Beste Elektrische Waterkokers in 2022: Voor Kokend Heet Water

Een elektrische waterkoker lijkt een overbodig keukenapparaat, totdat je er een gebruikt en je je afvraagt waarom je er nooit een hebt gekocht. Inderdaad, als je een toegewijde koffie- of theedrinker bent, komen sommige elektrische waterkokers met interessante en nuttige extra’s. Ze koken bijna twee keer zo snel water als de traditionele waterkoker, ze schaken automatisch uit, wat de veiligheid ten goede komt, en ze geven niet veel warmte af. Tegenwoordig hebben veel modellen ook variabele temperatuurregelaars die het gemakkelijk maken om de watertemperatuur precies af te stemmen op het drankje naar keuze.

En toch, elektrische waterkokers zijn er in een vele prijsklasses, van 15 euro tot en met 150 euro. Er is ook een duizelingwekkende verscheidenheid aan maten en materialen. We hebben 5 modellen op de proef gesteld om de beste elektrische waterkoker te vinden.

Onderhoud

Om het onderhoud van de waterkoker te minimaliseren, moet je deze na gebruik altijd legen. Ook moet je de waterkoker van tijd tot tijd ontkalken, hoewel dit afhankelijk is van de hardheid van het water.Bekijk de handleiding voor de specifieke instructies van de fabrikant over het ontkalken; anders vul je de koker met 1 kopje witte azijn en 3 kopjes water en laat het water net niet koken. Laat de inhoud een nacht “intrekken”. Na het legen van de waterkoker, vul je het opnieuw met water, breng het aan de kook. Herhaal nog twee keer.

Sommige waterkokers worden geleverd met een gaasfilter voor het opvangen van kalkafzettingen, die je ook regelmatig moet schoonmaken. Volg de instructies in de handleiding voor het verwijderen van het filter en reinig het met een doek of borstel onder heet water.

Kookt water sneller

Het kan acht tot tien minuten duren om een bijna volle ketel met water aan de kook te brengen, terwijl een goed elektrisch model het water in vier, drie minuten of minder laat koken. De beste elektrische waterkokers houden ook het water op de juiste temperatuur voor wanneer je klaar bent voor een extra kopje.

De Optimale Watertemperatuur

Witte, groene, en zelfs zwarte thee zijn bedoeld om bij specifieke temperaturen te worden gebrouwen. Daarom is het zo’n genot om de juiste watertemperatuur te kunnen kiezen met een elektrische waterkoker – een kookketel zal alleen fluiten als het water kookt. De meeste elektrische apparaten hebben een aangename pieptoon of klik wanneer het water aan de kook is – een stuk minder zenuwslopend dan een schrille, oorverdovend fluitje.

Gemak en comfort

Voeg daar nog andere voordelen aan toe zoals automatische uitschakeling, een comfortabeler handgreep, materialen die niet roesten (probeer plastic te vermijden), en het feit dat je echt je best moet doen om jezelf te branden.

Elektrische Waterkoker Koopgids

Watercapaciteti

Eerst en vooral moet je er zeker van zijn dat de elektrische waterkoker de juiste maat heeft voor het beoogde gebruik. De meest voorkomende maten zitten tussen de 1,5 en 1,7 liter.

Bouw en stroomvoorziening beschikbaar

Zorg ervoor dat de materialen van goede kwaliteti zijn, tenzij je het niet erg vindt om een lekkende ketel te bezitten nadat je hem een tijdje hebt gebruikt. Kijk ook naar de vermogensspecificaties van het model, want een model met een vermogen van onder de 1500 watt heeft langer de tijd nodig om het water te koken.

Temperatuur en automatische uitschakeling functies

Zoals we al eerder zeiden, kun je met de beste waterkokers de gewenste temperatuur voor het water kiezen. Sommige modelen hebben ook een timer of plus een optie om het water warm te houden. Het overgrote deel van de elektrische waterkokers heeft een automatische uitschakeling functie.

Niet-pill-spuiten en afneembaar snoer

Er zijn nog een paar eigenschappen die minder voor de hand liggend zijn, maar waarmee rekening moet worden gehouden. Een anti-lek systeem voorkomt dat het kokende water over het aanrecht of je handen kom. Een waterkoker met afneembaar netsnoer of met een verwarmde bodem laat het water gieten zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het snoer.

Zichtbaar of verborgen verwarmingselement?

Tot slot kan de plaats van het verwarmingselement een enorm verschil maken in hoe gemakkelijk het is om een elektrische waterkoker schoon te maken. Een ondergedompeld element zorgt ervoor dat er snel kalkaanslag ontstaat en dat het apparaat vaak moet worden schoongemaakt. Een verborgen verwarmingselement voorkomt dat probleem.

Plaats een reactie