Eufy RoboVac 11 Robotstofzuiger Review

Anker, een fabrikant van zeer betrouwbare batterijen en laders, heeft zijn eerste robotstofzuiger naar Nederland gebracht; de Eufy RoboVac 11. We hebben deze voordelige robotstofzuiger uitgebreid getest en we kunnen bevestigen dat de robot een zeer goede zuigkracht, een goede HEPA-filter en een eenvoudige bediening heeft. Door het platte ontwerp kan de Eufy 11 gemakkelijk onder kasten en bedden schoonmaken.

Eerste indruk

Al bij het uitpakken waren we aangenaam verrast. De Eufy RoboVac 11 wordt in een mooie verpakking geleverd. Het doet ons een beetje aan een Apple of, dichter bij het product zelf, een Dyson denken. Deze merken schenken ook aandacht aan de verpakking en “beleving”.

De Eufy overtuigt met een zeer moderne, maar ook functionele uitstraling. De bovenkant van de Eufy 11 is gemaakt van donker glas, wat het minder gevoelig maakt voor krassen in vergelijking met plastic.

De accessoires worden apart verpakt; o.a. de volgende onderdelen worden standaard geleverd:

Afstandbediening
Laadstation met voeding
2 reserve zij-borstels
Vervangende HEPA-filter
Schuimfilter
Handleiding

Het meegeven van reserveonderdelen is geen vanzelfsprekendheid bij stofzuigerrobots, hier scoort de Eufy 11 duidelijk punten mee.

Bediening met de afstandsbediening

Met de meegeleverde afstandsbediening kun je de gewenste schoonmaakfuncties inschakelen. De Eufy 11 starten, stoppen en terugsturen naar het laadstation is geen probleem. Helaas is een automatische programmering voor schoonmaken op bepaalde tijden niet mogelijk. De Eufy 11 heeft ook een “aan – uit” knop op de robotstofzuiger zelf. Wanneer de Eufy klaar is met schoonmaken gaat de robot automatisch naar het laadstation om op te laden.

Zijn robotstofzuigers onbetaalbaar?

Stofzuigerrobots hebben de afgelopen jaren een prijs bereikt, waarin het steeds aantrekkelijker wordt voor mensen om er een te kopen. Een paar jaar geleden waren deze innovatieve machines onbetaalbaar voor het gemiddelde huishouden. Tegenwoordig kun je al een zeer goede robot kopen voor onder de 250 euro.

Dit geldt ook voor de Eufy RoboVac 11, die veelal wordt aangeboden voor onder de 250 euro. De Eufy 11 maakt indruk met een modern ontwerp en slimme technologieƫn die de vloeren automatisch van vuil en stof bevrijdt. Deze robotstofzuiger heeft verschillende nuttige functies die het dagelijkse huishouden gemakkelijker maken.

De schoonmaakfuncties

De Eufy RoboVac 11 is uitgerust met vijf schoonmaakfuncties. Deze functies kun je individueel instellen. Vlekken kunnen bijvoorbeeld selectief worden verwijderd, maar ook het speciaal schoonmaken van hoeken is instelbaar.

Meer aandacht voor sterk vervuilde gebieden? Geen probleem, de robotstofzuiger reinigt in “spot-modus” deze vervuilde gebieden grondig schoon.

In de automatische modus berekent de robot de grootte van de ruimte, past het automatisch de richting aan en selecteert het zelf welk schoonmaakprogramma de beste resultaten geeft. Wanneer de robot klaar is met werken, gaat hij automatisch naar het laadstation om op te laden.

In de “rand-modus” navigeert de robot alleen langs de randen en hoeken van de kamer. Dit is erg handig omdat de Eufy RoboVac 11 in de automatische modus de hoeken en randen een beetje verwaarloost. Met deze ā€œrand-modus” kun je dit handmatig bijwerken.

In de maximale schoonmaak-modus

gebruikt de robotstofzuiger de meeste zuigkracht. Kies deze optie voor het stofzuigen van de tapijten. Extra power is nodig om het vuil uit de tapijtvezels te krijgen.

Schoonmaken van een enkele kamer

Als je slechts Ć©Ć©n kamer wilt schoonmaken is de Ć©Ć©n kamer-modus een goede optie. In deze modus maakt de robot een ruimte eerst intensief schoon en stopt wanneer het klaar is.

De accu

De Eufy RoboVac 11 heeft een kwalitatief goede Li-ion accu. Deze 2600 mAh batterij is aan de onderkant te bereiken. Met de verkregen power weet de Eufy 11 de vloeren in ongeveer 100 minuten schoon te maken. Gedurende deze 100 minuten maakt de robot een oppervlakte van ongeveer 100 mĀ² schoon. De Eufy 11 is langzamer in vergelijking met andere robots, maar levert over het algemeen wel beter werk. Het opladen van de accu duurt ongeveer 3,5 uur.

Plaats het laadstation op een gemakkelijk bereikbare locatie, bijvoorbeeld tegen een vrije muur. De Eufy 11 heeft soms moeilijkheden om het laadstation te vinden als er zich te veel objecten (meubels) rond het laadstation bevinden.

HEPA-filter

De meegeleverde HEPA filter is een zegen voor mensen met allergieƫn. De robot maakt de uittredende lucht met zijn HEPA-filter effectief schoon.

Standaard filters reinigen alleen de grotere stofdeeltjes uit de afvoerlucht, HEPA-filters kunnen ook allergenen, stofdeeltjes en microscopisch kleine bacteriƫn uit de afgezogen lucht filteren. Een ander voordeel voor mensen met allergieƫn is dat de Eufy RoboVac 11 een verzamelcontainer heeft en geen stofzuigerzak. Dit is veel hygiƫnischer in vergelijking met een stofzak, omdat bacteriƫn zich niet gemakkelijk in de verzamelcontainer vermenigvuldigen. Ook kan je deze container na elke reiniging leegmaken, zonder telkens een nieuwe dure stofzuigerzak te gebruiken.

Het enige nadeel is het legen van de vuilcontainer. Dit produceert altijd een beetje stof, zodat mensen met allergieƫn tijdelijk worden blootgesteld aan het vuil. Laat deze klus door iemand anders doen, mocht je hier gevoelig voor zijn.

Het zuigen van stof

De Eufy RoboVac 11 stofzuigt waar je niet komt met een traditionele stofzuiger. Het apparaat is 7,8 cm in hoogte en manoeuvreert zich onder bijna alle kasten en andere meubels. De combinatie van in tegengestelde richting draaiende zij-borstels, de rolborstel en de zeer goede zuigkracht zorgen voor een uitstekend schoonmaakresultaat. Zoals eerder vermeld, allergieƫn worden effectief geabsorbeerd en opgesloten in de stofcontainer. De vuilcontainer is 0.6 liter in volume, wat verbazingwekkend veel vuil bevat na een schoonmaakbeurt.

De Eufy 11 beschermt zichzelf tegen obstakels en traptreden. Dit betekent dat de sensoren het apparaat bijvoorbeeld waarschuwen bij het naderen van een trap. Maar ook de nadering van meubels of andere obstakels kan het apparaat vĆ³Ć³r de botsing detecteren. De Eufy 11 stopt en verandert onmiddellijk van richting. Dus het meubilair, maar ook het apparaat zelf zijn beschermd tegen botsingen. Bovendien heeft het apparaat een bumper, die als zover komt, zowel de stofzuiger als het obstakel beschermt. De geĆÆntegreerde infraroodsensoren werken zeer betrouwbaar. Ze scannen het huis om obstakels op te sporen en te ontwijken.

De zijborstels van de robotstofzuiger zorgen voor een grondige reiniging in hoeken en randen. Deze borstels steken als het ware aan de onderkant uit het apparaat. Als dit niet zo ontworpen was, dan zou de Eufy RoboVac 11 moeilijk het vuil uit de hoeken krijgen door het ronde ontwerp.

Houdt het laadstation obstakel vrij

Zoals eerder vermeld, heeft de Eufy RoboVac moeite om zijn laadstation te vinden als er obstakels voor staan. Je moet het laadstation vrij en zonder obstakels tegen een muur zetten. Andere robotstofzuigers, zoals de iRobot 680, zijn hierin meer doelgericht en vinden het station ook als er obstakels in de weg staan.

Op zeer dikke vloerbedekkingen of tapijten heeft de robotstofzuiger ook problemen.
De sensoren werken echter heel goed, objecten worden zonder veel moeite ontweken. Trappen herkent de Eufy 11 zonder veel moeite en de robot verandert de richting in een vroeg stadium.

Goede zuigkracht

Als het gaat om het schoonmaken en de zuigkracht, zijn er absoluut geen klachten bij deze robot. De Eufy werkt goed op harde vloeren en op lagere/korte tapijten. Op de hoogpolige tapijten heeft de Eufy 11 veel meer moeite. De zuigkracht van de robot lijkt niet voldoende te zijn om vuil uit deze tapijten te krijgen.

Zig-zag patroon

Een duidelijk patroon kunnen we niet herkennen. De Eufy 11 rijdt kris-kras door de kamer heen in de normale modus. Aan het einde van de rit heeft de Eufy echter wel alle vloeren schoongemaakt, mits de vloeroppervlakte niet te groot is. Zoals eerder gezegd, tapijten met een hoogte van 2cm of meer vormen wel een obstakel.

Qua geluid produceert de Eufy 56 decibel. Op zich niet al teveel lawaai, maar we vonden het niet fijn om TV te kijken terwijl de Eufy 11 aan het schoonmaken was.

Korte samenvatting

De zuigkracht is uitstekend en je kan vertrouwen op de zijborstels in hoeken en randen. Deze duwen het vuil naar het midden van de robot en worden daar opgezogen. Een dagelijkse schoonmaak met de Eufy 11 zorgt voor een veel hogere zuiveringsgraad, waardoor de hoeveelheid vuil lager is dan wanneer je slechts om de 2-3 dagen stofzuigt.

Stof, haar en vuil maken niet langer kans om onder gestoffeerde meubels en kasten te komen. De innovatieve sensoren werken ook zeer betrouwbaar en de nadering van het laadstation werkt perfect, als er geen obstakels voor staan.

Bij het stofzuigen van het tapijt hangt het van de hoogte af of het goed werkt. Zoals met de meeste robotstofzuigers, is de de Eufy RoboVac 11 minder geschikt voor hoogpolige tapijten. Hier komt de zuigkracht van de robotstofzuiger niet in de buurt van de prestaties van een conventionele stofzuiger. Laagpolige tapijten op hun beurt maakt de Eufy zeer grondig schoon. De robot kan zonder grote problemen tot een hoogte van ongeveer 2 cm klimmen.


Eufy 11: Onze conclusie

De Eufy RoboVac 11 is een zeer goede stofzuiger die harde vloeren perfect schoonmaakt. In turbo-modus zuigt de robot zelfs koffiepoeder en kattenbakvulling op. De roterende borstel en de zeer goede zij-borstels helpen om een conventionele stofzuiger in dagelijks gebruik grotendeels te vervangen. Als je het zonder programmeren, Wi-Fi/App-verbinding en virtuele muren kan doen en vooral harde vloeren in huis hebt, dan is de Eufy RoboVac 11 een geschikt apparaat voor jou met een voordelige prijs.

Onze Aanbevolen Robotstofzuigers

Beste Koop
Ook Goed
Budget Koop
iRobot Roomba i7+ (7550) Robot Vacuum with...
iRobot Roomba E5 (5150) Robot Vacuum - Wi-Fi...
eufy by Anker, BoostIQ RoboVac 11S (Slim), Robot...
Roomba i7
Roomba E5
Eufy 11S
Als we alles bij elkaar nemen dan kunnen we stellen dat de Roomba i7+ Ć©Ć©n van de slimste en meest complete robotstofzuigers van het moment is. Dit robotstofzuiger weet voor elke schoonmaakbeurt precies hoe jouw ruimte in elkaar steekt.
Je bedient de Roomba E5 simpel via een app op je telefoon, ook buiten je eigen WiFi netwerk. Dankzij de zuigmond en draaiende borstel zuigt deze robot zelfs alle dierenharen op. Wanneer de accu leeg is, rijdt de Roomba zelf terug naar het laadstation om uit zichzelf op te laden.
De Eufy Robovac 11S is niet de slimste of meest effectieve robotstofzuiger op de markt, maar het doet het werk tegen een prijs die laag genoeg is om zelfs huishoudens met een perfect adequate reguliere stofzuiger te laten overwegen er een te kopen.
Beste Koop
iRobot Roomba i7+ (7550) Robot Vacuum with...
Roomba i7
Als we alles bij elkaar nemen dan kunnen we stellen dat de Roomba i7+ Ć©Ć©n van de slimste en meest complete robotstofzuigers van het moment is. Dit robotstofzuiger weet voor elke schoonmaakbeurt precies hoe jouw ruimte in elkaar steekt.
Ook Goed
iRobot Roomba E5 (5150) Robot Vacuum - Wi-Fi...
Roomba E5
Je bedient de Roomba E5 simpel via een app op je telefoon, ook buiten je eigen WiFi netwerk. Dankzij de zuigmond en draaiende borstel zuigt deze robot zelfs alle dierenharen op. Wanneer de accu leeg is, rijdt de Roomba zelf terug naar het laadstation om uit zichzelf op te laden.
Budget Koop
eufy by Anker, BoostIQ RoboVac 11S (Slim), Robot...
Eufy 11S
De Eufy Robovac 11S is niet de slimste of meest effectieve robotstofzuiger op de markt, maar het doet het werk tegen een prijs die laag genoeg is om zelfs huishoudens met een perfect adequate reguliere stofzuiger te laten overwegen er een te kopen.

Last update on 2021-09-18 / Affiliate links / Images from Amazon Product Advertising APIBol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Plaats een reactie