Beste Stofzuiger voor €100 of Minder in 2022

Kan een goede stofzuiger minder dan €100 kosten? Veel mensen vragen zich dit af bij het winkelen met een budget. En het antwoord is ja, dat kan. Een goede stofzuiger is niet altijd duur. Het kan een eenvoudig model zijn dat voldoet aan al je reinigingsbehoeften. Door het identificeren van je reinigingsvereisten, zal je erachter komen welke eigenschappen nuttig zijn voor jou en met die informatie kun je gericht op zoek gaan naar de beste goedkope stofzuiger voor jou. Daarmee vermijd je tevens de onnodige complexiteit van de meeste dure modellen.

Beste Stofzuiger voor €100 of Minder

Als je op zoek bent naar de beste goedkope stofzuiger, zit je hier goed. Lees verder voor advies over hoe je de juiste stofzuiger kunt kiezen uit de vele modellen op de markt. Om het je nog gemakkelijker te maken, heb ik een lijst van de beste stofzuigers binnen de €100 prijsklasse gemaakt. Het enige wat je hoeft te doen is uit de lijst de stofzuiger te selecteren die aan jouw voorkeuren voldoet.


Waarom kies je voor een Goedkope Stofzuiger?

Mensen die dure stofzuigers kopen, doen dat om verschillende redenen. Ze kunnen zijn gelokt door geavanceerde functies, merkpopulariteit, of zelfs de hoge prijs zelf. Maar zijn deze factoren genoeg honderden euro’s uit te geven voor een stofzuiger? In de meeste gevallen is het antwoord nee. Hier zijn de redenen waarom:

Sommige functies kunnen niet nuttig zijn

.
Niet alle functies zijn het waard om voor te betalen. Sommige zijn er alleen maar om indruk te maken op kopers en hen te laten geloven dat deze stofzuiger high-end is. In de meeste situaties maakt het ontbreken van deze functies geen groot verschil. Neem een indicator die je waarschuwt wanneer het vuilniscompartiment vol is, bijvoorbeeld. Terwijl dat een mooie eigenschap zou zijn om op een stofzuiger te hebben, zou een bak van transparant plastic materiaal voldoende zijn. Je weet op die manier nog steeds wanneer de bak bijna vol is – zonder dat je ervoor hoeft te betalen.

Beste Stofzuiger voor onde de €100

Andere functies die misschien niet nodig zijn (en waar je vaak veel voor betaalt) zijn onder andere digitale displays, WiFi-connectiviteit voor handmatige stofzuigers en diverse andere functies. De echte, geavanceerde functies maken een stofzuiger stijlvol en modern. Sommige kunnen de stofzuiger zelfs effectiever maken. Dat is echter niet altijd het geval. Fabrikanten zullen je niet vertellen dat sommige van de functies gevonden op dure modellen voornamelijk decoratief zijn.

Om te voorkomen dat je moet betalen voor functies die je niet nodig hebt, raad ik je aan deze regel te volgen; koop alleen een stofzuiger op basis van je reinigingsvereisten. Als je een harde vloer hebt, heb je geen al te agressieve stofzuiger nodig. Een stugge borstelrol, een immense zuigkracht en automatische hoogteverstelling zijn misschien niet nodig. In plaats daarvan kan je beter een model kiezen dat voorzichtig reinigt, een goede zuigkracht heeft en een gemiddelde stofbakcapaciteit. Waarschijnlijk zal het een goedkope stofzuiger onder de €100 zijn.

Duurzaam Betekent niet altijd kwaliteit

.
Het is waar, de meeste kwaliteitsstofzuigers zijn duur. Echter, sommigen laten je betalen voor de extra functies, waarvan de meesten misschien niet nodig zijn. Een digitaal display of smartphone connectiviteit kan de prijs omhoog laten schieten, maar hoe nuttig zijn ze? Aan de andere kant, veronderstel je dat een dure stofzuiger wordt gemaakt van stevige materialen die een lange tijd meegaan. Echter, sommige dure modellen gaan toch vroegtijdig kapot.

Goedkope stofzuigers

Het idee dat een hoge prijs betekent dat de kwaliteit ook hoog is, is dus niet altijd waar. Het gaat vaak om bepaalde merken die hun modellen tegen ongewoon hoge prijzen verkopen, extra hulpstukken die de prijzen onnodig verhogen, of een bedrijf dat de productprijzen elk jaar verhoogt.

Om niet ten prooi te vallen aan de illusie van prijs en kwaliteit, raad ik je aan om de reputatie van het merk, dat je van plan bent te kopen, te controleren. Ook het specifieke model. Misschien wil je ook de eigenschappen van de dure stofzuigers vergelijken met die van een goedkoper model. Het zal je verbazen dat het verschil vaak zo klein is, soms zelfs onbestaand. Of, het kan zijn dat het dure model wordt geleverd met functies of accessoires die niet veel nut hebben.

Wellicht heb je niet zoveel opzetstukken en accessoires nodig

Controleer de prijzen van de meeste stofzuiger modellen, en je zal merken dat elk extra accessoire de prijs verhoogt. In de meeste stofzuigerseries hebben de verschillende modellen een vergelijkbare zuigkracht, bakcapaciteit en andere geselecteerde kenmerken. Prijsvariaties zijn vaak afhankelijk van het aantal en het type opzetstukken. Dit geldt voor alle merken. Stofzuigers met identieke reinigingskracht hebben verschillende prijzen omdat het ene merk met meer opzetstukken wordt geleverd dan het andere. Om te voorkomen dat je voor deze extra, maar onnodige hulpstukken moet betalen, is het handig als je een duidelijk idee hebt van wat je wel en wat je niet nodig hebt.

Veel mensen hebben ooit dure stofzuigers gekocht, maar sommige accessoires staan stof te happen in een kast. Twee verschillende borstelrollers zijn bedoeld voor huizen met meerdere vloertypen. Als je alleen een harde vloer hebt, kan de extra borstel niet nuttig zijn. Hetzelfde geldt voor de dierenhaaropzetstukken. Als je geen huisdier- of mensenhaar hebt om schoon te maken, kunnen deze accessoires of functies geen nut hebben.

Kijk uit voor dure en moeilijk te vinden onderdelen

.
Wanneer jouw kostbare stofzuiger uiteindelijk kapot gaat, is de garantie waarschijnlijk verlopen. Dat betekent dat je de stofzuiger uit je eigen zak moet onderhouden. Als dat gebeurt, zullen de nadelen van deze dure stofzuigers zich gaan manifesteren. Hun onderdelen zijn meestal lastig te vinden en duur, indien beschikbaar. Goedkope stofzuigers, aan de andere kant, gebruiken onderdelen die gemakkelijk te verkrijgen zijn. Goedkope reserveonderdelen zorgen ervoor dat het onderhoud van dergelijke apparaten minder kostbaar is. Omdat elke stofzuiger op de lange termijn zal kapotgaan, is het raadzaam om de reparatiekosten te overwegen. En dat betekent dat je een goedkoop model moet kiezen.

zuigtoppers onder de 100 euro

De prijzen blijven maar stijgen

.
De prijzen van sommige stofzuigermerken stijgen bijna elk jaar. Bij elk nieuw prijskaartje is er vaak een verbeterde functie om de actie te rechtvaardigen. Sommige upgrades kunnen nuttig zijn, maar andere niet. Het idee erachter is dat de gebruiker voor elke update zal vallen, of deze nu nodig is of niet. Maar dat betekent niet dat alle nieuwe modellen met onnodige en nutteloze verbeteringen komen. Sommigen bieden waar voor hun geld en zijn het waard om voor te betalen. Een goed voorbeeld is de toevoeging van koplampen in een nieuw model of een borstel voor huisdierenbezitters. Een cosmetische verbetering, zoals het stijlvoller maken van het ontwerp of het veranderen van de kleur van een stofzuiger, zijn voorbeelden van upgrades die geen prijsverhoging waard zijn.

Hoe koop ik een goedkope stofzuiger voor minder dan €100

Nu we hebben gezien waarom een dure stofzuiger niet altijd het beste is voor jouw reinigingsbehoeften, laten we eens kijken hoe we een goedkope stofzuiger kunnen kopen. Je moet namelijk nog steeds weten naar welke functies je moet zoeken in de goedkope modellen. Het zou niet prettig zijn als je op de prijs bespaart maar een apparaat koopt, dat niet aan je behoeften voldoet. Hier is mijn advies over hoe je de juiste goedkope stofzuiger kan kiezen.

Identificeer jouw reinigingsbehoeften

Verschillende soorten, merken en modellen stofzuigers bieden verschillende reinigingsmogelijkheden. Het type of model dat je kiest, moet daarom aan je eisen voldoen. Normaal gesproken hebben stofzuigers die op een stopcontact kunnen worden aangesloten, krachtigere motoren dan de meeste draadloze stofzuigers. Een meerderheid van hen zijn ook minder duur, plus je kunt ze gebruiken voor langere periode zonder je zorgen te maken over de accu. Als je een groot huis en tapijtvloeren hebt, kunt je wellicht het beste voor een stofzuiger met snoer kiezen.

Welke mogelijkheden moet je overwegen in een stofzuiger? Alleen die vaardigheden die essentieel zijn! Met andere woorden, functies die passen bij de reinigingstaken in jouw huis. Om je een idee te geven van waar je naar moet zoeken, hier zijn de functies die het overwegen waard zijn bij het kopen van een goedkope stofzuiger.

Zuigkracht – je hebt een betaalbare stofzuiger nodig, maar je wilt ook dat hij geweldig schoonmaakt. Dat betekent een stofzuiger die voldoende zuigkracht biedt voor jouw behoeften. Sommige stofzuigers reinigen mogelijk niet alle laagpolige tapijten effectief. Als je dergelijke vloeren in huis hebt, let dan goed op de zuigkracht van de stofzuiger van jouw keuze.

Goedkope stofzuigers doen het best goed

Functies voor mensen met huisdieren – Sommige stofzuigers zijn bedoeld om huisdierhaar te verwijderen van je vloeren en meubels. Dergelijke modellen worden meestal geleverd met de nodige functies voor het opzuigen van huisdierhaar. Denk na over deze functie terwijl je tegelijkertijd op de prijs let. Een borstel speciaal voor huisdierhaar stelt je in staat om zowel menselijk als dierlijk haar te reinigen. Als je huisdieren hebt, zou een instrument voor het haar van huisdieren ook een noodzakelijke toevoeging zijn. Omdat huidschilfers en haren van huisdieren de stofbak van een stofzuiger snel vullen, adviseer ik je een model te kiezen dat een grote stofbak heeft.

Stofbak – Voor een huis met veel drukte en beleving is een stofzuiger met een goede stofbakcapaciteit noodzakelijk. Voor studio’s en kleine appartementen kan de grootte van de stofbak niet veel uitmaken. Daar hoef je in dat geval niet extra voor te betalen. In plaats daarvan, kijk voor andere nuttige functies, zoals zuigkracht en de accessoires om lastige plekken schoon te maken.

Rolborstel – als je meerdere vloertypen hebt, wil je een stofzuiger waarvan je het mondstuk op verschillende oppervlakken kunt gebruiken. Dat kan een combinatieborstel of een aan/uit-schakelaar betekenen. Sommigen worden geleverd met aparte borstels voor tapijten en harde vloeren. Als je daarvoor kiest, zorg er dan voor dat de fabrikant niet de hoofdprijs vraagt voor het extra opzetstuk.

HEPA – sommige fabrikanten laten de lage prijs ten koste gaan van filtratie-efficiëntie. Als iemand in je gezin last heeft van allergieën, zorg er dan voor dat je HEPA-filters kiest in plaats van standaard filters. Het verlagen van de kosten is essentieel bij de aanschaf van je stofzuiger, maar gezondheid is belangrijker. Er zijn goedkope stofzuigermerken met HEPA filtratie – ga opzoek naar die stofzuigers als je wilt dat allergenen worden opgevangen.

Accessoires – sommige stofzuigers worden geleverd met een scala aan accessoires, anderen slechts met een paar. Omdat het aantal opzetstukken en hulpstukken meestal van invloed is op de prijs van een stofzuiger, kies je het liefst een model dat alleen biedt wat je nodig hebt. Twee verschillende rolborstels zijn geweldig, maar niet nodig als je alleen harde vloeren in huis hebt. Als je geen huisdieren hebt, is het niet nodig om een model te kiezen dat wordt geleverd met accessoires voor huisdieren, wat je meer geld kost.

Goedkope stofzuiger kopen

Met of zonder zak? – Stofzuigers met zak zijn veiliger en handiger als het gaat om het verwijderen van vuil. Vergeleken met stoffige stofbakken bieden zakken ook meer opbergruimte. Maar stofzuigers met zakken hebben ook nadelen. De kosten voor het vervangen van de zakken is er een van. Zakloze stofzuigers zijn eenvoudig te onderhouden. Je reinigt de bak alleen met wat water en gebruikt hem na het legen opnieuw.

2-in1 ontwerp – een stofzuiger die als rechtopstaande en handstofzuiger kan worden gebruikt biedt nog meer voordelen. Je kunt hem gebruiken om de vloeren, gordijnen, banken en vrijwel elk oppervlak in je huis te reinigen. Als je op zoek bent naar een goedkope stofzuiger voor alle schoonmaakwerkzaamheden in je huis, overweeg dan dit ontwerp.

Met of zonder snoer? – snoerloze stofzuigers zijn veelzijdiger en kunnen worden gebruikt om verschillende plaatsen te reinigen. Als je van plan bent om de trap en je auto met hetzelfde apparaat schoon te maken, overweeg dan de aanschaf van een draadloze stofzuiger. Deze stofzuigers zijn zeer draagbaar, meestal licht van gewicht en niet aan een stopcontact gebonden. Dat betekent dat je ze in elk deel van je huis kunt gebruiken. Nieuwe versies bieden een schoonmaakkracht die dat van de meeste stofzuigers met snoer evenaart. Het enige nadeel bij het zoeken naar een goedkope stofzuiger is dat de meeste snoerloze stofzuigers niet budgetvriendelijk zijn.

Kies je voor een stofzuiger op accu, overweeg dan een model dat meer dan tien tot vijftien minuten reinigingstijd geeft. Als je een groot huis hebt, kan je nog steeds een snoerloos model kopen, maar kies dan voor een model dat wordt geleverd met een uitneembare accu. Met een snoerstofzuiger kun je non-stop schoonmaken, plus de meeste van hen hebben krachtige motoren.

Naast de reinigingskracht en continue reiniging zijn stofzuigers met snoer altijd klaar voor gebruik. Deze stofzuigers worden echter steeds minder populair, omdat mensen ervoor kiezen om een stofzuiger te nemen dat ze overal kunnen gebruiken. Bovendien, moderne snoerloze versies zijn erg verbeterd in de jaren om voldoende zuigkracht en langere reinigingstijden te bieden.

Sommige merken zijn goedkoper dan andere merken

.
Hier is waar je voorzichtig moet zijn. Sommige stofzuigermerken staan gelijk aan kwaliteit, terwijl anderen geen goede reputatie hebben. Bij het winkelen voor een stofzuiger onder de 100 euro, wil je een goedkoop merk, maar zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Er zijn verschillende van zulke stofzuigers te verkrijgen, sommigen zijn erg bekend en anderen zijn minder populair.

Een beetje onderzoek zal deze merken naar voren doen laten komen en het kiezen van je goedkope stofzuiger een stuk gemakkelijker maken. Gelukkig voor jou, ik heb dat al voor je gedaan. Je hoeft alleen maar degene die past bij je budget te kiezen uit de lijst die ik je heb verstrekt.

Beste stofzuigers

Modellen verschillen

Fabrikanten produceren vaak stofzuigerlijnen die uit meerdere modellen bestaan. De verschillende modellen hebben meestal verschillende kenmerken, reinigingskracht en accessoires. Dit stelt kopers in staat om een stofzuiger te kiezen die past bij hun specifieke behoeften. Na het selecteren van het specifieke merk en de stofzuigerserie, moet de volgende stap zijn het kiezen van het juiste model.

Doe dit door het vergelijken van de verschillende functies, die bij ieder model worden geleverd, met en hoe nuttig ze zijn voor jou. Als je reinigingsbehoeften niet zo veeleisend zijn, raad ik je het standaardmodel aan. In de meeste gevallen zal een dergelijke stofzuiger voldoen aan de eisen van het gemiddelde huis.

Het kiezen van het type stofzuiger

Bij het shoppen naar jouw nieuwe stofzuiger zijn er verschillende types om uit te kiezen; sledestofzuigers, steel-, rechtopstaand-, hand-, en zelfs robots. Het type dat je kiest, hangt af van je voorkeur, ook de reinigingsbehoeften zijn van belang. De ene stofzuiger kan vloerbedekking beter reinigen, terwijl de andere stofzuiger de trap gemakkelijker schoonmaakt. Om je een idee te geven van wat je kunt verwachten van de verschillende soorten stofzuigers, vind je hier een beschrijving voor elk type stofzuiger:

Sledestofzuigers

Deze stofzuigers hebben de hoofdmotor gescheiden van de reinigingskop die zijn verbonden met een lange slang. Het ontwerp maakt de zuigmond licht van gewicht en zeer wendbaar. Daarom is de stofzuiger beter geschikt voor het reinigen van trappen, hoeken en andere moeilijk bereikbare plaatsen. Omdat je de motor niet aan het rondduwen bent, kan je deze stofzuiger urenlang gebruiken. Deze stofzuigers zijn ook relatief stil, meestal goedkoop en met een goede zuigkracht. Je kunt ze gebruiken om verschillende vloeren te reinigen, waaronder tapijten.

De beste goedkope stofzuigers

Een nadeel van deze stofzuigers is de moeilijkheid om ze op te slaan. Vanwege de drie delen nemen deze apparaten veel ruimte in beslag. Een ander probleem doet zich voor wanneer je de stofzuiger van het ene naar het andere deel van je huis moet verplaatsen. Ze zijn volumineus en niet erg draagbaar. Over het algemeen zijn de stofzuigers geschikt als je een stofzuiger wilt die niet veel lawaai maakt, een goede zuigkracht heeft en krappe plekken zoals hoeken kan schoonmaken. Deze stofzuigers zijn ook geschikt voor het reinigen van trappen.

Steelstofzuigers

Ik hou van steelstofzuigers omdat ze licht van gewicht, compact en gemakkelijk te geleiden zijn. Bijna elk gezinslid kan ze gebruiken. Steelstofzuigers produceren ook niet veel lawaai, dat is wat veel kopers wensen voor een reinigingsapparaat. De meeste moderne steelstofzuigers zijn draadloos, een trend die snel populair wordt bij veel fabrikanten. Binnenkort kan het moeilijk worden om een steelstofzuiger te vinden dat in een stopcontact kan worden gestoken.

Sommige steelstofzuigers hebben een 2-in-1 ontwerp. Ze kunnen snel worden omgezet in een handstofzuiger om je een veelzijdig reinigingsapparaat te geven. Dat betekent dat je je steelstofzuiger kunt gebruiken om vloeren, matrassen, de trap, het interieur van je auto en diverse andere plaatsen schoon te maken. Een nadeel van deze stofzuigers is de lage zuigkracht. De meeste moderne modellen worden echter geleverd met krachtige motoren die het mogelijk maken om een reeks laagpolige tapijten te reinigen.

Handstofzuigers

Deze kunnen draadloos zijn of een stopcontact nodig hebben om te kunnen werken. Draadloze handstofzuigers zijn het populairst vanwege hun draagbaarheid. Omdat je ze in de hand houdt, kunnen ze de vloer niet gemakkelijk schoonmaken. Je zou lang moeten bukken en de stofzuigermond en de buis waar het stof en vuil doorheen moet, is meestal te smal.

Deze apparaten zijn daarom het meest geschikt voor lichte taken zoals wanneer iemand iets heeft gemorst. Handstofzuigers produceren ook niet veel zuigkracht en kunnen niet op tapijten worden gebruikt. In combinatie met een normale stofzuiger helpen handstofzuigers om het schoonmaken van je huis comfortabeler te maken.

Goedkope stofzuigers

Robotstofzuigers

Robotzuigers behoren tot de duurste op de markt. Desondanks hebben sommige fabrikanten betaalbare modellen geproduceerd die minder of iets meer dan 100 euro kosten. Goedkope robotstofzuigers hebben echter ook nadelen. Het ontbreekt hen aan een aantal essentiële functies, zoals app-besturing, slimme navigatie, en een aantal andere.

Als je deze mogelijkheden niet belangrijk vindt, kan je een robotstofzuiger aanschaffen om je huis schoon te maken – voor niet meer dan honderd euro. Mocht je gaan voor dit soort stofzuiger, kies dan een model dat een goede zuigkracht biedt.

De laatste overwegingen

De stofzuiger die je koopt hoeft je geen fortuin te kosten, vooral als je schoonmaakbehoeften niet groot of veeleisend zijn. De beste goedkope stofzuiger zou je niet meer dan honderd euro moeten kosten. Kies een model met basisfuncties en functionaliteiten. Je belangrijkste doel is om te zorgen voor een schoon huis. Bepaalde mooie eigenschappen op sommige dure stofzuigers zullen wellicht niet doorslaggevend zijn in het reinigingsproces.

Stofzuiger kopen?

In tegenstelling tot wat sommige kopers geloven, kan je een uitstekende stofzuiger krijgen voor minder dan 100 euro. Als je alleen licht stofzuigt, is er geen reden om honderden euro’s te besteden aan een high-end model. Dergelijke stofzuigers worden geleverd met functies en accessoires die misschien niet nuttig zijn in jouw huis. Bovendien, veel goedkope stofzuigers hebben bewezen dat ze beter presteren dan dure modellen.

Overweeg de manieren waarop je hem zal gaan gebruiken, bij het kopen van je goedkope stofzuiger. Als je geen huisdieren hebt, zijn de accessoires en specifieke stofzuigereigenschappen voor huisdierenhaar, onnodig. Een aanvullende stugge rolborstel is niet nodig als je alleen maar harde vloeren hebt. Om de juiste stofzuiger te vinden, gebruik dan altijd jouw reinigingsvereisten als leidraad.

Stofzuiger onde de 100 euro kopen?


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Plaats een reactie