Het Beste Bureau voor je Thuiskantoor

Thuiswerken. Afstand houden. Isoleren. Quarantaine. Pivoteren. Wereldwijde pandemie. Het leven heeft de laatste tijd echt ons vocabulaire uitgebreid. Het heeft ook onze werkplekken aangetast, nu de meesten mensen hun huis in een kantoor hebben moeten veranderen. Het belangrijkste wat je nodig hebt om met succes thuis te kunnen werken (behalve een eersteklas koffiezetapparaat en een ondersteunende stoel) is een degelijk bureau. Het beste bureau voor thuiswerk is gemakkelijk op te zetten en comfortabel om aan te werken. Het is gemakkelijk schoon te maken en houdt je spullen goed georganiseerd. Hier is een overzicht van de beste bureaus in Nederland.

Veelgestelde vragen
Wat zijn de belangrijkste kenmerken van een goed bureau?
Bij het kiezen van je ideale bureau, moet je denken aan:
• Wat voor soort bureau je wilt. Wil je kunnen zitten? Of staan? Of ben je uit op een mix van beide? De laatste twee opties zijn de duurste.
• Grootte. Werk je met twee monitors? Of heb je genoeg aan een laptop en een toetsenbord? Hoeveel ruimte heb je beschikbaar voor je bureau?
• Materiaal. De meeste thuiswerkbureaus die we vonden zijn gemaakt van een soort hout. Niet echt een verrassing, want het is een betaalbare, duurzame keuze die gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken is.
• Opbergruimte. Heb je ruimte om een bureau permanent te laten staan? Of past een opklapbaar bureau beter bij je woning zodat je het ’s avonds en in het weekend kunt opbergen?
• Montage. Hoe gemakkelijk is het te monteren? Wordt het kant en klaar geleverd of moet je het zelf in elkaar zetten? Heb je gereedschap nodig? Behalve de OMNIDESK zijn al onze keuzes ofwel kant-en-klaar, ofwel in een paar minuten in elkaar te zetten, zonder gereedschap.
• Stijl. We vonden dat je met thuiswerkbureaus nogal beperkt bent in stijlkeuze. Het zijn meestal eenvoudige, moderne, houten varianten. Aan de positieve kant, deze passen wel bij de meeste huizen. Maar als je iets uniekers zoekt, moet je misschien verder zoeken.

Hoe richt ik mijn bureau in om rugpijn te voorkomen?
Chiropractors en osteopaten hebben het sinds de lockdown druk gehad dankzij het feit dat iedereen vanaf zijn zelfgemaakte werkplek werkt. Hier is hoe je kunt voorkomen dat je bureau de oorzaak van je nekpijn (en rug- en schouderpijn) wordt:
Zet je computerapparatuur op een stevige ondergrond. Zorg dat er voldoende ruimte omheen is, zodat je niet opeengepropt zit. Streef naar een hoogte waarbij je polsen plat op het oppervlak liggen en je ellebogen tegen je lichaam rusten. Je ellebogen zouden een hoek van 90 graden moeten maken.
Gebruik een stoel waarin je rechtop kunt zitten en je voeten plat op de vloer kunt houden. Je kunt ook een voetensteun gebruiken. Weersta de verleiding om bijvoorbeeld een barkruk (te hoog, je zult vooroverbuigen), je bed, de bank of de vloer te gebruiken.
Organiseer alle spullen die je nodig hebt op zo’n manier dat ze in de buurt zijn. Denk aan je telefoon, documenten en je koffiemok. Probeer te vermijden dat je de hele dag over je bureau hoeft te strekken.
Als het kan, gebruik dan een toetsenbord, monitor en muis bij je laptop. Dit helpt de kans op spierpijn te verkleinen omdat je dan niet meer de hele dag over een klein scherm en toetsenbord gebogen zit.
Zet je beeldscherm op een vlakke ondergrond recht voor je, zodat je je hoofd niet hoeft te draaien om het te zien. Probeer ervoor te zorgen dat je ogen op gelijke hoogte zijn met de bovenkant van het beeldscherm. Probeer het op ongeveer 1 armlengte van je weg te zetten.
Geen monitor? Verhoog je laptop tot ooghoogte. Een grote stapel zware boeken werkt goed. Sluit een toetsenbord en muis aan en zet ze op je bureau.

Wat heb ik nodig voor mijn thuiskantoor?
Ten eerste heb je je essentiële spullen nodig – je bureau en stoel. En tuurlijk, je kan proberen om een strijkplank om te toveren in een staand bureau, maar ze zijn niet bepaald de meest stabiele dingen. Het kan een duur grapje worden als je laptop een tuimeling maakt.
Ten tweede heb je je computeruitrusting nodig – een laptop of desktop, plus eventueel een monitor, toetsenbord, muis en muismat. Misschien ook een koptelefoon erbij voor je eindeloze virtuele vergaderingen en een computerstandaard. En natuurlijk hoort er ook een degelijke router bij waarmee jij kunt werken en je kinderen dingen kunnen streamen.
Extra opties om je thuiskantoor echt luxe te laten aanvoelen en om de klap te verzachten van 24/7 binnen opgesloten zitten met je gezin/huisgenoten, zijn onder meer:
• Een ruisonderdrukkende koptelefoon om het voortdurende gepraat/de TV/wat dan ook te kunnen blokkeren.
• Een herbruikbare koffiekop, zodat je kunt doen alsof je in een café zit.
• Een waterfles, zodat je niet elke keer naar de keuken hoeft te gaan voor een belachelijk klein glas water.
• Luidsprekers om je Spotify thuiswerk-afspeellijst uit te knallen #productiviteit.
• Maak het echt sjiek door te investeren in een paar geurkaarsen en een kamerplant of 6.

Plaats een reactie