is echt één van de betere robotstofzuigers op de markt, als je er het geld voor over hebt.

Voordelen: Krachtige zuigkracht, geweldig voor huisdierhaar, slimme bediening met een app of spraakbesturing, toont kaart van de schoongemaakte gebieden, maakt alle kamers op eenzelfde verdieping schoon zonder te stoppen.

Nadelen: Duur


Onze Aanbevolen Robotstofzuiger
Budget Koop Voorzien van een reeks schoonmaakfuncties en sensoren waarmee de Roomba E5 zich kan aanpassen aan jouw unieke huis en het dagelijks schoonhoudt.

Populair Uitgerust met een zeer nauwkeurige laserafstandsmeter die met 300 omwentelingen per minuut draait, kan de Roborock S6 Pure met 98% nauwkeurigheid een plattegrond van je huis maken

Beste uit de Test Maak kennis met de robotstofzuiger die gegarandeerd de klus klaart. De Roomba j7+ is voorzien van unieke intelligentie waardoor snoeren en ontlasting van huisdieren niet worden opgezogen.

Check Prijs op Bol.com >Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Plaats een reactie