Beste Verduisterende Gordijnen in 2022: Koopgids

Velen van ons hebben helaas wel eens de ervaring gehad dat we wanhopig slaap nodig hebben, maar dat de zon door de ramen van de slaapkamer schijnt. Het kan gekmakend zijn, en het niet krijgen van de juiste hoeveelheid slaap zorgt ervoor dat je je dag gefrustreerd begint. Wanneer je bijna van frustratie aan de slaappillen begint en misschien denkt dat er geen oplossing is, kunnen wij je vertellen dat er wel zeker een is!

Investeren in verduisteringsgordijnen kan je probleem oplossen, en het zal je niet te veel tijd of geld kosten. Met de juiste set verduisteringsgordijnen kun je het licht van buiten blokkeren, hoe fel die zon ook is. Of je nu probeert te slapen op het moment dat de hanen kraaien, of wanneer de zon het felst is op het middaguur, je kunt je slaapruimte comfortabel donker houden.

Maar als het gaat om het daadwerkelijk kopen van deze gordijnen, wil je waarschijnlijk niet veel tijd besteden aan het vinden van verduisteringsgordijnen die perfect passen bij je inrichting, om er later achter te komen dat ze niet zo goed werken als je had gehoopt. Zodra ze zijn geïnstalleerd, ben je ook ongetwijfeld niet van plan om ze terug te brengen naar de winkel. En hiermee kan het kiezen van de verkeerde verduisteringsgordijnen je slapeloze nachten nog erger maken.

Hier kunnen wij je helpen! Bovenstaand hebben we onze top vijf keuzes voor de beste verduisteringsgordijnen opgesomd.

Wat zijn verduisteringsgordijnen?

Verduisteringsgordijnen zijn gemaakt van een ondoorzichtige stof om al het licht buiten het raam te blokkeren. Ze zijn vaak te vinden in hotelkamers, maar ook in huizen, in kamers zoals kinderkamers, tv-kamers en slaapkamers. Historisch gezien werden ze ook gebruikt tijdens de Tweede Wereldoorlog om te voorkomen dat vijandelijke bommenwerpers tijdens nachtmissies hun doelwitten konden zien.

Ze worden vervaardigd door het coaten van stof met meerdere lagen zwart schuim, waardoor het verduisteringseffect ontstaat. Op de zwarte lagen wordt vervolgens een witte of lichtere laag aangebracht. Een verduistering van tweelaags materiaal wordt gecreëerd met een laag zwart schuim, daarna de lichtere laag. Een drielaagse verduistering wordt gecreëerd met twee lichtere schuimlagen en een zwarte laag ertussen.

Een bijkomend voordeel van verduisteringsgordijnen is dat ze je kunnen helpen energiekosten te besparen door je kamer koud te houden terwijl de warme zon schijnt, of zelfs in het omgekeerde geval: ze houden je kamer warm terwijl de koude winterlucht buiten blijft. Bijna een derde van het energieverlies bij het verwarmen en koelen in huis gaat via de ramen. Je kunt je voorstellen hoeveel geld je zou kunnen besparen met een beetje extra isolerend effect.

Het identificeren van uitstekende verduisteringsgordijnen

.
Ten eerste, wees er zeker van dat je echt op zoek bent naar verduisteringsgordijnen. Er zijn nog een paar andere opties die hetzelfde werk zullen doen, maar om het licht zo veel mogelijk te blokkeren, wil je verduisteringsgordijnen. Gerelateerde producten zijn onder andere de onderstaande producten.

En zodra je er zeker van bent dat je op zoek bent naar verduisteringsgordijnen en 100% duisternis, kun je beginnen na te denken over hun uiterlijk. Als je op zoek bent naar gordijnen die passen bij je interieur, dan wil je voor de drielaags gordijnen gaan. Met tweelaags gordijnen, zou de zwarte schuimlaag door de stof heen te zien kunnen zijn. Je hebt die extra witte of lichtere schuimlaag nodig om het zwart te bedekken, zodat de stof er blijft uitzien zoals het hoort.

De enige negatieve factor bij het overwegen van verduisteringsgordijnen is de esthetiek. Door hun stevige constructie zijn ze niet altijd erg mooi. Hoewel ze in effen kleuren en patronen verkrijgbaar zijn, hebben ze de neiging er nogal industrieel uit te zien.

Veel van de keuzes voor effen kleuren hebben de neiging om neutrale kleuren te zijn, en tenzij het drielaags gordijnen zijn, zijn de patroongordijnen meer licht filtrerende dan verduisterende gordijnen.

Licht filtrerende gordijnen
Deze zijn gemaakt met semi-doorschijnende stof, in plaats van ondoorzichtig en, zoals de naam al doet vermoeden, filteren ze een deel van het zonlicht weg, waarbij ze slechts een kleine hoeveelheid zonlicht binnenlaten. Ze kunnen ook een kamer tot op zekere hoogte isoleren.

Lichtdichte gordijnen
Dit is eigenlijk gewoon een andere naam voor verduisteringsgordijnen. Ze zijn vrijwel hetzelfde.

Thermische gordijnen
Deze gordijnen kunnen zonlicht tegenhouden, geluid dempen en de energiekosten verlagen, maar hun primaire functie is het isoleren van de ruimte, niet het blokkeren van dingen. Hoewel zowel thermische als verduisteringsgordijnen soortgelijke functies kunnen vervullen, zijn hun primaire toepassingen verschillend.

Verduisterende voeringen
Je kunt ook gewoon een verduisterende voering achter je huidige gordijnen aanbrengen. Het is minimaal werk, en meestal tegen een minimale prijs.

Dimout gordijnen.
Dit type gordijn geeft je zowel duisternis als privacy. Ze laten nog steeds een lichtpuntje toe, wat betekent dat je nog steeds in staat bent om door de kamer te navigeren.

Hoewel ze veel lijken op verduisteringsgordijnen, is het belangrijkste verschil dat de verduisteringsgordijnen 100% van het licht blokkeren.

Het kopen van verduisteringsgordijnen

Terwijl je in hotels waarschijnlijk te maken hebt gehad met verduisteringsgordijnen, kun je je eigen gordijnen kopen in veel van dezelfde winkels waar je gewone gordijnen koopt.

Net als gewone gordijnen, variëren de prijzen van verduisteringsgordijnen sterk tussen de verschillende soorten gordijnen, maar ook tussen de maten.

Je kunt zoveel als 500 euro voor een grote, zeer uitgebreide set betalen, en zo weinig als 10 euro voor slechts een paneel. Maar voor een goede set van gordijnen, kun je verwachten dat je betalen tussen de 20 en 50 euro betaalt, en eventueel tot 100 euro.

FAQ

>
Is het moeilijk om verduisteringsgordijnen op te hangen?
Ze worden in principe op dezelfde manier opgehangen als gewone gordijnen. Zorg er echter voor dat je verduisteringsgordijnen aan alle vier de zijden een paar centimeter buiten het raamkozijn uitsteken om zo veel mogelijk licht te blokkeren. Het gebruik van een wikkelroede is ook een goed idee, omdat deze ervoor zorgen dat er nog meer licht buiten de deur wordt gehouden. Houd er wel rekening mee dat je, omdat de gordijnen zwaarder zijn, je een stevigere gordijnroede nodig hebt.

Kunnen verduisteringsgordijnen echt 100% van het binnenkomende licht buiten houden?
Hoewel velen beweren dat ze 100% geblokkeerd zijn en gebruikers beweren dat ze totale duisternis bieden, is dit iets wat fabrikanten niet echt kunnen garanderen. Deskundigen zeggen dat 100% een moeilijk iets is om te bereiken, omdat licht kan binnenkomen via de zijkanten, bovenkant en onderkant, afhankelijk van hoe de gordijnen zijn opgehangen. Als je de gordijnen van een winkel koopt, houd ze dan tegen het kunstlicht in de winkel om te testen hoeveel licht er geblokkeerd wordt.

Kun je verduisteringsgordijnen wassen in de wasmachine?
Meestal, maar zoals bij elke stof, is er geen harde regel dat ze altijd in de wasmachine kunnen. Waarschijnlijk kan het wel, maar voordat je ze koopt, moet je eerst het etiket en de verpakking lezen om er zeker van te zijn dat je ze kunt wassen.

Hoe lang gaan verduisteringsgordijnen meestal mee?
Deze gordijnen worden over het algemeen geacht duurzamer te zijn, omdat ze veel zwaarder zijn dan gewone gordijnen, en zolang ze goed gemaakt zijn, moet die duurzaamheid leiden tot een lange levensduur.


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Plaats een reactie