De Beste Elektrische Sfeerhaarden in 2022 (Beoordelingen & Koopgids)

Elegantie en stijl toevoegen aan je huis en tegelijkertijd de broodnodige warmte naar de kamer brengen is geen probleem als je voor een sfeerhaard kiest. Er zijn verschillende type sfeerhaarden waaruit je kunt kiezen. Daarnaast kan je ook een sfeerhaard kopen om voor de open haard te zetten. Er is altijd een model beschikbaar dat aan je eisen voldoet.

In deze koopgids hebben we een aantal geweldige elektrische sfeerhaarden voor je uitgezocht, om je te helpen in het kiezen van de beste sfeerhaard modellen online. Onze uitgebreide aankoopgids kan worden gebruikt als een hulpmiddel om meer te weten te komen over sfeerhaarden en om uit te vinden waar je op moet letten bij het zoeken naar de beste elektrische sfeerhaard. Niet alleen als warmtebron, maar ook als pronkstuk.

——————-

Top 5

—-

ELEKTRISCHE HAARDEN VOOR WANDMONTAGE
Wanneer je een elektrische wandhaard koopt, zul je merken dat deze zeer eenvoudig te bedienen is. Om een dergelijke haard te kunnen gebruiken, hoef je deze alleen maar op een stopcontact aan te sluiten. Het moeilijkste deel is het vastschroeven aan de muur. De meeste elektrische sfeerhaarden voor wandmontage zijn zeer licht en gemakkelijk te verplaatsen. Veelal kan je deze haarden gemakkelijk aan de muur monteren. Het is echter gemakkelijker om een andere persoon te hebben die je helpt om dit soort sfeerhaarden te installeren.

Elektrische wandhaarden worden meestal hoger op de muur gemonteerd. Er zijn veelal geen beperkingen met betrekking tot waar je de wandhaard kan monteren, maar probeer de sfeerhaard buiten het bereik van kinderen en huisdieren te plaatsen. Zoals je kunt zien, met de flexibiliteit van het installeren van deze haarden, zijn deze wandmodellen zeer veilig.

Wanneer je een wandhaard aanschaft, zul je je realiseren dat deze modellen er zeer modern uitzien en een unieke uitstraling aan je huis kunnen geven. Hoewel het tegenwoordig populaire producten zijn, geven veel mensen nog steeds de voorkeur aan het uiterlijk van een traditionele haard en kiezen ze ervoor om niet te kiezen voor een aan de muur gemonteerde sfeerhaard.

—–

####ELEKTRISCHE OPENHAARDCASSETTES
Als er zich een bestaande open haard in het huis bevind, kun je deze gebruiken zonder drastische wijzigingen aan te brengen met de aankoop van een zogehete elektrische openhaard cassette. Je kunt deze in twee verschillende types kopen – als elektrische houtblokken of elektrische haarden.

Een elektrische openhaardcassette biedt een realistisch uitziend en traditioneel vlammen- en houtblokken uiterlijk. Sommige van deze sfeerhaarden hebben zelfs ‘sintels’ die gloeien om een authentieke uitstraling te geven zonder de nadelen van echte openhaarden.

Je kunt ook tal van verschillende maten openhaardcassettes kopen, zodat je er zeker een kunt vinden die past bij de grootte van je bestaande openhaard.

Sommige kenmerken van een elektrische sfeerhaard die je niet bij een echte open haard hebt, zijn onder andere een afstandbediening en temperatuur- en vlambediening.

Je kunt deze sfeerhaarden met gemak installeren door ze eenvoudigweg te bevestigen op een plaats waar de bestaande open haard staat en de haard vervolgens in een stopcontact in de buurt te stoppen.

—–

ELEKTRISCHE SCHOORSTENEN
Als je nog geen schoorsteenmantel hebt en je vind traditionele haarden mooi, dan moet je een elektrische schoorsteenhaard overwegen. Deze schoorstenen zijn speciaal ontworpen om veilig een openhaardcassette in te sluiten en ze stellen je in staat om extra verwarming aan je huis toe te voegen zonder dat je het huis hoeft te verbouwen.

De schoorsteenmantel van deze sfeerhaarden ziet eruit als een traditionele schoorsteenmantel en het zal een geweldige decoratieve functie in je huis vervullen . Vaak zijn er ook extra functies ingebouwd bij dit soort haarden. Veel van functies zijn op afstand te bedienen en anderen hebben zelfs een geïntegreerde luchtreiniger om de kwaliteit van de binnenlucht te verbeteren.

ELEKTRISCHE HAARDKACHELS
Traditionele kachels zijn al vele jaren (eeuwen) een populaire manier om warmte te genereren, maar het probleem is dat ze ventilatie nodig hebben en vaak is er veel onderhoud nodig. Als je het uiterlijk van elektrische kachels mooi vind, maar je wilt geen brandende kachels in je huis, dan kan je in plaats daarvan kiezen voor een elektrische kachel.

Elektrische haardkachels zijn vrijstaand, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het inbouwen van een warmtebron in de muur. Ventilatie is ook geen issue. Sluit de electrische kachel gewoon aan op een stopcontact en deze modellen zijn klaar voor gebruik. Zonder installatiekosten zijn deze elektrische sfeerkachels een goede keuze.

Je hoeft je ook geen zorgen te maken over het energieverbruik, want deze kachels zijn zeer rendabel. Je kunt zelfs de temperatuur van de kachel bij sommige merken regelen of de warmte helemaal uitschakelen om van de vlam te genieten. Het realistische vuureffect in de kachel ziet er indrukwekkend uit en je hoeft niet bang te zijn voor de hitte dankzij de elektrische bediening.

Gewoonlijk zijn elektrische (sfeer) haardkachels geschikt voor het verwarmen van kamers met een oppervlakte van 400 tot 600 vierkante meter.

####Voor meer informatie over elektrische kachels, check onze elektrische kachel koopgids.

——

VRIJSTAAND OF VAST
De verschillende soorten (sfeer)haarden die hierboven genoemd worden, zijn veelal te koop als vaste of vrijstaande modellen. Het type dat je kiest is sterk afhankelijk van je woning en je persoonlijke wensen.

Als je geld wilt besparen op de kosten van de installatie van een open haard, kun je ervoor kiezen een vrijstaande haard te kopen. Door andere meubels te gebruiken of de sfeerhaard gewoon tegen de muur te plaatsen, kun je een mooie warmtebron aan je huis toevoegen. Dit is ook een goede optie voor mensen die huren of die niet in staat zijn om wijzigingen aan hun huis aan te brengen. Elektrische haarden kunnen gewoon in een stopcontact worden gestoken en zijn direct klaar voor gebruik.

Als je beperkte ruimte hebt, moet je echter denken aan een vaste of zelfs een gemonteerde open haard. Een inbouwhaard is meestal een veilige manier om warmte toe te voegen aan je huis en ze zijn meestal veilig te monteren in de buurt van een tv. Veel mensen monteren ze graag als middelpunt en je hoeft geen klusjesman te zijn om ze te installeren.

De Juiste Maat Kiezen
Elektrische sfeerhaarden zijn vaak ontworpen om een bepaald statement te maken. Als je een bijzonder kleine woning of kamer hebt, moet je ervoor zorgen dat je een elektrische haard kiest die het beste bij je past. Kijk uit voor schoorstenen modellen en openhaarden voor wandmontage, vooral omdat deze vrij groot kunnen uitvallen .

Als je de perfecte locatie hebt gevonden in het huis, moet je ervoor zorgen dat je zorgvuldige metingen uitvoert. Een bestaande haard is een goede plaats om een openhaardcassette te installeren, omdat je dan geen ingewikkelde werkzaamheden aan je oude haard hoeft uit te voeren. Om de sfeerhaard te kunnen plaatsen, moet je er echter voor zorgen dat de grootte van de haard overeenkomt met de grootte van de inkeping.

Bij de aanschaf van een wandhaard moet je er rekening mee houden hoe groot de sfeerhaard moet zijn. Als je de haard onder jr televisie monteert, wil je dan dat je sfeerhaard groter is dan je televisie of andersom? De haard kan als vervelend worden ervaren als de vlammen aan staan terwijl je tv kijkt.

Welke elektrische sfeerhaard je ook kiest, vergeet niet dat deze krachtig genoeg moet zijn om je kamer te verwarmen. Je moet de omtrek van je kamer meten en de lengte vermenigvuldigen met de breedte om uit te vinden hoeveel vierkante meter de kamer is.

Zodra je dit cijfer kent, kun je het cijfer vergelijken met de waarden in de productbeschrijvingen van de verschillende elektrische sfeerhaarden die je op het oog hebt. Je moet er over het algemeen voor zorgen dat de sfeerhaard de ruimte die je nodig heeft kan verwarmen.

Hoe Werken Electrische Sfeerhaarden

Om warmte te produceren, gebruiken elektrische haarden metalen spoelen. Deze spoelen zetten elektriciteit om in warmte en worden dan heet. Een ventilator is geïntegreerd en blaast de warmte van het element uit de haard de kamer in. De spoelen zijn de enige delen van de haard dat tijdens dit proces heet worden en ze geven deze warmte op geen enkele manier door aan de behuizing, waardoor de haard veilig is voor gebruik in het huis.

Naast het produceren van warmte, zijn elektrische haarden meestal ook voorzien van een vlam die er realistisch uitziet. De vlam wordt gemaakt met behulp van LED-lampen of gewone gloeilampen. Het licht wordt vervolgens met behulp van een breking rond het vlammengebied gestuiterd, wat de indruk geeft van een levende vlam. Er zijn ook andere soorten elektrische haarden en deze hebben een modernere en minder authentiek ogende vlam.

Je kunt ofwel een elektrische open haard gebruiken die een vrijstaande complete open haard voorstelt, of je kunt een openhaardcassette gebruiken, die in de vuurkistruimte wordt geplaatst waar je bestaande open haard staat. Openhaardcassettes zijn een veiliger alternatief voor het gebruik van hout voor een open haard en kunnen worden geïnstalleerd zonder dat er wijzigingen aan uw open haard moeten worden aangebracht. Dit kan een rendabele manier zijn om een oude open haard en schoorsteenruimte opnieuw leven in te blazen.

Hoeveel Kost het om een Electrische Sfeerhaard te Gebruiken
Elektrische sfeerhaarden zijn zeer energiezuinig. Het verwarmingselement neemt alle elektriciteit op en zet deze om in energie. Hierbij wordt ongeveer 1% van de energie verspild.

Er is geen schoorsteen of ontluchting nodig voor een elektrische haard, zodat er geen warmte naar buiten kan ontsnappen. Dit betekent dat 100% van de warmte die door de haard wordt opgewekt naar de ruimte wordt afgevoerd. Elektrische haarden zijn snel op te warmen en kunnen relatief snel weer afkoelen als ze worden uitgeschakeld.

Je kunt een elektrische haard op twee manieren gebruiken. Je kunt het als sierelement gebruiken door de vlamfunctie alleen zonder warmte te gebruiken, of je kunt de warmtebron aanzetten en als verwarming gebruiken. Eigenlijk kost het niet zo veel geld om de warmtebron te gebruiken, zelfs als je zowel de vlammen als de kachel tegelijk laat draaien.

Het bedrag dat je kunt verwachten te betalen qua elektriciteit is afhankelijk van hoeveel het kost per Kw. Als je elektriciteit €0,10 per kW kost en je gebruikt een open haard van 1,5Kw, kun je verwachten dat je €0,15 per uur verbruikt. Als de elektriciteit duur is, zul je merken dat de elektrische open haard erg duur kan worden om te gebruiken.

Veiligheidstips
Wanneer je een elektrische haard koopt, dan wil je dezd zo snel mogelijk installeren en laten werken, maar zorg er eerst voor dat je op de hoogte bent van deze belangrijke veiligheidstips om letsel of brand veroorzaakt door de elektrische haard te voorkomen.

Tips voor de veiligheid van elektrische haarden
Elektrische haarden worden in het stopcontact gestoken voor een eenvoudige installatie, maar als het stopcontact niet dicht genoeg bij de verwarming staat, gebruik dan niet gelijk een verlengsnoer. Het is gemakkelijk om een verlengsnoer te overbelasten en dit kan brand veroorzaken. In dat geval moet je de haard dichter bij een stopcontact neerzetten of een elektricien het stopcontact dichterbij laten brengen.

Het verwarmingselement van je elektrische haard wordt erg warm als de haard aanstaat. Let er op bij elektrische haarden dat de behuizing van de haard niet heet wordt.

Deze haarden zijn voorzien van verse luchtinlaatopeningen en openingen om warme lucht af te voeren. Zorg ervoor dat de ventilatieopeningen nooit verstopt raakt, zodat de lucht goed kan circuleren. Gebruik nooit de open haard om iets aan op te hangen, bijvoorbeeld het drogen van wasgoed.

Wanneer je de haard niet gebruikt, dien je deze uit te schakelen en uit het stopcontact te halen. Dit is vooral belangrijk als je kinderen hebt, omdat ze nieuwsgierig kunnen worden en op knoppen van de haard kunnen drukken. Als de stekker wordt losgekoppeld, kan de electrischr haard niet per ongeluk worden ingeschakeld.

Je moet de stekker en het netsnoer regelmatig inspecteren. Het is niet ongewoon dat draden na verloop van tijd versleten of beschadigd raken en de stroom die nodig is voor elektrische haarden kan er zelfs toe leiden dat de mantel van de draad beschadigd raakt. Als je merkt dat de draad op enigerlei wijze beschadigd is, moet je ervoor zorgen dat je onmiddellijk stopt met het gebruik van de electrische sfeerhaard en een vakman belt om het apparaat of de snoer te repareren.

Houd altijd toezicht op kinderen of huisdieren in de buurt van de open haard. Je moet er rekening mee houden dat kinderen proberen voorwerpen in de openingen te steken, dit kan brand veroorzaken.

Installeer nooit een elektrische open haard in een badkamer of ergens waar het vochtig is. Je mag ook nooit water of vloeistof in de buurt van de haard bewarrn. Als je een elektrische haard met een schouw hebt, moet je vermijden vazen met bloemen op de schoorsteenmantel te plaatsen. Daarnaast is het niet verstandig drankjes op de mantel te laten staab.

Tijdens de Nacht
Elektrische haarden zijn ontworpen om veilig warmte te generen. Daarom hoef je je geen zorgen te maken dat je ze ’s nachts aan laat staan. Hoewel je de haard misschien veilig onbeheerd kunt laten draaien, moet je je er toch van bewust zijn dat de problemen waarmee alle elektrische apparaten te maken hebben, ook van invloed zijn op elektrische haarden. Om te voorkomen dat er iets gebeurt wanneer je je haard ’s nachts aan laat staan, moet je zeker zijn dat je een aantal verstandige veiligheidsvoorschriften volgt.

IS HET VEILIG OM DE ELEKTRISCHE HAARD ‘S NACHTS AAN TE LATEN STAAN?
Je kunt de elektrische haard ’s nachts aan laten staan als het echt nodig is, zodat je ook in de nacht warm kunt slapen. Als je de elektrische haard echter kunt uitschakelen, zou dit veiligheidstechnisch beter zijn. Het is altijd een goed idee om te proberen de haard helemaal uit te schakelen en de stekker uit het stopcontact te halen als je er langere tijd geen gebruik van maakt.

WAT TE DOEN ALS U DE HAARD AAN LAAT STAAN
Wanneer je de elektrische haard aan laat staan, moet je de thermostaat of temperatuurregeling gebruiken om een redelijke temperatuur te kiezen. Kies een temperatuur waarbij je je prettig voelt, maar niet te warm. De thermostaat beschermt je tegen te veel opwarming van de haard door deze uit te schakelen als de kachel te warm wordt en weer aan te zetten als de temperatuur teveel daalt.

Zorg ervoor dat je rondom de haard, ook bovenop de haard, controleert of er zich geen brandbare stoffen bevinden.

——

HET KIEZEN VAN DE JUISTE ELEKTRISCHE Sfeerhaard
Er is zoveel keuze als het gaat om het kopen van een elektrische sfeerhaard dat je je misschien afvraagt waar te beginnen. Daarom hebben we deze aankoopgids gepublicceerd om je te helpen bij het kopen van de beste elektrische sfeerhaard.

Plaats een reactie