Met een prijs van onder de 90 euro is de Dirt Devil M607 Spider één van de goedkopere robotstofzuigers op de markt. Daarom bevat de inhoud alleen de belangrijkste zaken: de robot, oplaadkabels en 2 reserve zijborstels. Een oplaadstation, zoals te vinden bij de duurdere robotstofzuigers, is niet inbegrepen. De oplaadkabel moet rechtstreeks in de M607 worden gestoken. Na ongeveer vier uur opladen kan de dirtdevil robot een uur lang continu stofzuigen.

Dirt Devil M607 Spider Robotstofzuiger Review

De beniening is zeer eenvoudig

Als de robot ongemerkt onder meubilair verstopt raakt, moet je er eerst naar zoeken. Slechts zeven centimeter hoog past deze robotstofzuiger bijna onder elke ladekast of bed. Dit is eem voordeel in vergelijking met de duurdere concurrenten.

Dirt Devil M607 Spider Robotstofzuiger

Omdat het een zeer lichte robot is, is de Spider geen goed apparaat voor dikke vloerkleden, maar laag tapijt moet geen moeilijkheden opleveren. Dankzij de dieptesensoren zal de Dirtdevil ook niet snel van een trap vallen. Pas de gevoeligheid van de regulator aan als er zich andere hoogte niveaus in het huis bevinden.

Onmiddellijk bij het uitpakken van de Dirt Devil M607 Spider valt op dat de robotstofzuiger extreem licht is. Een blik op de technische gegevens van robot bevestigen dit. De Dirtdevil M607 Spider weegt slechts 1,2 kilogram en kan bijna door elk lid van een huishouden worden verplaatst. Zoals eerder gezegd, voordat de robot kan worden gebruikt, moet deze vier uur worden opgeladen met behulp van de meegeleverde oplaadkabel. Dit is geen probleem in die zin dat de robot hoe dan ook autonoom werkt.

Dirt Devil M607 Spider

Verschillende Functies

Wanneer de robotstofzuiger volledig is opgeladen, werkt deze 60 minuten. De accu gaat niet veel langer mee. Deze robot is uitgerust met slechts drie eenvoudige sensoren die de vloer detecteren. Zo moeten afgronden, zoals trappen of andere hellingen, worden voorkomen. Het interessante is dat de gevoeligheid van de sensoren door de gebruiker moet worden aangepast, afhankelijk van of je een lichte of donkere vloer hebt. Dit wordt aangepast door de sensor verder te sluiten of te openen door middel van een schuifschakelaar.

Zo niet, dan herkent de robot geen afgronden of verschillende vloer types. Bijvoorbeeld op een donkere ondergrond. De robot beweegt dan verward in een cirkel. Het merkwaardige is dat zelfs de lichtomstandigheden in de kamer een effect hebben op de sensoren en in de werking van de robot moeten worden meegenomen.

Dirt Devil M607 Spider Review

Er zitten geen speciale aanrakings-sensoren in de robotstofzuiger, hier gebruikt de Dirt Devil M607 Spider alleen de bumper. Een obstakel zoals een muur of een stoelpoot wordt in zo’n geval niet of nauwelijks ontweken. Omdat de robot in het algemeen op een relatief lage snelheid opereert, zijn zachte “botsingen” geen probleem.

Maak de kamer eerst robot-bestendig

De Dirt Devil is altijd aan het werk. Trappen of op andere hellingen zijn geen probleem en schade is veelal uitgesloten. De robot vermijdt automatisch obstakels. Haal, afhankelijk van je interieur, bloemvazen en andere breekbare voorwerpen weg.

Dirt Devil M607

De Dirt Devil M607 is niet uitgerust met zogeheten vuurtorens (zoals de irobot roomba modellen) om bijvoorbeeld kamers of obstakels te ontwijken. Deze robotstofzuiger scant geen kamers of objecten. In zekere zin is de M607 een blinde robotstofzuiger die zijn werk daarentegen goed doet; Tegelijkertijd kun je geen wonderen verwachten als het gaat om zelfstandig schoonmaken. Niet voor niets zegt Dirt Devil dat het een aanvulling is op de klassieke stofzuiger – en niet een vervanging.

Dirt Devil M607

In vergelijking met duurdere robotstifzuigers is de Spider niet veel stiller. Hoewel de robot subjectief wat stiller is dan de topmodellen, willen we de M607 toch niet tijdens een telefoongesprek laten werken. Helaas geeft Dirt Devil geen verklaring over het precieze geluidsniveau in decibel – maar, zoals we al zeiden, de Dirt Devil is niet stil.

Dirt Devil M607: Conclusie

Met een prijs van ongeveer 100 euro biedt de Dirt Devil M607 Spider een goedkoop alternatief in de wereld van robotstofzuigers. Andere robots werken over het algemeen beter en hebben vele innovatieve functies, maar kosten ook veel meer. Voor kleine appartementen met harde vloeren is deze robotstofzuiger daarom een vrij goed alternatief voor relatief weinig geld.


Onze Top 4 Robotstofzuigers
Beste uit de Test Populairste
Beste Koop Ook Goed