Beste Zwembadrobots in 2022: Automatisch je Zwembad Schoonmaken!

Misschien heb je een hydraulische zwembadreiniger. Dat is op zich al een mechanisch wonder, maar zwembadrobots zijn de beste reinigers die je voor je zwembad kunt kopen. Het gemak waarmee je deze robots in je zwembad laat zakken en het werk laat doen is ongeëvenaard. Vooral wanneer je het vergelijkt met het vermoeiende schoonmaken met slangen, borstels en netten.

Beste Zwembadrobots

Maar hoe kies je de beste zwembadrobot? Naar welke functies moet je op zoek gaan? Wat moet je weten voordat je er een koopt? Leun achterover en ontspan. Wij hebben al het werk voor je gedaan. Het enige wat je hoeft te doen, is een robot te kiezen welke het beste bij zwembad en leefomgeving past en je bent goed op weg naar een onderhoudsarm, onberispelijk en schoon zwembad.

Onze Aanbevolen Zwembadrobots in 2022

Voordelige Keus: Zoef Robot Ada ZB20C

Zwembadrobot Ada voor super schoon zwembad! Ada beweegt over de bodem en maakt daarbij de bodem, waterlijn… Meer

Check Prijs op Bol.com >

Populair (Maar Duur): Dolphin Zenit 20 Zwembadrobot

De Dolphin Zenit 20 zwembadrobot is de best verkochte zwembadrobot van deze webshop! Eenvoudig in onderhoud… Meer

Check Prijs op Bol.com >

Onze Keus: Dolphin Zenit 10 zwembadrobot

De Zenit 10 zwembadrobot is een eenvoudig te gebruiken robot voor het automatisch reinigen van uw zwembad.… Meer

Check Prijs op Bol.com >

Gebruiksvriendelijk: DOLPHIN – S100

Dolphin S-Line De Dolphin S-Line bodemreinigers hebben een mooi design en zijn gebruiks- en onderhoudsvriendelijk,… Meer

Check Prijs op Bol.com >

Hoe Kies je de Beste Zwembadrobot?

De overdaad aan beschikbare zwembadrobots maakt het een ontmoedigende taak. Vaak hoor je mensen een eenvoudige vraag stellen: welke zwembadrobot is de beste en welke is de juiste voor mij?

Het antwoord is: “het hangt ervan af”. Waarschijnlijk niet het antwoord waar je op zit te wachten. Niet elke zwembadrobot is de juiste aangezien zwembaden verschillende schoonmaakbehoeften hebben.

Automatisch je Zwembad Schoonmaken

Er zijn veel verschillende soorten zwembadrobots. Elk heeft zijn eigen voor- en nadelen. Elke robot biedt verschillende functies die al dan niet van belang of noodzakelijk zijn. Zodra je dat begrepen hebt, stel jezelf dan eens een paar basisvragen die je verder zullen helpen om te kiezen.

Ook moet je er rekening mee houden dat een ondergronds of een bovengronds zwembad van invloed kan zijn op de keuze. Dit komt omdat er sommige modellen zijn die specifiek zijn ontworpen voor een bepaald type zwembad.


Wat is een zwembadrobot?

Een zwembadrobot is een automatische stofzuiger die als enige doel heeft om zoveel mogelijk geautomatiseerd te werk te gaan om puin, sediment en algen uit zwembaden te verzamelen. Het is een type zwembadstofzuiger welke op een accu wordt aangedreven. Alle automatische zwembadreinigers hebben één eenvoudig doel: jouw zwembad schoonhouden, zonder dat je er zelf veel tijd en moeite in hoeft te steken. Er zijn drie basistypes automatische zwembadreinigers:

  • Drukreinigers
  • Hydraulische zwembadreinigers
  • Robots

Hoe werkt een zwembadrobot?

Een zwembadrobot is in de eerste plaats een stofzuiger voor de bodem van je zwembad. Het automatiseert het gehele reinigingsproces. Met andere woorden, er is weinig of geen handmatige ingreep nodig om het zwembad te reinigen. Hoewel alle drie de typen automatische zwembadreinigers helpen om je zwembad schoon te houden, werken ze op verschillende manieren.

De best geteste zwembadrobot

Het meest populaire type zwembadreiniger is de hydraulische zwembadreiniger. Hydraulische zwembadreinigers werken wanneer je de zwembadpomp aansluit. Het dankt zijn naam aan de zuigkracht die door de zwembadpomp wordt gegenereerd en kan zowel in onder- als bovengrondse zwembaden worden gebruikt.

De drukreinigers zijn voorzien van een slang (boosterpomp) die je aansluit op de speciale leiding van je zwembad, waar het water uit het zwembad terug in het zwembad komt nadat het door het filter is gepasseerd. De kracht die door dit systeem wordt gegenereerd, wordt gebruikt om zowel de reiniger rond het zwembad te verplaatsen als om zuigkruigt te creëren welke het vuil opzuigt in een zak die aan de kop van de reiniger is bevestigd.

Robot zwembadreinigers zijn volledig geautomatiseerd en werken onafhankelijk van de hoofdpomp en het filtratiesysteem van het zwembad. Ze hebben hun eigen filtratiesysteem dat fungeert als een secundaire filter tijdens het reinigen van het zwembad. Dit type zwembadreiniger wint de laatste tijd aan populariteit door zijn efficiëntie en prestaties.

Ze zijn niet alleen programmeerbaar, maar kunnen ook op afstand bediend worden, in tegenstelling tot de eerste twee typen zwembadreinigers. Ook worden ze geleverd met een eigen ingebouwde accu en een cartridge om het verzamelde vuil op te slaan tijdens het schoonmaken. Hoewel ze iets duurder in aanschaf zijn, leveren ze een grote tijd- en kostenbesparing!

Zwembadrobot test

Wat zijn de voordelen van het gebruik van zwembadrobot?

Als je je nog steeds afvraagt wat de beste zwembadrobot voor je zwembad is, hangt het antwoord af van je behoeften. Bekijk deze snelle voordelen van zwembadrobots die je zullen helpen het antwoord te vinden.

Waarom een Zwembadrobot?

Natuurlijk, je redt het al jaren prima door je zwembad met de hand schoon te maken en houden; je hebt een stevige zwembadborstel om te schrobben, een telescopische arm voor het bereiken van die moeilijk bereikbare plaatsen, een skimmer om het oppervlak van het water schoon te houden en een stofzuiger om het alg op te zuigen en op afstand te houden. Maar hoeveel tijd besteed je aan het schoonmaken van het zwembad en hoeveel tijd geniet je van het daadwerkelijk zwemmen in het zwembad?

Top 5 Zwembadrobots

Het is al moeilijk om alle huishoudelijke taken uit te voeren en het schoonmaken van het zwembad maakt het alleen maar moeilijker. Als er familie is, kun je hen gewoon vragen om je een handje te helpen en kan dit een uitstekend moment zijn om een band met de familie op te bouwen. Als je geen zwembadvrienden hebt, dan ben je misschien al doodop door de dagelijkse eisen van het werk en het hebben van een zwembad dat elke twee weken moet worden schoongemaakt. En dan zal het alleen maar leiden tot een hoop frustraties.

Zwembadrobots zijn niet alleen kosteneffectief en onderhoudsvriendelijk, maar ze zijn ook energiezuinig. Ze helpen je de energierekening en operationele kosten te verlagen en zorgen er tegelijkertijd voor dat je het zwembad efficiënt vrijmaakt van bacteriën en algen. Ze helpen je te voorkomen dat je extra pompen nodig hebt en bevatten ook onafhankelijke filtratiesystemen die de slijtage van sommige van je duurdere en bestaande zwembadapparatuur helpen verminderen.

Ze werken met een minimaal geluidsniveau ten opzichte van de hydraulische zwembadreinigers. Ze zorgen ervoor dat de chemicaliën blijven circuleren en verminderen tevens het gebruik van chemicaliën op de lange termijn. Met de extra mogelijkheid om wanden te schuren, samen met handige afstandsbedieningen om de richting en het gebied van het zwembad te reinigen, is het gemakkelijk om te zien waarom de aanschaf van een zwembadrobot de perfecte beslissing kan zijn.

Natuurlijk kun je professionals inhuren om het zwembad schoon te maken terwijl je later in het zwembad geniet van je tijd, maar waarom zou je ze inhuren om het voor je te doen als je gewoon een automatische zwembadreiniger kunt kopen?

Terwijl sommige van deze zwembadrobots niet goedkoop zijn, is het altijd slim om goed rond te kijken en onderzoek te doen. Dit kan je helpen bij het vinden van een model dat past bij het budget. Elk type zwembadreiniger werkt anders, dus het zal des te meer je tijd en moeite waard zijn om meer over ze te weten te komen om er zo een te kiezen die geschikt is voor jou en je zwembad.

Beste zwembad robot kopen

Eigenschappen om op te letten

Voordat je beslist over een reiniger, helpt het om te weten welke functies het meest nuttig en waardevol zijn.

Lichtgewicht

Terwijl de grootte van een robot zwembadreiniger er niet toe doet, doet het gewicht er wel toe. Zeker, hoe groter het zwembad hoe groter de robot, maar je moet ervoor zorgen dat je hem wel in en uit het zwembad kunt tillen. Als hij te zwaar is, zal je moeite hebben om hem zonder hulp te gebruiken.

Brede, vierwiel-aangedreven wielen of rupsbanden

Nee, je gaat hem niet gebruiken om off-road te gaan rijden. Maar een zwembadrobot kan zijn werk niet doen als hij geen grip heeft in je zwembad. Wij raden brede, vierwiel-aangedreven rubberen wielen of rupsbanden aan, zodat de reiniger gemakkelijk over hobbels heen kan komen en geen problemen heeft met het navigeren op gladde oppervlakken langs de zijkanten en de bodem van je zwembad.

Swivel

Helaas kun je niet ontsnappen aan de noodzaak van het hebben van snoeren met een zwembadreiniger. Omdat het rond beweegt in je zwembad en verticale wanden en zelfs trappen beklimt, kan het snoer gemakkelijk in de war raken, waardoor de reiniger uiteindelijk niet meer kan bewegen. Een swivel snoer kan helpen om knopen te voorkomen en je zwembadrobot de bewegingsvrijheid te geven die hij nodig heeft.

Waar moet je op letten bij het kopen van een zwembadrobot

Hoge kwaliteit borstels

Het verwijderen van vuil en puin uit je zwembad is hard werken, en het zijn de borstels van de robot zwembadreinigers die er mee omgaan. Wij raden harde borstels of roterende rubberen borstels aan die vuil van bijna elk oppervlak in uw zwembad kunnen schrobben.

Programmeerbare timer

Het hele doel van een zwembadrobot is om je leven gemakkelijker te maken. Als je hem elke keer handmatig moet starten als je hem wilt laten draaien, neemt dit de automatisering en het gebruiksgemak weg. De beste reinigers worden geleverd met programmeerbare timers, zodat je ze kunt instellen en er verder niet meer aan hoeft te denken. Vergeet echter niet om hem af en toe schoon te maken. Zelfs een reiniger moet worden gereinigd!

Klimvermogen

Idealiter wil je een zwembadrobot aanschaffen die goed kan klimmen. De beste reinigers kunnen gemakkelijk de zijkanten van je zwembad beklimmen, de waterlijn schoonmaken en zelfs de trap van je zwembad beklimmen (als je die hebt) om de klus grondig te klaren.

Functies en sensoren

Een van de meest frustrerende aspecten van een zwembadrobot is dat ze af en toe in hoeken kunnen blijven steken. Sommigen van hen komen met functies die helpen voorkomen dat de robot vast komt te zitten in een hoek of op andere obstakels.

Beste zwembadrobot - Sport & outdoorartikelen

Efficiënte reinigingscycli

Elke zwembadrobot heeft een andere reinigingscyclus, waarvan sommige langer meegaan dan andere. In het meest ideale geval wil je er een die je zwembad zo snel en efficiënt mogelijk kan reinigen en tegelijkertijd goed werk verricht. Sommige reinigers werken met meerdere cycli voor verschillende reinigingsniveaus.

Duurzaamheid

Een zwembadrobot kan duur zijn, dus je wilt er een die gemaakt is van hoogwaardige materialen die lang meegaan. Uiteindelijk moet je de robot misschien een keer repareren, maar dat hoor je in ieder geval de eerste paar zwemseizoenen niet te hoeven doen. Lees je garantie door voordat je je stofzuiger gebruikt, zodat je weet wat je moet doen als hij kapotgaat.

Energie-efficiëntie

De grootte van je zwembadrobot zal bepalen hoeveel energie hij verbruikt. Je kunt verwachten dat kleinere reinigers ongeveer 200 watt vermogen per uur verbruiken. Grotere eenheden zullen meer gebruiken, maar probeer modellen te vermijden die meer dan 1.000 watt per uur verbruiken, omdat ze in de loop van de tijd meer zullen kosten in verband met hoge verbruikskosten.

Zwembadrobot Vs de Rest

Er zijn drie hoofdtypen automatische zwembadreinigers, gecategoriseerd door het aandrijfmechanisme en de gebruikte energiebron:

Zwembadrobots

Aangedreven door een onafhankelijke stroombron, worden zwembadrobots gescheiden van het hoofdpompsysteem van het zwembad en het hoofdfilter, meestal in de vorm van een transformator die vaak buiten het zwembad wordt gehouden, uit de buurt van het water.

Ze hebben meestal twee interne motoren. Een om het water op te zuigen door middel van een ingebouwde filterzak. De tweede drijft de synthetische borstels aan die zijn aangesloten op de zwembadreiniger. De borstels lijken een beetje op de verfrollers. Ze bevinden zich aan de voor- en achterzijde van de machine en helpen bij het verwijderen van deeltjes uit de wanden en vloer van het zwembad, afhankelijk van hun configuratie.

De drie beste zwembadrobots van dit moment

Omdat ze op afstand bedienbaar zijn, kun je kiezen op welk gedeelte van het zwembad je het eerst wil reinigen.

Ze kunnen automatisch en zelf-navigerend door je zwembad bewegen en zijn de snelste als het gaat om het reinigen van je zwembad. Deze reinigers hebben ingebouwde zakken en cartridges met een autonoom reinigingsfilter dat je helpt de slijtage van de hoofdpomp en het filtratiesysteem van uw zwembad te verminderen. Ze hebben ook speciale functies, afhankelijk van het apparaat dat je besluit aan te schaffen, zoals oppervlaktereiniging, muurreiniging, algenverwijdering en vuilbeheersing.

Het enige nadeel is de initiële kosten van de aanschaf van een apparaat, maar als je het op de lange termijn bekijkt, heeft het zeker zijn voordelen: het bespaart tijd, energie en moeite voor het onderhoud van het zwembad en het apparaat zelf.

hydraulische zwembadreinigers

De eerste automatische zwembadreinigers waren de hydraulische zwembadreinigers. Dit zijn de goedkoopste, variërend van €100 en €300. Ze worden aangedreven door de hoofdpomp van het zwembad en maken gebruik van de zuigkracht van de zwembadpomp om beweging te genereren om willekeurig de wanden en bodem van het zwembad te doorkruisen. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken omdat ze aan je muurskimmer en een toegewezen aanzuigpoort worden bevestigd.

hydraulische zwembadreinigers

Ze lijken misschien goedkoop, maar deze machines verminderen de aanzuiging van de hoofdbadpomp en maken gebruik van het filtersysteem van het zwembad om vuil uit het water te verwijderen.

Er is minimaal onderhoud en de kosten voor het vervangen van onderdelen op deze apparaten zijn niet erg hoog. Het gebruik van deze machines zal echter leiden tot hogere elektriciteitskosten en zal vereisen dat de hoofdpomp en het filtratiesysteem vaker worden onderhouden. Ze hebben een filterbeperking vanwege de grootte van het hoofdfilter van het zwembad omdat ze geen aparte filter hebben.

Dit soort reinigers zijn eenvoudig te installeren en te bedienen. Bovendien zijn ze ook goedkoop in aanschaf en hebben ze een bewezen staat van dienst als het gaat om het reinigen van je zwembad.

Drukreinigers

In deze reinigers wordt het zwembadwater meestal onder druk gezet met behulp van een secundaire pomp en helpt het bij de voortbeweging en het opzuigen van vuil. Deze reiniger verplaatst zich in een willekeurige volgorde en het gebruik ervan maakt het de duurste van de drie, omdat het de grootste hoeveelheid energie verbruikt van de drie soorten automatische zwembadreinigers, vanwege het gebruik van de hogedruk boosterpomp.

Drukreinigers

Deze drukreinigers kunnen 200 tot 700 euro kosten. Dat is exclusief de kosten van de secundaire booster pomp, meestal een extra van 200 euro. Zowel de hydraulische zwembadreiniger als de drukreinigers zijn sterk afhankelijk van de hoofdpomp en het filtratiesysteem van het zwembad om onzuiverheden te helpen verwijderen. De belangrijkste nadelen van dit soort zwembadreinigers zijn het extra verbruik van elektriciteit, de moeite en tijd die nodig is om het apparaat aan te sluiten op de poorten die aansluiten op de hoofdpomp en het filter van het zwembad, en ten slotte de extra verantwoordelijkheid voor de onderhoudstijd.

Deze zwembadreinigers hebben hun eigen fijnmazige zak om vuil op te vangen. Dit betekent dat ze niet ten koste gaan van het hoofdfiltersysteem van het zwembad. De boosterpomp helpt de watercirculatie te verbeteren door turbulentie te creëren. Het helpt de snelheid van de reiniging te verhogen en zorgt voor efficiëntie terwijl het gefilterde water over het hele zwembad wordt verdeeld. Tot slot, omdat ze hun eigen filterzak hebben om vuil op te hopen, zullen ze je skimmer of filter niet doen verstoppen.

Conclusie

Na het lezen van deze uitputtende kopersgids van de beste zwembadrobots die op dit moment op de markt verkrijgbaar zijn, bent je des te wijzer en klaar om een robotzwembadreiniger voor je zwembad te kopen.

Welke zwembadrobot past het best bij jouw zwembad?

We hebben de best beoordeelde, de beste prijs-kwaliteitverhouding en die onder het budget van 1000 euro komen, zowel voor kleine als grote zwembaden besproken. Hoewel iedereen een unieke smaak en eisen heeft, zal deze lijst je helpen bij je zoektocht naar de perfecte zwembadrobot.

Onze Keus: Dolphin Zenit 10 zwembadrobot

De Zenit 10 zwembadrobot is een eenvoudig te gebruiken robot voor het automatisch reinigen van uw zwembad.… Meer

Check Prijs op Bol.com >


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Plaats een reactie