Het Beste Kussen

Dus je hebt het traagschuim matras gekocht die je vriend je aanraadde. Je hebt de biologisch katoenen lakens gekocht die je op de Instagram zag en je hebt een fantastisch dekbed gevonden. Het enige wat alles nog beter kan maken, is een eersteklas kussen. Het beste kussen is voor iedereen anders. Als je je zo overweldigd voelt door de kussenkeuzes dat je een dutje nodig hebt, maak je dan geen zorgen. Bekijk in plaats daarvan, na een goede nachtrust, onze mega-lijst van kussens voor elke Nederlander.

Waar moet je op letten?
Nederlanders zijn kieskeurig over hun kussens dus er zijn een aantal belangrijke overwegingen bij het vinden van het juiste exemplaar.

Allergieën
Ben je vatbaar voor allergieën of heb je astma, probeer dan een kussen te vinden met een allergie-certificaat. Je kunt ook huisstofmijtbestendige hoezen vinden.

Slaaphouding
Als algemene regel geldt dat zij-slapers de voorkeur zullen geven aan kussens met een hoger profiel, terwijl kussens met een middelmatig profiel ideaal zijn voor rug-slapers. Buik-slapers moeten voor opties met een lager profiel gaan en kunnen stevigere producten oncomfortabel vinden.

Stevigheid
Schuim en latex kussens zijn de beste keuze voor een stevig dutje. Kussens van polyester, dons, katoen en wol worden over het algemeen meer gewaardeerd door liefhebbers van zachte kussens.

Maat
Hoewel de meeste kussens ongeveer even groot zijn, pasten sommige van de producten op onze lijst niet zo goed in standaard kussenslopen als andere. Een standaard kussen is 51cm x 66cm.

Klimaat
Nederlandse zomers lijken steeds warmer te worden. Het is dus handig om te kijken hoe ademend een kussen is voordat je hem aanschaft.

Wasbaarheid
Niet alle kussens kunnen in de wasmachine. Als je een kwijler bent, wil je misschien een kussen dat wel in de wasmachine mag (en ja, ‘wasbaarheid’ is beslist een woord).

Wat je krijgt als je meer uitgeeft
Het goedkoopste kussen op onze lijst kost €10, terwijl het duurste op meer dan €190 komt. Als je een kussen van hoge kwaliteit wilt, verwacht dan rond de €65 uit te geven.

Kwaliteit
Kussens met een groter prijskaartje hebben meestal langere garanties en betere consumenten-reviews.

Technologie
De meeste van de duurdere kussens op onze lijst rechtvaardigen hun prijskaartjes met nieuwerwetse fabricagetechnieken.

Ethisch
Als je de hoofdprijs betaalt, is dat meestal omdat de mensen die je kussen maken een leefbaar loon krijgen. Een hogere prijs weerspiegelt soms ook een product dat beter voor het milieu is.

Plaats een reactie