De Beste Wasmachine Bovenlader in 2022

Bovenladers zijn nog steeds een interessante optie voor moderne Nedeelandse huishoudens, dankzij het eenvoudige onderhoud en de beschikbare wascapaciteit. Terwijl traditionele (voorlaad) wasmachines nog steeds de meeste aandacht krijgen, zijn mensen ook aan het winkelen voor een bovenlader wasmachine die water en energie besparen.

In een bovenlader wasmachine vind je ofwel een waaierplaat ofwel een middenroerwerker. De meeste modellen hebben een trommelinhoud van 5 tot 6 liter, maar modellen met meer wascapaciteit rekken dit op tot over de 6 liter.

Andere functies die je kunt vinden zijn onder andere Wi-Fi-connectiviteit, speciale wasfuncties en de toevoeging van stoom of een ingebouwde optie om vlekken te behandelen.

De Bepalende Factoren van een Bovenlader Wasmahine

Trommelgrootte

Misschien wel de belangrijkste overweging bij de aankoop van een bovenlader wasmachine is de trommelgrootte, die aanzienlijk kan variëren van ongeveer 5 tot 7 liter of meer.

Wasmogelijkheden

Ooit hadden deze machines slechts een paar instellingen – wasfuncties voor kleuren, witte was of delicaten. Vandaag de dag zijn er echter moderne wasmachines met een grote verscheidenheid aan wasprogrammas, waaronder een snelle was, lakens en handdoeken, sterke was, handwas, en soms zelfs een sportieve kledinginstelling.

Bedenk welke van deze wasprogrammas voor jou nuttig kunnen zijn bij het uitzoeken van een bovenlader wasmachine.

Extra functies

Ook veel van de hedendaagse wasmachines hebben geavanceerde functies, zoals bijvoorbeeld Wi-Fi-connectiviteit. Deze opties zullen echter de kosten van wasmachine veehogen, dus zorg ervoor dat je deze functies ook daadwerkelijk gebruikt bij het kopen.

Wat je moet weten over bovenlader wasmachines

Je hebt waarschijnlijk mensen horen opscheppen over hun mooie samsung of AEG wasmachine (en terecht); waarom zou je een bovenlader wasmachine willen kopen?

Het blijkt dat er genoeg redenen zijn om een bovenlader wasmachine te kopen, maar de drie belangrijkste redenen zijn gebruiksgemak, extra wateropties en ergonomie.

Hoe gemakkelijk is een bovenlader wasmachine te gebruiken?

Hoewel recente studies aangeven dat traditionele (voorlader) wasmachines qua populariteit voorlopen, geven sommige mensen de voorkeur aan een compactere wasmachine, namelijk bovenlader wasmachines met paalroerwerken (de grote spiraalvormige kolom in het midden).

Bovendien is extra vuile was gemakkelijk in een bovenlader wasmachine te krijgen nadat een cyclus is gestart – dit is een veel moeilijkere taak voor een traditionele wasmachine, die de cyclus moet pauzeren zodat het water niet wegloopt als je de deur opent.

Over het algemeen zijn de meeste bovenlader wasmachines minder ingewikkeld dan voorladers, die vaak voorzien zijn van bedieningspanelen die eruitzien alsof ze uit een ruimteschip komen.

Als je gewoon op een paar knoppen wilt drukken en je wasmachine wilt starten, kun je waarschijnlijk beter een bovenlader wasmachine gebruiken.

Wat zijn de extra water opties voor een bovenlader wasmachine?

Bovenlader wasmachines scoren over het algemeen niet zo goed qua efficiëntie als het gaat om water- en elektriciteitsverbruik. Alhoewel sommige gebruikers het prettig vinden om meer water te kunnen gebruiken bij een echt vuile was, ook al betekent dit niet noodzakelijkerwijs dat je kleding er schoner van wordt.

Daarom zijn een aantal merken begonnen met het toevoegen van opties zoals een “volledige waslading”, zodat gebruikers gemakkelijk meer water kunnen toevoegen aan een wasbeurt.

Wat zijn de ergonomische aspecten van een bovenlader wasmachine?

Bovenlader wasmachines hebben een andere ergonomie dan voorlader wasmachines. Als je de voorkeur geeft aan het laten vallen van het wasgoed in de wasmachine vanuit een staande positie, en je niet wilt hurken om de kleding in en uit een wasmachine te halen (of je voorlader wasmachine moet stapelen zodat dat deze toegankelijk is terwijl je staat), dan ben je waarschijnlijk beter af met een bovenlader wasmachine.

Het type wasmachine en de functieset zijn slechts twee van de factoren waarmee je rekening moet houden wanneer je een wasmachine koopt, maar wetende dat je de voorkeur geeft aan een bovenlader boven een voorlader wasmachine, beperkt dd keuze aanzienlijk bij het zoeken naar de beste wasmachine.

Het onderhouden van een bovenlader wasmachine?

Je denkt misschien dat een bovenlader minder onderhoud vereist dan een voorlader wasmachine. Voorladers hebben immers de slechte reputatie van schimmel- en andere problemen. Bovenladers hebben echter nog wel onderhoud nodig om goed te kunnen functioneren.

Of je de oudere stijl bovenlader met een centraal roerwerk of de nieuwere stijl met een waaier langs de onderkant koopt, overweeg om deze onderhoudsklussen minstens om de drie maanden uit te voeren om je bovenlader in goede conditie te houden.

Laat een schoonmaakbeurt draaien – Als je wasmachine er een heeft, gebruik deze optie dan. Zo niet, dan krijg je eenzelfde effect door de watertemperatuur op zijn heetst in te stellen en ongeveer een kwart azijn en een beetje zout toe te voegen.

Je kunt ook 2 koppen citroensap gebruiken. Als de soda eenmaal is opgelost, stop je de cyclus en laat je het een half uurtje inweken. Start de wasmachine dan opnieuw op en laat het einde van de cyclus in zicht komen. Het draaien van deze cyclus met bleekmiddel kan ook nuttig zijn.

Alles afvegen – Huidcellen, huisstofmijt en vuil kunnen zich op verschillende oppervlakken verspreiden als je de kleding in de wasmachine gooit, dus het is belangrijk om alle oppervlakken op en in de bovenlader wasmachine regelmatig schoon te maken. Let vooral op de bedieningsknoppen, die veel vuil kunnen ophopen.

Plaats een reactie