Het Beste Flosapparaat

Flossen is meestal het eerste goede voornemen voor het nieuwe jaar dat onder de druk van een drukke levensstijl bezwijkt, maar flosapparaten zijn een goede manier om je voornemens (en je tanden) toekomstbestendig te maken. Het beste flosapparaat heeft een ruim waterreservoir en drukbereik, en gemakkelijk verkrijgbare vervangkoppen. Omdat flosapparaten gemakkelijk in krappe plekjes komen, zijn ze ideaal voor mensen met beugels, kronen of tandheelkundige implantaten. We hebben grondig onderzoek gedaan dus hier is onze gids met de beste flosapparaten in Nederland.

Wat je krijgt als je meer uitgeeft
Als je wat meer geld te besteden hebt, zijn hier enkele kenmerken waar je je op kunt verheugen.

Conclusie
Onthouden dat je moeten flossen is één ding, maar het ook echt doen is iets anders. Het goede nieuws is dat er een gemakkelijkere manier is. Flosapparaten maken je mondhygiëne-routine sneller en gemakkelijker. Ze komen zonder problemen rond beugels en in krappe plekjes en helpen je je routine aan te houden door flossen eenvoudig te maken.

Veelgestelde vragen
Wat is beter, handmatig of elektrisch flossen?
Handmatig flossen is de goedkoopste manier van flossen en is effectief om tussen de tanden te reinigen. Hoewel het misschien geweldig is voor je parelwitte tanden, is nylon flosdraad voor eenmalig gebruik misschien niet de meest milieuvriendelijke manier om een goede mondhygiëne te handhaven. Handmatig flossen kan ook moeilijk zijn als je een beugel, tandbruggen of soortgelijke orthodontische of parodontale middelen hebt. Hier komt een elektrisch flosapparaat dus goed van pas.
Water- en luchtflosapparaten, soms ‘monddouche’ genoemd, zijn een prima manier om je mondhygiëne op peil te houden. Ze zijn ontworpen om tandplak rond tanden en tandvlees weg te blazen en helpen zo ook tandsteen te voorkomen. Zonder een flosapparaat of een professionele reiniging door een technicus is het moeilijk om thuis zo’n reiniging van de hele mond te krijgen.
Elektrische flosapparaten zijn duurder dan flosdraad, maar kunnen je op lange termijn tandartskosten besparen omdat ze een meer omvattende reiniging bieden. Dit betekent dat elektrische flosapparaten beter zijn voor mensen met beugels, implantaten of andere orthodontische of parodontale middelen. Ze kunnen je ook helpen om aan de gewoonte van regelmatig flossen te wennen, want ze zijn gemakkelijker te gebruiken dan standaard flosdraad.

Is waterflossen rommelig?
Zoals bij elk nieuw hulpmiddel is er een korte periode waarbij je moet uitvinden hoe je een flosapparaat moet gebruiken. Om een flosapparaat met zo weinig mogelijk geknoei te gebruiken, begin je op de laagst mogelijke stand terwijl je over je wastafel in de badkamer leunt. Bij de meeste modellen zal het water uit je mond in de wastafel spatten terwijl je reinigt.

Hoe vaak moet ik een flosapparaat gebruiken?
Experts raden aan om één keer per dag te flossen en zeggen dat het ‘een integraal deel van je tandheelkundige gezondheidsroutine’ zou moeten zijn.

Plaats een reactie