Creme Fraîche Invriezen: Lees hier hoe je dit op een goede manier kan doen

Crème fraîche (spreek uit als krem fresj) is een soort dikke, wrange room die gemaakt wordt van zware room en karnemelk. Het zuurmiddel kan zure room of yoghurt zijn. Crème fraîche heeft een hoger vetgehalte zodat het in de keuken gebruikt kan worden zonder te stremmen.

De crème is bijvoorbeeld ideaal als topping voor vers fruit, als verdikkingsmiddel voor sauzen, of als garnering in soepen. Crème fraîche is bovendien overal verkrijgbaar, maar je kunt het ook altijd zelf maken.

En als je een overschot aan crème fraîche hebt, hoe bewaar je de room dan? Kun je crème fraîche invriezen voor later gebruik? Het korte antwoord is ja, je kunt crème fraîche altijd invriezen, maar het kost wel wat werk om de room zijn oorspronkelijke consistentie te laten behouden.

Elk zuivelproduct met een hoog vetgehalte heeft de neiging te scheiden en te verkleuren als het eenmaal ingevroren en ontdooid is. Blootstelling aan vriestemperatuur verhoogt de kans op ijsvorming in de room. En als dit gebeurt, zal de room scheiden of lopend worden zodra het ijs erin smelt.

Maar niet getreurd, er is een manier om de oorspronkelijke consistentie van crème fraîche te herstellen na ontdooien.Als je crème fraîche in de koelkast bewaart, is het 5 tot 7 dagen houdbaar.

Maar als je de room in de vriezer bewaart, is het 2 tot 4 maanden houdbaar. Houdt de vriezer temperatuur op een constante -18 graden Celsius om de houdbaarheid te verlengen. Laten we nu eens kijken naar hoe je crème fraîche kunt invriezen.

Hoe kun je Crème Fraîche invriezen?

Het is van cruciaal belang om elke soort zuivelroom zo snel mogelijk in te vriezen om de versheid langer te behouden. Laat de room niet te lang op het aanrecht staan; dat verkort de houdbaarheid.

Als je grotere porties crème fraîche gebruikt, raden we aan om kleine hersluitbare zakjes te gebruiken waar de room in bewaard kan worden.

Schep de crème met een grote lepel in de hersluitbare plastic zak. Geef de room ongeveer een centimeter extra ruimte zodat het kan uitzetten als het bevriest en sluit de zak dan af. Schrijf met een permanente marker de bewaardatum op de zak doe deze in de vriezer.

Als je de room in afzonderlijke porties wilt verdelen, kun je een ijsblokjes bakje gebruiken om de room in te verdelen. Giet de room gewoon in het ijsblokjes bakje en zet deze in de vriezer. Geef de room twee uur of langer de tijd om te stollen.

Als de room vastgevroren is, neem je de ijsbak uit de vriezer, pulseer je voorzichtig elk blokje room en doe je ze daarna een voor een in een luchtdichte bak. Schrijf er met een stift de bewaardatum op en zet de bak daarna in de vriezer.

Hoe ontdooi je bevroren crème fraîche?

Het ontdooien van crème fraîche is eenvoudig; zet het bakje gewoon van de vriezer over in de koelkast. Laat de crème enkele uren ontdooien of tot hij zacht wordt.

Terwijl de crème fraîche ontdooit, zul je merken dat de ingrediënten zich scheiden, dit is normaal. Herstel de oorspronkelijke consistentie van de crème door het in een kleine kom te gieten en krachtig te kloppen tot het glad en romig is.

Samenvatting

Geen twijfel mogelijk, crème fraîche is een van de meest veelzijdige soorten zuivelroom die er is! Als je restjes over hebt, is het fijn te weten dat de crème makkelijk in te vriezen is! Nu je weet hoe je crème fraîche kunt invriezen, kun je deze room veilig in bulk kopen zonder bang te hoeven zijn dat het bederft!

Plaats een reactie