Beste Video Deurbel

Er is niks irritanter dan wanneer je net op de wc zit als de bezorger aanbelt met je langverwachte aankoop en je naar het afhaalpunt moet. Help deze ergernis de wereld uit met een slimme deurbel. Een videodeurbel is een veiligheidscamera en digitale uitsmijter ineen. Als er iemand voor de deur staat, stuurt hij een waarschuwing naar je mobiel. Je kunt de bezoeker zien, horen en spreken, ook als je zelf niet thuis bent. Zo kun je de bezorger vertellen waar hij je pakje moet achterlaten.

Dit is onze gids van de beste videodeurbellen van Nederland, na uren onderzoek en echte meningen van consumenten.

Belangrijke kenmerken
Als je een slimme deurbel in huis wil halen, moet je op de volgende zaken letten.

Videoresolutie
Hoe hoger de resolutie, hoe duidelijker het beeld. Je wil natuurlijk wel zien wie er voor de deur staat. Een videocamera met een hoge resolutie kan gezichten en andere details beter vastleggen. Ook als ze een breekijzer vasthouden.

Groothoeklens
Zoek een camera met een groot gezichtsveld. Dat zorgt ervoor dat je deurbelcamera een groter gebied van je huis kan zien en de gezichten van zowel lange als kleine bezoekers kan vastleggen.

Nachtzicht
Voor een veilig gevoel ’s nachts kun je een videodeurbel met nachtzicht nemen. Dan heb je beeld van goede kwaliteit, ook na zonsondergang. Handig als er ’s nachts wel eens mensen rondhangen. Dan kun je verdachte personen of activiteiten herkennen.

Bedraad of draadloos
Slimme deurbellen kunnen ofwel bedraad in je huis worden ingebouwd, ofwel draadloos zijn. Als je voor een bedrade optie gaat, heb je waarschijnlijk een erkende elektricien nodig om ze te installeren. Een bedrade videodeurbel raakt nooit zonder stroom, maar werkt niet als de stroom uitvalt.

Een draadloze videodeurbel werkt op batterijen, die eventueel oplaadbaar zijn. Kies je voor draadloos, check dan hoe je het batterijpak moet verwijderen en vervangen.Soms moet je de deurbel verwijderen om bij de batterijen te komen. Lees de recensies om te weten te komen hoe goed de levensduur van de batterijen is.

Software-compatibiliteit
Het slimme van een slimme deurbel is dat je op de deurbel kunt reageren en altijd met bezoekers kunt praten, waar je ook bent. Dit gaat via de (meestal gratis) app. Let erop dat je app werkt op al je apparaten, zowel op je smartphone, tablet als computer. Kijk of de app werkt op Android-, iOS-, Mac- of Windows-apparaten.

Twee-wegs gesprek
Met een video deurbel camera met ingebouwde microfoon en luidspreker kun je bezoekers via de deurbel horen en met ze praten. Je kunt de bezorger vertellen waar hij je pakje moet afgeven of je moeder laten weten dat je naar het toilet bent.

Dit waren nog maar de basisfuncties. Wat zou je zonder deze functionaliteit aan een videodeurbel hebben? Dan kun je net zo goed een gewone bel nemen. Nog een aantal handige functies:

Bewegingsdetectie
Een videodeurbel lijkt een beetje op een beveiligingscamera, in die zin dat hij je waarschuwt als hij beweging bij je deur waarneemt. Je krijgt dan meteen een melding op je toestel als de sensoren geactiveerd worden. Zorg ervoor dat je de gevoeligheid van de bewegingssensoren kunt instellen. Anders krijg je elke keer een melding als er een kat in je voortuin loopt.

Weerbestendigheid
De videodeurbel zit aan de buitenkant van je huis, dus wordt hij aan allerlei soorten weer blootgesteld. Ga na of de camera bestand is tegen hevige regen, vochtigheid en extreme temperaturen, zowel warm als koud.

Wat je krijgt als je meer uitgeeft
De meeste videodeurbellen die we bekeken, vallen onder de betaalbare categorie. Deze kosten rond de 200 euro. Er zijn echter ook exemplaren van 400 euro of meer. Wat krijg je als je meer uitgeeft?

Geavanceerde technologie
Alle slimme deurbellen die we bekeken sturen je direct een melding als er iemand aanbelt, of als er beweging wordt gedetecteerd. Ze laten je ook bezoekers horen en met ze te praten, naast andere basisfuncties. Maar duurdere modellen hebben nog meer technische opties. Een aantal duurdere functies zijn bijvoorbeeld het kunnen openen van de deur via je smartphone en geofencing. Dit betekent dat je deur automatisch opengaat als je thuiskomt.

Cloud-opslag
Een van de grootste klachten over videodeurbellen is dat je meestal moet bijbetalen voor het opslaan van je video’s in de cloud. Zonder abonnement kun je nog wel een livestream bekijken, onmiddellijk een meldingen ontvangen en met je bezoekers praten. Maar als je de videobeelden wil opslaan, heb je opslagruimte nodig. Bij een duurder model zit dit abonnement waarschijnlijk al bij de prijs inbegrepen.

Je kunt ook een model kiezen dat ingebouwde opslag heeft, zoals een geheugenkaart. Maar als je deurbel gestolen wordt, ben je dan ook het beeldmateriaal kwijt.

Als je alleen wil zien wie er voor je deur staat, is het gebrek aan opslag misschien geen breekpunt.

Livestreaming
Een van de meest betaalbare videodeurbellen die we bekeken, de Ring Video Doorbell, laat je niet live zien wat er op je stoep gebeurt. In plaats daarvan kun je pas zien wat er gebeurt als hij beweging detecteert en je waarschuwt.

Eerlijk gezegd vinden we dit prima. Het is een videodeurbel, geen beveiligingscamera. Maar als je 24/7 live beelden van je deur wilt, dan zul je toch moeten upgraden naar een duurdere optie.

Conclusie
Als je een volledig verbonden slim huis wilt creëren, dan is een videodeurbel zinvol. Met deze extra beveiligingslaag hoef je niet meer door het gaatje in je deur te gluren om te zien wie er aan de voordeur staat. In plaats daarvan word je, waar je ook bent, gewaarschuwd als er iemand voor je deur opduikt. Dan kun je van achter je computer of mobiel met ze praten. En natuurlijk beslissen wie er binnen mag komen. We zijn er nog niet van overtuigd dat een videodeurbel de investering waard is.

Plaats een reactie