Beste Strijkijzer

Niet iedereen zit op een lading strijkwerk te wachten. Maar net zoals nieuwe kleding je bijvoorbeeld fris kan laten voelen, kan een strijkijzer van topkwaliteit je wasdag een stuk aangenamer maken! Net als stofzuigers en vele andere huishoudelijke apparaten hebben strijkijzers een lange weg afgelegd sinds de jaren 90. Uitgerust het beste kwalitatieve strijkijzer, zul je er misschien versteld van staan ​​hoe bevredigend strijken kan zijn!

Het beste strijkijzer is licht, maar heeft tegelijk een grote hoeveelheid stoomkracht en een gladde bodem die gemakkelijk over verkreukelde overhemden en pakken glijdt. Het strijkijzer moet snel opwarmen en gemakkelijk opnieuw te vullen zijn met eenvoudige temperatuurinstellingen. Kwaliteitsstrijkijzers hebben ook anti-kalkfuncties om kalkaanslag te voorkomen. We hebben uren op internet gezocht om de beste ijzers in Nederland te vinden. Hier zijn enkele van onze favorieten!

Belangrijke kenmerken om te overwegen in je zoektocht naar het beste strijkijzer
Als je op zoek bent naar een nieuw strijkijzer is het lastig om te focussen op de belangrijke specificaties. Hier zijn enkele van de specificaties die belangrijk zijn:

Stoomkracht
De meeste strijkijzers hebben twee stoomstanden: een voor constante stoom en een korte boost-stand voor hardnekkige kreuken. Je kunt verwachten dat een gemiddeld strijkijzer uit de middenklasse 40 tot 50g stoom per minuut uitstoot bij constante stoom stand, of tussen 200 en 250g per minuut bij een boost.

Snoer lengte
Uiteraard is het zeer frustrerend als je niet genoeg snoer lengte hebt om rond de strijkplank te komen. De meeste strijkijzers hebben een snoer van ongeveer 2 meter.

Bodem technologie
Hoewel er veel fancy namen zijn die betrekking hebben tot nieuwe bodem technologie, verwijzen de meeste naar niet-klevende oppervlakken of harde metalen die de warmte goed geleiden voor soepel en efficiënt strijken.

Antikalkfunctie
De kalk die zich in je strijkijzer verzamelt, kan in de loop van de tijd toenemen en de prestaties van je strijkijzer negatief beïnvloeden. Als je wil dat je strijkijzer lang meegaat, zoek dan naar een anti-kalkfunctie om de kalk te verwijderen voordat deze problemen veroorzaakt.

Warmte-instellingen
Er zijn twee categorieën strijkijzers: standaard strijkijzers met verschillende warmte-instellingen voor verschillende stoffen, en hightech strijkijzers met verschillende warmte-instellingen die automatisch worden aangepast. Ons onderzoek toont aan dat goedkopere strijkijzers met verschillende warmte-instellingen na verloop van tijd niet betrouwbaar blijken te zijn.

Gewicht
Een zwaar strijkijzer strijkt kreuken misschien effectief glad, maar kan wel veel kracht kosten om rond te strijken. Houdt hier dus rekening mee bij je aankoop van een nieuw strijkijzer! Watertanks met een hoge capaciteit en lange, zware koorden kunnen tevens bijdragen aan het ijzergewicht.

Veiligheidsvoorzieningen
Als je kleintjes of vergeetachtige mensen hebt, zijn veiligheidsvoorzieningen belangrijk! De meeste ijzers hebben een automatische uitschakel-functie en sommige ijzers van hogere kwaliteit schakelen binnen enkele seconden uit als ze op de bodem staan, ook belangrijk om rekening mee te houden bij je aankoop!

Plaats een reactie