Beste Staafmixer in Nederland en België | 2022 Editie

Soms, als grote dingen worden verkleind tot kleinere dingen, worden we er gek van. Denk aan je favoriete chocoladereep die ineens 2 rijen kleiner is. Of die zak chips die eigenlijk vooral lucht is. We denken dat een van de enige dingen die deze trend doorbreken een staafmixer (ook wel staafmixer genoemd) is. Ze zijn kleiner, lichter en goedkoper dan blenders, maar kunnen toch een hele reeks ingrediënten verwerken tot mooi gemengde soepen, smoothies en meer.

De beste staafmixer is gemakkelijk te gebruiken en schoon te maken. Hij kan een hele reeks blendtaken aan dankzij de hulpstukken. Dit is onze gids voor Australië’s beste staafmixers, gekozen uit uren onderzoek naar testen door experts en echte Aussie meningen.

——–

Belangrijke kenmerken om te overwegen
We ontdekten dat alle staafmixers die we beoordeelden deze eigenschappen bezitten. Het zijn basisdingen die we van alle staafmixers verwachten.

Antislip greep
Welke blendertaak je ook probeert, het zal een paar minuten duren. Houd je staafmixer stevig in de hand door te kiezen voor een antislip greep. Dat is vooral belangrijk als je iets vettigs in elkaar flanst, zoals aioli of pesto.

Basis hulpstukken
Deze omvatten gewoonlijk een kan, een kom voor keukenmachine/hakmolen en een garde. Een hoge, smalle kan kan helpen om dingen als soepen en smoothies in te houden. Een keukenmachine kan dingen als uien fijnhakken. Een garde kan eiwitten kloppen.

Afgesloten bedieningselementen
De knoppen en bedieningsknoppen moeten niet alleen gemakkelijk en intuïtief te bedienen zijn, ze moeten ook verzegeld zijn. Zo blijft voedsel uit eventuele spleten en blijft je staafmixer hygiënisch.

Wat je krijgt als je meer uitgeeft
De meest eenvoudige en betaalbare staafmixer zal de bovenstaande kenmerken hebben. Maar als je meer zoekt, betaal je ervoor.

Groter assortiment hulpstukken
Elke soort staafmixer moet doen waarvoor je hem gekocht hebt – dingen mengen. Maar kies je voor een duurder exemplaar, dan krijg je meer een multifunctioneel gereedschap dat meer doet. Hij kan pureren, groenten tot frieten snijden of deeg kneden.

Meer geavanceerde technologie
Blenders met een staafmixer uit een hoger segment hebben meestal grotere technologische claims. Zoals de Braun MultiQuick 9 met zijn ACTIVE Blade technologie, waarvan Braun beweert dat het sneller door taaiere voedingsmiddelen snijdt. Dus ja, je krijgt misschien meer, hoger geprijsde technologie, maar als je dat zoekt, ben je misschien beter af met een keukenmachine.

Krasvrije coating
Minder een high-end eigenschap, meer een zeldzame. Een niet-krassende coating op de messen helpt je potten en pannen te beschermen.

Opbergen
Met meerdere opzetstukken kunnen staafmixers al snel even groot worden als keukenmachines. Sommige duurdere modellen zijn zo ontworpen dat de hulpstukken in elkaar passen. Daardoor is er minder opbergruimte nodig.

Muurbevestiging
We vonden maar 1 staafmixer met muurbevestiging: de Bamix Mono. Het is ook de duurste staafmixer die we onder de loep namen. Het werkt voor de Mono omdat hij 3 verwisselbare messen heeft, in plaats van een reeks accessoires. Een muurbevestiging is handig als je te weinig bergruimte hebt.

Verschillende snelheden
Betaal meer en je krijgt meer snelheden. De meest eenvoudige modellen zullen 1 of 2 snelheden bieden en eventueel turbostanden. De duurste zullen meerdere snelheden bieden, zoals onze Breville winnaar die er 15 heeft. Maar dit is allemaal relatief, want we vinden de Breville, met RRP $109,95, nog steeds betaalbaar.

Europese techniek
De 3 duurste staafmixers die we bekeken (de Braun Multiquick 9, Bamix Mono en Smeg staafmixer) zijn allemaal van Europese fabrikanten. Men heeft lang gedacht dat Europese techniek beter is dan andere soorten techniek. In feite is het waarschijnlijk gewoon betere marketing.

De onderste regel
Soep maken, babyvoeding pureren of smoothies maken – een staafmixer kan je in de keuken kostbare tijd en geld besparen. Kleiner, lichter en compacter dan een blender, is de beste staafmixer gemakkelijk te gebruiken en schoon te maken. Hij heeft een reeks hulpstukken om een reeks taken aan te pakken, waarvan de meeste in de vaatwasser kunnen. Hij kan meerdere snelheden hebben voor extra kracht. Hij blijft staan waar hij hoort te staan op je werkblad en bergt netjes op als je klaar bent.

Vaak gestelde vragen
Waar kan ik een staafmixer voor gebruiken?
Van alles en nog wat! Een staafmixer gaat heel goed met vloeistoffen om. Je kunt er smoothies mee maken, puree (ook babyvoeding) en soepen. Met het maalhulpstuk, dat kleine hoeveelheden noten, kruiden en specerijen doorklopt, kun je ook dips en notenpasta’s in elkaar flansen.

Nog beter is dat je het kunt gebruiken in de pan of in welke pan je ook gekookt hebt. Dus er is minder afwas.

Moet ik een staafmixer of een keukenmachine kopen?
Het hangt ervan af waar je hem voor wilt gebruiken.

Een staafmixer kan goed met vloeistoffen overweg – een keukenmachine niet. Je kunt er echter wel mee in blokjes snijden, hakken en de bereidingstijd van voedsel verkorten. Denk aan broodkruimels maken, kool snijden en groenten in blokjes snijden.

Dus, wil je soepen, purees (zoals babyvoeding), smoothies en alles waarbij je vooral natte ingrediënten moet blenden, ga dan voor een staafmixer. Maar als je een machine dingen wilt laten hakken voor het avondeten, ga dan voor een keukenmachine.

Moet ik een staafmixer of een blender kopen?
Een staafmixer heeft minder kracht dan een blender. Maar ze kunnen nog steeds met gemak dezelfde taken aan. Het kan alleen zijn dat ze er langer over doen. Ook kunnen ze na verloop van tijd moeite hebben met hard voedsel, zoals bevroren voedsel en ijs.

Een staafmixer is gewoonlijk ook kleiner en gemakkelijker op te bergen, met minder stukjes. Dus, als ruimte een probleem is, is een staafmixer misschien de beste keuze.

Als je van plan bent af en toe en in kleine hoeveelheden makkelijke dingen te blenden (zoals eieren kloppen of sladressing mengen), is een staafmixer handig. Als je dagelijks grote hoeveelheden wilt blenden (zoals groene smoothies), is een blender misschien beter.

Het kan ook op de prijs aankomen, waarbij staafmixers de meer betaalbare optie zijn.

Wat zijn de voor- en nadelen van staafmixers?
Als je nog steeds aan het beslissen bent of een staafmixer geschikt is voor jou, laten we dan de voor- en nadelen bekijken.

Staafmixers zijn geweldig omdat ze:

Snel en gemakkelijk voedsel blenden en pureren.
Blenden in welke bak je ingrediënten ook zitten, bv. een steelpan.
Brengen minder gevaar voor morsen van hete vloeistoffen met zich mee omdat je in de kookpot blendt.
Hebben minder potten of schalen om af te wassen.
Zijn gemakkelijk schoon te maken.
Zijn gemakkelijk op te bergen.
Zijn betaalbaarder dan andere blenders.
Staafmixers zijn niet zo geweldig omdat ze:

Moeite kunnen hebben met het blenden of pureren van stug of taai voedsel.
Alleen geschikt zijn om kleine hoeveelheden tegelijk te hakken, fijn te maken of te malen.
Kunnen met hete vloeistoffen spatten.
Moeten voortdurend vastgehouden worden – je kunt ze niet even laten draaien en weglopen.
*** Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie) ***

Plaats een reactie