Beste Voetmassage Apparaat om te Ontspannen na een Lange Dag

Als je je voeten wilt verwennen maar niet wilt dat iemand anders ze aanraakt (of ziet ;), kun je een voetmassage apparaat kopen. Deze machines kalmeren en ontspannen je voeten snel en geruisloos met een verscheidenheid aan massagemogelijkheden. Een voetmassage apparaat is ook gemakkelijk te gebruiken en op te bergen. Hieronder vind je de beste elektrische voetmassage apparaten die nu te koop zijn.

Veelgestelde Vragen

Moet ik een Open of Gesloten Model Kopen?

Tijdens je zoektocht voor een voetmassageapparaat zul je merken dat er 2 ontwerpen zijn. Het ene is een open ontwerp, waar je gewoon je voeten op ploft. Het andere is een gesloten ontwerp, waar je je voeten in stopt. Ze worden in principe opgeslokt door het massageapparaat.

De voordelen van een open ontwerp:

 • Licht.
 • Draagbaar.
 • Stil.
 • Weinig onderhoud.
 • Meestal betaalbaarder.

De nadelen van een open ontwerp:

 • Masseert alleen de zolen van je voeten.

De voordelen van een gesloten ontwerp:

 • Masseert je hele voet.
 • Kan meer instellingen en massagestijlen bieden, zoals vibraties, shiatsu of rollers.
 • Als het apparaat warmte gebruikt, worden je hele voeten lekker warm.

De nadelen van een gesloten ontwerp:

 • Kan te klein of krap zijn voor grotere voeten.
 • Heeft meestal meer onderhoud nodig dan open ontwerpen – er kan meer misgaan en ze zijn moeilijker te repareren.

Welke Soort Voetmassage Apparaten zijn er?

Er zijn zo’n 5 verschillende soorten elektrische voetmassageapparaten:

 1. Een shiatsu voetmassageapparaat, dat roterende koppen gebruikt om druk uit te oefenen zoals je favoriete massagetherapeut dat zou doen.
 2. Een knedend massageapparaat, dat ronddraaiende massageknobbels gebruikt om je voetzolen te kneden.
 3. Een luchtcompressie- of drukmassageapparaat, dat gebruikt wordt in gesloten voetmassageapparaten. Hierbij worden luchtzakken opgeblazen en leeggelaten om de intensiteit van de compressie te veranderen.
 4. Een oscillerend massageapparaat, dat onder je voeten oscilleert (beweegt). Er wordt gedacht dat dit de bloedcirculatie bevordert.
 5. Een voetspa met water en meestal wat warmte/massage mogelijkheden, zoals trillingen of bubbels.

De meeste voetmassageapparaten hebben een warmte-optie. Niet alleen helpt dit om lekker warme tenen te krijgen, maar het kan ook extra verzachtend werken.

Tips bij het winkelen

Eerst en vooral, als je een medische aandoening hebt die bij jou voetpijn veroorzaakt of je bloedsomloop beperkt, overleg dan eerst met je arts voor je een toestel op deze lijst wilt gaan kopen en gebruiken.

Wanneer je groen licht hebt gekregen van jouw arts, kun je het beste een massage-apparaat zoeken dat jouw specifieke problemen kan behandelen. Denk hierbij aan: Fasciitis Plantaris, circulatieproblemen, algemene pijnen of zwellingen.

Wat je in een voetmassage apparaat moet zoeken:

Massage methodes

Voetmassage apparaten gebruiken een aantal verschillende standen en methoden om pijnlijke voeten te verzachten. Denk hierbij aan: shiatsu massage, manuele massage, luchtcompressie, waterstralen en elektrische massagerollen. Sommige toestellen gebruiken een combinatie van deze technieken, maar shiatsu wordt beschouwd als het meest lijkend op een massage die je van mensenhanden zou krijgen. De meeste massagetoestellen zullen ook een verscheidenheid aan patronen en intensiteiten bieden om aan je persoonlijke voorkeuren te voldoen.

Warmte

Veel voetmassage apparaten gebruiken warmte om de doeltreffendheid en de ontspanning te verhogen. Zoek naar regelbare warmte-instellingen om er zeker van te zijn dat de ervaring in alle seizoenen en temperaturen aangenaam is.

Bedieningselementen

Terwijl sommige voetmassage apparaten een afstandsbediening hebben om de instellingen te regelen, hebben vele andere voetmassage apparaten alleen een bedieningspaneel dat op het apparaat bevestigd is. Dit betekent dat je voorover moet leunen om de snelheid en intensiteit in te stellen. Voor sommige mensen is dit een grote onderbreking van hun ontspanningsroutine, terwijl anderen het niet erg vinden even te pauzeren om de instellingen aan te passen.

Veelgestelde Vragen

Hoe maak je een voetmassage apparaat schoon?

De meeste voetmassage apparaten kunnen afgeveegd worden of zelfs ter plekke gereinigd worden. Sommige voetmassage apparaten hebben zelfs afneembare en wasbare voeringen. Dit is geweldig als je van plan bent het apparaat vaak te gebruiken en het gemakkelijk wilt schoon houden.

Hoe lang kan ik een voetmassageapparaat gebruiken?

Normaal gesproken tot 30 minuten per keer. Als je gevoelige voeten hebt, begin dan met 15 minuten en verleng de sessies geleidelijk. Voetspa’s kun je meestal langer gebruiken – 60 minuten is de langste tijd die we hebben gevonden.

Als je bang bent dat je langer doorgaat, zoek dan een voetmassageapparaat met automatische uitschakeling.
Kijk ook in de gebruiksaanwijzing, die vertelt je hoe lang je het apparaat kunt gebruiken.

Hoe vaak kan ik een voetmassageapparaat gebruiken?

De meeste fabrikanten zeggen dat je een voetmassageapparaat minstens een keer per dag kunt gebruiken. Het is verstandig om dit op te bouwen – begin bijvoorbeeld met 1 of 2 sessies per week.

Je kunt het beste de gebruiksaanwijzing raadplegen voor aanwijzingen.

Plaats een reactie