Beste Terrasverwarmers in 2022: Buiten Lekker Warm Blijven

Beste Terrasverwarmers

Hoe heerlijk is het om met je vrienden en familie buiten te relaxen. Maar als je tot laat buiten wilt blijven, zal je moeten investeren in een goede terrasverwarmer. Terrasverwarmers zijn de beste investering voor gezinnen die graag tot laat in de avond op hun terras zitten. Maar met zo veel verschillende producten die op de markt worden gebracht, kan het soms moeilijk zijn om het product te vinden dat het beste bij jou en je gezin past.

Hoe werkt een terrasverwarmer?

Als je op zoek bent naar een efficiënte manier om je terras te verwarmen, dan is een terrasverwarmer de beste manier om dit te doen! Deze machines werken snel en efficiënt zonder dat de lucht te droog wordt. Een van de meest voorkomende vragen die mensen hebben, wanneer ze in deze machines investeren, is hoe ze zo efficiënt kunnen werken en je comfortabel kunnen houden ondanks de kille temperaturen buiten.

Je zal in staat zijn om je terras warm te houden, ongeacht hoe koud de nacht wordt – maar hoe maakt de technologie dit mogelijk? Het antwoord, hoe eenvoudig ook, zal je verrassen. Het kan moeilijk te begrijpen zijn hoe terrasverwarmers je buitenruimte zo warm kunnen maken, ook al zijn er geen muren om de warmte op te vangen. Het is een goede vraag, want over het algemeen denkt iedereen dat een terrasverwarming op dezelfde manier werkt als gewone verwarming.

Dit is echter niet het geval. Traditionele verwarmingen maken gebruik van een proces dat geforceerde luchtverwarming wordt genoemd om een ruimte op te warmen. Een terrasverwarmer daarentegen maakt gebruik van stralingsverwarming. Het verschil tussen de twee kan je verrassen, en het maakt al het verschil in hoe een terrasverwarmer je kan helpen om warm te blijven tijdens koud weer.

Geforceerde luchtverwarming werkt door de luchtmoleculen in een bepaalde ruimte op te warmen. Hier is een overzicht van hoe het proces verloopt. Eerst wordt de lucht in de terrasverwarming gezogen. De methode kan enigszins variëren, afhankelijk van hoe groot de eenheid waarmee je werkt is en met welk type verwarmingsapparaat je werkt, maar de basisprincipes zijn nog steeds van toepassing. Nadat de lucht in de terrasverwarmer is gezogen, wordt deze door de energiebron opgewarmd.

Welke Terrasverwarming is het Beste?

Dit gebeurt meestal door middel van gas of elektriciteit. Als de lucht de ideale temperatuur heeft bereikt, wordt deze weer in de ruimte gebracht. Dit kan door middel van een kanaal of ontluchting in het apparaat. Als de lucht eenmaal naar buiten is geduwd, kan deze vrij door de ruimte circuleren en de warmte verspreiden. Hoewel deze methode werkt, is ze lang niet zo effectief als het proces dat door terrasverwarmers wordt gebruikt, omdat deze methode de lucht droog maakt en de warmte sneller uit de ruimte ontsnapt.

Stralingsverwarming daarentegen is veel effectiever. Het zorgt ervoor dat de energie zich verder verspreidt en langer meegaat dan bij geforceerde luchtverwarmingsenergie. In plaats van luchtmoleculen op te warmen, maakt het gebruik van infraroodstraling om objecten eromheen te verwarmen. Door energie over te dragen naar de andere objecten in de ruimte, kan een terrasverwarmer de ruimte eromheen sneller opwarmen.

De objecten in de ruimte gebruiken deze energie om van binnenuit op te warmen en vervolgens hun eigen warmte naar buiten af te geven aan de ruimte. Dit maakt het veel comfortabeler voor jou en je gezin om te ontspannen, omdat het de lucht niet droog maakt – en beter nog: het verwarmt niet alleen jou en je gezin maar ook de meubels. Omdat infraroodverwarming zo vergelijkbaar is met het proces dat door de zon wordt gebruikt, is het de beste methode om een buitenruimte te verwarmen.

Welke Terrasverwarming is het Beste?

Toegegeven, de energiebron die deze verwarming voedt, zal bepalen hoeveel energie je kunt opwekken en hoe snel je dat kan doen. De beste brandstofbron in termen van vermogen is meestal gas zoals propaan of aardgas. Veel mensen hebben hun voorkeur voor aardgas uitgesproken, maar het is een veel duurdere optie. Als je van plan bent om aardgas te gebruiken, moet je een team inschakelen om een gasleiding aan te leggen en het beste verwarmingssysteem op te zetten dat je kunt gebruiken.

Dit is duur en tijdrovend. Bovendien moet je absoluut zeker zijn van de plaats die je kiest, omdat de leiding na de installatie niet meer verplaatsbaar is. Veel mensen die zich deze optie kunnen veroorloven, geven er echter de voorkeur aan omdat ze zich nooit zorgen hoeven te maken over het bijvullen van hun terrasverwarmers en de werking van de terrasverwarmer is vrij eenvoudig. Omdat het gebruik van aardgas duur kan zijn en niet flexibel genoeg is, kiezen sommige mensen ervoor om propaan terrasverwarmers te gebruiken.

Deze terrasverwarmers worden geleverd met brandstoftanks die kunnen worden bijgevuld en zijn gemakkelijk te verplaatsen. Dit soort terrasverwarmers worden vaak gebruikt door restaurants om hun buitenzitjes het beste te verwarmen – wanneer het ’s nachts een beetje koud wordt. Het propaanvermogen is nog steeds zeer indrukwekkend, en hoewel je hem van tijd tot tijd moet bijvullen, maakt de flexibiliteit een hoop goed.

Terrasverwarmers vergelijken en kopen

Met deze optie kun je zonder problemen je terras warm houden. Als je echter een optie wilt zonder uitstoot of heb je een verwarmer nodig dat een afgesloten terras verwarmt, dan kun je waarschijnlijk het beste kiezen voor een elektrische terrasverwarmer. Deze verwarmers worden vaak beschreven als ‘zwakker’ dan de op gas werkende tegenhangers, maar ze zijn alsnog ongelooflijk effectief.

Ze gebruiken infraroodverwarming om hun stralingswarmte te creëren en zullen meer dan voldoende zijn als een krachtig instrument dat jou, je familie en vrienden warm kan houden wanneer je ’s avonds laat buiten wilt blijven. Elektrisch aangedreven terrasverwarmers zien er vaak wat moderner uit, dus als je wilt dat je terrasverwarmer bij de rest van je interieur past, kan deze optie wellicht beter bij je passen.

Ongeacht wat je kiest, zorg ervoor dat je rekening houdt met jouw specifieke behoeften bij het maken van je beslissing. Je kunt de stijl van elektrisch aangedreven terrasverwarmers mooi vinden, maar als ze niet genoeg warmte kunnen geven om je warm te houden in de winter, is het waarschijnlijk geen goede investering. En als bijvoorbeeld de vormgeving van een aardgas terrasverwarmer bij je past, maar je kunt het je niet veroorloven, kies dan toch liever voor een van de andere twee opties. In plaats van het uitgeven van te veel geld voor een terrasverwarmer.

Terrasverwarmers: Beste Terrasverwarmers

Zijn terrasverwarmers duur om te gebruiken?

Als je wilt investeren in het warm houden van jou en je familie tijdens een kille nacht, ben je waarschijnlijk benieuwd of het echt de moeite waard is om te investeren in terrasverwarmers. Velen van ons herinneren zich immers nog dat onze ouders ons een standje gaven om de warmte binnen te houden, om verspilling te voorkomen. Maar nu de trend van terrasverwarmers zich doorzet, moet je je afvragen of het echt verspillend is om de buitenlucht te verwarmen. Of waren onze ouders gewoon paranoïde over de gasrekening? Het antwoord is enigszins gemengd.

We weten al dat het duurder is om iets op gas aan te drijven in plaats van elektriciteit te gebruiken als energiebron, dus het zal je niet verbazen dat het gebruik van terrasverwarmers op gas duurder zal zijn. Echter, de vraag is meer hoeveel waarde voegt de terrasverwarmer toe ten opzichte van de kosten. Dus de vraag die we ons moeten stellen is hoeveel warmte we verwachten om onze patio en onszelf te verwarmen en hoe goed we ons erbij voelen om in een koude nacht te ontsnappen.

Als je dit voor jezelf hebt bepaald, kun je zelf bepalen wat het woord ‘duur’ voor je betekent. Dus hoeveel warmte verwacht je te kunnen behouden om een investering in terrasverwarmers op gas een goede investering te kunnen noemen? Normaal gesproken zou je alle warmte of minstens 90% van de warmte willen behouden om het als een succesvolle investering te kunnen beschouwen, maar de buitenomgeving verandert dingen.

Terrasverwarmers

Er zijn geen muren om de warmte in een specifieke ruimte te houden, of in ieder geval zouden er geen muren moeten zijn. Het is namelijk niet veilig om terrasverwarmers op gas te gebruiken in een afgesloten omgeving. Dit betekent dat je bereid moet zijn om minstens 30 tot 40 procent van je warmte te verliezen. Maar dat lijkt niet zo erg, of wel? Uiteindelijk is het niet zo erg om 60 tot 70 procent van de warmte die je genereert te behouden.

Helaas is het een feit dat het moeilijk zal zijn om uit te vinden hoe je de beste manier kunt vinden om zoveel mogelijk warmte in je terrasruimte te behouden. De reden hiervoor is dat de meeste gaskachels ook de neiging hebben om de lucht erboven te verwarmen. En omdat je niet in staat bent om de ruimte te omsluiten, zal je niet in staat zijn om de ontsnappende warmte op te vangen en te gebruiken.

Al met al zal je waarschijnlijk ten minste 70 procent van je warmte aan de lucht boven je verliezen, wat een flinke prijs oplevert, ongeacht hoeveel het kost om de terrasverwarmers onder normale omstandigheden te bedienen. Naast dit, zal je ook de Co2 emissies in overweging moeten nemen als je in gasverwarmers wilt investeren. De gemiddelde gasverwarmer zal jaarlijks ongeveer 3.300 KG CO2 uitstoten.

Terrasverwarmers Koopgids

Dit is aanzienlijk meer dan elektrische terrasverwarmers. Elektrische terrasverwarmers stoten jaarlijks slechts ongeveer 500 KG CO2 uit. Waarom richten zoveel mensen zich dan meer op het gebruik van gasverwarmingen dan op het gebruik van een elektrisch aangedreven model? Het antwoord ligt in het rendement van de twee terrasverwarmers. Hoewel een elektrische verwarming minder CO2-risico’s met zich meebrengt dan gasverwarmers, zijn ze meestal ook niet in staat om evenveel energie te produceren als hun concurrenten.

Dit wil niet zeggen dat ze een buitenruimte niet kunnen verwarmen – ze zijn meer dan capabel om het werk te doen. Het probleem ligt in hun onvermogen om de warmte-intensiteit van een gaskachel te evenaren. Hun vermogen is beschreven als “minder sterk”, wat huiseigenaren niet altijd even goed uitkomt. Hoewel hun warmte minder merkbaar is, is deze in geen geval minder effectief.

Elektrische verwarmers zijn in staat om zeer nauwkeurig warmte te produceren, waardoor ze de ideale keuze zijn voor mensen die niet van verspilling houden. Elektrische verwarmers zijn in staat om gebruik te maken van iets dat infraroodtechnologie wordt genoemd. Dit stelt hen in staat om zich te richten op specifieke gebieden wanneer ze warmte produceren en minder energieverspilling te veroorzaken.

Deze terrasverwarmers produceren energie die in staat is om van de verwarmer naar de objecten en mensen in de ruimte te reizen. De objecten en personen absorberen de energie en warmen van binnenuit op. Wanneer ze vervolgens voldoende energie hebben opgenomen, beginnen ze hun eigen warmte te produceren en verspreiden ze die warmte naar de rest van de ruimte. Dit proces is veel efficiënter en kost meestal ook minder.

Bovendien verspilt het minder warmte omdat het geen energie verbruikt om de lucht te verwarmen – het verwarmt alleen objecten eromheen. De kosten voor het gebruik van terrasverwarmers worden geval per geval bepaald. Sommige mensen vinden het misschien niet erg om een paar Euros uit te geven om zichzelf en hun gezin warm te houden – vooral als ze er geen gewoonte van maken om elke avond op hun terras uit te gaan.

De beste merken terrasverwarmers

De hoeveelheid energie die wordt verspild is echter moeilijk te rechtvaardigen als je de dingen vanuit een financieel perspectief bekijkt. Als je geld wilt kunnen besparen op het verwarmen van je buitenruimte en niet te veel kosten wilt maken, moet je een elektrisch model gebruiken. Deze machines hebben minder tijd nodig om te werken en gebruiken hun energie efficiënter, wat de beste optie is voor iemand die bewust wil omgaan met zijn of haar bestedingsgewoonten.

Kunnen terrasverwarmers nat worden?

Terrasverwarmers zijn gebouwd om veel dingen te weerstaan, maar helaas, regen en andere vormen van water zijn niet een van deze dingen. Als je het beste resultaat uit je terrasverwarmer wilt halen, moet je een paar voorzorgsmaatregelen nemen wanneer je klaar wilt zetten. Je wilt er zeker van zijn dat je de terrasverwarmer op een beschutte plaats kunt neerzetten, zodat hij niet aan de elementen wordt blootgesteld.

Als je een propaanverwarmer hebt, zorg er dan voor dat je de terrasverwarmer uit de buurt van wind en regen kunt opbergen als het erop lijkt dat er in de omgeving een storm aan de gang is. Je moet ervoor zorgen dat je beschutting voor de terrasverwarmer hebt of in staat bent om de verwarming in een schuur te plaatsen zodat deze goed beschermd is tegen de regen. Door dit te doen, kun je er zeker van zijn dat je de terrasverwarmers maximaal kunt gebruiken. Als je dit niet doet, kan dit je terrasverwarmers echter verpesten.

De 7 beste terrasverwarmers om te kopen

Zijn terrasverwarmers veilig op terrassen?

Als je een investering doet in een nieuw apparaat, wil je er zeker van zijn dat je precies weet hoe het werkt en hoe je ervoor kan zorgen dat alles goed wordt gedaan. Een deel hiervan is ervoor zorgen dat je weet wat de beste manier is om je terrasverwarmer op te slaan en in te stellen voor gebruik. Als je investeert in terrasverwarmers zoals een propaan terrasverwarmer, wil je er zeker van zijn dat je de terrasverwarmer op een vlakke plaats kunt plaatsen die volledig stabiel is.

Terrassen van hout of tegels werken meestal goed voor dit soort dingen, maar je zal willen voorkomen dat je je terrasverwarmer op zachtere plaatsen plaatst, zoals een open plek van aarde of gras. Je wilt er zeker van zijn dat de ruimte vlak is, omdat veel propaanverwarmers worden geleverd met een kantelschakelaar die de terrasverwarmer automatisch uitschakelt zodra deze een bepaalde hoek bereikt.

Zelfs als de terrasverwarmer niet schuin genoeg staat om uitgeschakeld te worden door de kantelschakelaar, kan het uit balans zijn van de terrasverwarmer overbelasting tot gevolg hebben. Als je in een ander type terrasverwarmer hebt geïnvesteerd, zou het prima moeten zijn om deze op het terras te zetten. Zorg er alleen voor dat je in staat bent om je terrasverwarmer te kunnen verplaatsen of te kunnen beschutten als het erop lijkt dat het in de nabije toekomst gaat regenen.


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Plaats een reactie