Het Beste Voetmassageapparaat in 2021

Dingen die je ineen doen krimpen: terugzwaaien naar een vreemdeling die eigenlijk niet naar jou zwaait, maar naar de persoon achter je. Naar je eigen opgenomen stem luisteren. Als niemand lacht om je zorgvuldig uitgewerkte grap. En voeten. Voeten in al hun stinkende glorie.

Als je je voeten wilt verwennen maar niet wilt dat iemand anders ze ziet (of veroordeelt), kun je investeren in een voetmassageapparaat. Het beste apparaat kalmeert en ontspant je voeten snel en geruisloos met een verscheidenheid aan massagemogelijkheden. Hij is ook gemakkelijk te gebruiken en op te bergen. Hier zijn de beste elektrische voetmassageapparaten en voetspa’s in Nederland, gekozen uit uren van onderzoek en inzichten van experts.

Veelgestelde vragen
Moet ik een open of gesloten model kopen?
Tijdens je zoektocht voor een voetmassageapparaat zul je merken dat er 2 ontwerpen zijn. Het ene is een open ontwerp, waar je gewoon je voeten op ploft. Het andere is een gesloten ontwerp, waar je je voeten in stopt. Ze worden in principe opgeslokt door het massageapparaat.

De voordelen van een open ontwerp:
Licht.
Draagbaar.
Stil.
Weinig onderhoud.
Meestal betaalbaarder.

De nadelen van een open ontwerp:
Masseert alleen de zolen van je voeten.

De voordelen van een gesloten ontwerp:
Masseert je hele voet.
Kan meer instellingen en massagestijlen bieden, zoals vibraties, shiatsu of rollers.
Als het apparaat warmte gebruikt, worden je hele voeten lekker warm.

De nadelen van een gesloten ontwerp:
Kan te klein of krap zijn voor grotere voeten.
Heeft meestal meer onderhoud nodig dan open ontwerpen – er kan meer misgaan en ze zijn moeilijker te repareren.

Welke soorten voetmassageapparaten zijn er?
Er zijn zo’n 5 verschillende soorten elektrische voetmassageapparaten:

Een shiatsu voetmassageapparaat, dat roterende koppen gebruikt om druk uit te oefenen zoals je favoriete massagetherapeut dat zou doen.
Een knedend massageapparaat, dat ronddraaiende massageknobbels gebruikt om je voetzolen te kneden.
Een luchtcompressie- of drukmassageapparaat, dat gebruikt wordt in gesloten voetmassageapparaten. Hierbij worden luchtzakken opgeblazen en leeggelaten om de intensiteit van de compressie te veranderen.
Een oscillerend massageapparaat, dat onder je voeten oscilleert (beweegt). Er wordt gedacht dat dit de bloedcirculatie bevordert.
Een voetspa met water en meestal wat warmte/massage mogelijkheden, zoals trillingen of bubbels.

De meeste voetmassageapparaten hebben een warmte-optie. Niet alleen helpt dit om lekker warme tenen te krijgen, maar het kan ook extra verzachtend werken.

Hoe lang kan ik een voetmassageapparaat gebruiken?
Normaal gesproken tot 30 minuten per keer. Als je gevoelige voeten hebt, begin dan met 15 minuten en verleng de sessies geleidelijk. Voetspa’s kun je meestal langer gebruiken – 60 minuten is de langste tijd die we hebben gevonden. Als je bang bent dat je langer doorgaat, zoek dan een voetmassageapparaat met automatische uitschakeling.
Kijk ook in de gebruiksaanwijzing, die vertelt je hoe lang je het apparaat kunt gebruiken.

Hoe vaak kan ik een voetmassageapparaat gebruiken?
De meeste fabrikanten zeggen dat je een voetmassageapparaat minstens een keer per dag kunt gebruiken. Het is verstandig om dit op te bouwen – begin bijvoorbeeld met 1 of 2 sessies per week.

Je kunt het beste de gebruiksaanwijzing raadplegen voor aanwijzingen.

Plaats een reactie