Beste Sous-vide Kokers van 2022: Koopgids

Je hebt het woord misschien al eens eerder gehoord, maar hebt het toen waarschijnlijk al snel aan de kant geschoven omdat je dacht dat het een of ander mooi Frans ding is. Nou, technisch gezien is het dat ook, want sous-vide is Frans voor “onder vacuüm”.

Beste Sous-vide Kokers
Koken met een Sous-vide

En het eten dat met deze methode wordt bereid smaakt alsof het bij een chic restaurant is besteld, dus je zat er niet ver naast. Je hoeft echter geen doorgewinterde chef-kok te zijn om een sous-vide machine te gebruiken, ze zijn juist ongelooflijk gemakkelijk in het gebruik.

Onze Aanbevolen Sous-Vide Kokers

Beste Koop
Ook Goed
Budget Model
Anova Precision Cooker
Anova Precision Cooker Nano
Springlane Sous -Vide "Henry"
Vaatwasserbestendig: Ja
900 watt
Vaatwasserbestendig: Ja
750 watt
Vaatwasserbestendig: Nee
800 watt
Met de Anova Precision Cooker kun je eigenlijk elk type voedsel bereiden. Vlees, vis, brood, groente, ei - ga zo maar door. Doordat de sous-vide koker is uitgerust met WiFi en bluetooth, kun je met je smartphone vanaf elke plek je eten in de gaten houden.
Met de Anova Precision Cooker Nano bereid je thuis eenvoudig maaltijden van restaurantkwaliteit. De Nano maakt via Bluetooth verbinding met je telefoon, zodat je met één druk op de knop fantastische maaltijden kunt bereiden.
De Henry sous-vide circulator van het Duitste merk Springlane is met de grootste zorg voor kwaliteit gebouwd. Dankzij de RVS Materialen en hoogwaardige kunststof, is het apparaat robuust en bestendig tegen veelvuldig gebruik.
Beste Koop
Anova Precision Cooker
Vaatwasserbestendig: Ja
900 watt
Met de Anova Precision Cooker kun je eigenlijk elk type voedsel bereiden. Vlees, vis, brood, groente, ei - ga zo maar door. Doordat de sous-vide koker is uitgerust met WiFi en bluetooth, kun je met je smartphone vanaf elke plek je eten in de gaten houden.
Ook Goed
Anova Precision Cooker Nano
Vaatwasserbestendig: Ja
750 watt
Met de Anova Precision Cooker Nano bereid je thuis eenvoudig maaltijden van restaurantkwaliteit. De Nano maakt via Bluetooth verbinding met je telefoon, zodat je met één druk op de knop fantastische maaltijden kunt bereiden.
Budget Model
Springlane Sous -Vide "Henry"
Vaatwasserbestendig: Nee
800 watt
De Henry sous-vide circulator van het Duitste merk Springlane is met de grootste zorg voor kwaliteit gebouwd. Dankzij de RVS Materialen en hoogwaardige kunststof, is het apparaat robuust en bestendig tegen veelvuldig gebruik.

Er zijn twee soorten sous-vide kook-methoden: sous-vide ovens (ook wel sous-vide kokers genoemd) en sous-vide sticks (we lichten in elk type later toe). Beide methoden hebben dezelfde functie, namelijk het koken van voedsel op een constante temperatuur.

Dit wordt bereikt door je eten vacuüm af te sluiten voordat je kookt en het verpakte voedsel vervolgens onder te dompelen in heet water. Sous-vide machines stellen je in staat om je voorkeurstemperatuur in te stellen voordat je kookt, en vervolgens de sous-vide machine de rest te laten doen (vergelijkbaar met slow cooker). Als je terugkomt, staat er een perfect gekookte steak of de meest malse zalm op je te wachten. Hier kan niets tegenop!

Als je compleet onbekend met sous-vide bent, raad ik je ten zeerste aan om het nieuwe boek ‘Learn Sous-Vide’ te bekijken. Het is speciaal geschreven voor beginners en zal je alles leren wat je moet weten om snel te kunnen koken! Zelfs als de sous-videtechniek niet nieuw voor je is, moet je nog steeds een sous-vide oven of een sous-vide stick hebben om te beginnen. Ontdek wat de beste sous-videmachines zijn die de markt te bieden heeft.

Sous-vide Kokers
Sous-vide

Beste Sous-videmachines

Na de introductie van de sous-vide sticks, namen ze de voedingsindustrie mee in de storm. Deze compacte apparaten boden een innovatieve en praktische manier om sous-vide te koken. Hoewel experts aanraden om deze sous-videmachines te combineren met watercontainers van hoge kwaliteit, kunt je net zo goed restaurant-waardige maaltijden bereiden in een pot of een oude plastic koeler.

Bovendien zijn sous-vide sticks draagbaar en gemakkelijk op te bergen. Deze unieke keukengadgets kunnen in een lade geplaatst worden als ze klaar zijn en werken net zo goed als de grotere sous-videmachines. Door hun flexibiliteit staan de volgende sticks bovenaan onze lijst voor de beste algemene sous-videmachines.

Koopgids voor Sous-videmachines

Je hebt al besloten dat je sous-vide koken wilt proberen, anders zou je hier niet zijn! We hebben je de beste sous-videmachines aanbevolen die de markt te bieden heeft, maar hoe weet je welke het beste bij jouw behoeften past?

Laten we gelijk in de details duiken om je te helpen de aankoopbeslissing gemakkelijk te maken. Je wilt er zeker van zijn dat je de juiste beslissing neemt over het type sous-videmachine en het type waterreservoir. Ook moet je betrouwbare verzegelaars vinden om alles van tevoren voor te kunnen bereiden.

Sous-vide Oven versus sous-vide stick: Welke te kiezen?

Het eerste wat je moet beslissen is of je de voorkeur geeft aan een sous-vide oven of een stick. Zoals we al eerder bespraken, zijn sous-vide-ovens all-in-one apparaten. Het is niet nodig om te investeren in extra sous-videmateriaal, zoals containers.

Het enige extra wat je nodig hebt om sous-vide te koken is een verzegelaar. Sous-vide sticks daarentegen zijn kleine gadgets die aan de zijkant van een pan of container worden bevestigd en die het water verwarmen. Met een stick heb je ook een pan of container nodig dat geschikt is om in te koken en een verzegelaar.

Sous-vide Container of Pot

Als je kiest voor de compacte versie en een sous-vide stick koopt, moet je ook een waterreservoir kopen. Sommige mensen vertrouwen op grote potten die ze al bezitten, maar het is niet altijd de beste oplossing. De meeste eigenaars van sous-vide sticks kiezen voor Rubbermaids containers omdat ze relatief goedkoop zijn en in verschillende maten verkrijgbaar: van 2 liter tot 21 liter.

De hoeveelheid voedsel die je van plan bent om in één batch te koken, zal bepalen welke maat je de voorkeur geeft. Als je één steak tegelijk doet, kan een grote pot in je keuken voldoende zijn. Als je een volledige gang wilt maken of vrienden wilt uitnodigen voor een indrukwekkend sous-vidediner, moet het grootser aanpakken. Bekijk onze suggesties voor de beste containers voor sous-vide.

Sous-vide verzegelaar of vacuümzakken

Een verzegelaar is geen voorwaarde voor sous-vide koken, maar het is beter als je er een gebruikt. Als je je voedsel niet in een vacuümzakje afsluit, zal het gewoon koken in het waterbad. Kun je je zich voorstellen dat je een gekookte steak moet eten? Gadver! Wanneer je een verzegelaar voor sous-vide gebruikt, zorgt het ervoor dat alle sappen en smaken in het vlees terechtkomen.

Sous-vide
Sous-vide Kokers

Zelfs als je een biefstuk eenvoudigweg verzegelt zonder enige kruiden, zal het nog steeds veel smaakvoller zijn dan wanneer het bereid is volgens de gebruikelijke methoden. De reden hiervoor is dat de biefstuk in wezen in zijn eigen sappen zal worden gekookt.

Als je graag een stap verder wilt gaan, kan je de biefstuk in de verzegelaar marineren voor een intense smaak. Als je niet wilt investeren in een verzegelaar, kunnen eenvoudige ziplock zakken worden gebruikt met de waterverplaatsingsmethode.

Bekijk deze geweldige gids van ChefSteps voor eenvoudige sous-vide-verpakking. We raden je aan om de verpakking op de zakken te lezen voordat je ze koopt. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je BPA-vrije voedselveilige zakken aanschaft en niet je normale dagelijkse broodjeszakjes. Afhankelijk van de route die je wilt volgen, stellen we recensies samen voor de beste verzegelaar en een gids voor sous-videzakken.

Braadapparatuur

De braad afwerking is wat alles met elkaar verbindt en een verbluffende maaltijd maakt. Zonder te braden, zou de sous-videmaaltijd gewoon niet van restaurant-kwaliteit zijn. Traditionele kookmethoden geven een mooie afwerking of korst aan het eten omdat het in direct contact staat met hoge temperaturen.

Bij sous-vide kook je op lagere temperaturen dan dat, en het eten is ingepakt in een zak, dus het is niet mogelijk om de knapperige korst te krijgen, die mensen kennen en liefhebben. Daarom moet je een gietijzeren pan gebruiken om een goede korst te krijgen. Zelfs een brander kan de moeite waard zijn om in te investeren! Bekijk onze ultieme handleiding om de finishing touch onder de knie te krijgen.

Voordelen van het Sous-vide Koken

Als je dacht dat het enige voordeel van sous-vide koken de ongekende smaak is, vergis je je. Zeker, sous-vide koken vertrouwt op nauwkeurige en consistente temperaturen om de smaak vast te houden, maar het grootste voordeel van deze methode is de eenvoud. Het enige wat nodig is, is de juiste temperatuur instellen en het voedsel in het waterbad te plaatsen. Elke keer krijg je een heerlijke, lekkere maaltijd.

Biefstuk met een Sous-vide Koker
Sous-vide Kokers

Echt waar, het is erg moeilijk om het te verknoeien! Bovendien worden veel stukken vlees die van oudsher harder van aard zijn, zeer mals na het koken over een langere periode. Je kunt geld besparen op de aankoop van stukken vlees die niet populair zijn in de traditionele keuken en ze omzetten tot heerlijke, sappige maaltijden.

Consistente temperaturen

Als voorbeeld gebruiken we medium steak. Als je een traditionele manier van koken gebruikt, zoals het bakken in de pan, dan kook je de biefstuk op hoge temperaturen in een korte tijd. Het resultaat is dat je biefstuk aan de randen soms verbrand is en een roze centrum heeft, wat meestal resulteert in een kleurverloop.

Aan de andere kant kan ik met sous-vide de temperatuur op 60 graden Celsius instellen en de biefstuk op die precieze temperatuur koken over een periode van 1-2 uur. Het eindresultaat is een biefstuk die gelijkmatig gekookt wordt op een exact ingestelde temperatuur, of het nu in het midden of aan de buitenkant van de biefstuk is.

Het enige wat je nog moet doen, is de biefstuk nog een minuutje in een hete pan laten vallen om een mooie korst te ontwikkelen en je hebt een biefstuk van mooie restaurant-kwaliteit!

Mals vlees

Niemand houdt van vlees dat taai is. Daarom zijn bepaalde delen van het dier minder populair, wat leidt tot hun goedkopere prijs. Maar met de sous-vide kookmethode kun je een taai stuk vlees gemakkelijk veranderen in een sappige en malse biefstuk.

Hoe? Door ze op een constante temperatuur te koken voor een lange periode van tijd. Zonder gedoe, maar met buitengewone resultaten! Braadstukken zijn ideaal om 24 tot 48 uur lang sous-vide te koken. We hebben 24 uur lang een schouderham gekookt (na het aanbrengen van een dry rub) en het was ongelooflijk sappig varkensvlees. Plus, de “set-it-and-forget it” methode zorgt ervoor dat je niet veel moeite hoeft te doen om het gewenste resultaat te krijgen.

Betere smaak

Omdat het voedsel vooraf vacuüm is afgesloten, kunnen geen van de sappen ontsnappen en verdampen. Dit betekent dat je biefstuk gekookt kan worden met alle verbazingwekkende smaken die in het sous-videzakje zijn opgesloten. Beter nog, als je klaar bent met koken, blijven de sappen achter in de zak, zodat je ze in een pan kunt gieten en een heerlijke saus kunt maken. Oh, nu heb ik honger.

Koken met ene Sous-vide
Koken met een Sous-vide

Ongelofelijk gemakkelijk!

Sous-vide koken is ongelofelijk eenvoudig. Je hoeft zeker geen doorgewinterde kok te zijn om je sous-videreis te beginnen. Iemand met nul ervaring kan een sous-videmachine kopen en deze binnen enkele minuten klaar hebben door er eenvoudigweg water in te schenken, je eten toe te voegen en te wachten! Om nog maar te zwijgen over het feit dat er erg veel eenvoudige recepten zijn die het proces onfeilbaar maken.

Drukke ouders

Werkende ouders of thuisblijvende ouders die een druk leven leiden, kunnen een gezond dieet en heerlijke maaltijden in stand houden door sous-vide te koken. Werk samen met je kinderen om een paar maaltijden te vinden waar ze van houden, en je kunt een schema instellen om je sous-videmachine op een bepaald moment te starten of zelfs Anova’s app gebruiken om je apparaat te starten voordat je het werk verlaat!

Studenten

We herinneren ons allemaal nog de magnetronmaaltijden en instant noodles. Laat ons afscheid nemen van deze trend door studenten kennis te laten maken met sous-videmachines! Sous-vide sticks kunnen in een rugzak passen en in één keer een pond kip, rundvlees of groenten koken.

Maaltijdprogramma’s

Het plannen van een zondagse maaltijd is eerlijk gezegd nog nooit zo eenvoudig geweest. Dit is onze persoonlijke favoriet voor sous-vide koken. Elke zondag koken we een week lang voedsel in waterbaden en gooien we het in containers voor de rest van de week. Perfect gekookte kip en zalm zijn mijn favoriet.

Welk eten kan ik sous-vide koken?

Dit is misschien wel een van de meest indrukwekkende aspecten van het sous-vide koken. De meeste mensen denken meteen aan het koken van biefstuk met sous-vide en ik neem het ze niet kwalijk! Maar er zijn zoveel meer opties die profiteren van precieze temperaturen om een perfecte garing te garanderen.

Een sous-videmachine stelt je in staat om een van de volgenden en nog veel meer te koken:

  • Rundvlees
  • Varkensvlees
  • Kip
  • Vis
  • Eieren
  • Groenten
  • Desserts

Als je nog steeds niet verkocht bent, raden we je aan om Claire Lower’s “Will it Sous-vide?” column op Lifehacker te bekijken. Ze maakt voortdurend unieke en interessante experimenten met alledaagse voeding. Haar sous-vide maaltijden zijn een perfect voorbeeld van haar creativiteit!

Ook kun je een heleboel heerlijke en gemakkelijk te maken sous-viderecepten vinden op onze recepten sectie van de blog. Je bent van harte welkom!

Belangrijke Sous-vide Machine functies

Veel nieuwe sous-videmachines hebben leuke en unieke functies om zich te onderscheiden van de rest. Hoewel dit geweldige verkoopargumenten zijn, is het belangrijk om een paar van de belangrijkste functies te onthouden die nodig zijn voor sous-videmachines om de beste aankoopbeslissing te kunnen nemen. Toeters en bellen kunnen immers verleidelijk zijn, maar het gaat allemaal om een goede basis.

Watercapaciteit: Als je besluit om voor een sous-vide-oven te gaan, waarin een watercontainer is inbegrepen, wil je weten hoeveel water het apparaat kan bevatten.

Sous-vide Beoordelingen
Beste Sous-vide Kokers

Verwarming & Circulator: Deze functie is belangrijker om te begrijpen voor sous-vide sticks dan voor sous-vide-ovens. Als je een stick gebruikt, hangt de voedselcapaciteit uiteindelijk af van de grootte van de container die je gebruikt. Dat is in principe grenzeloos. Als je echter een waterbad hebt dat te groot is, kan de stick het niet altijd volledig verwarmen.

Temperatuurbereik: De meeste sous-videmachines kunnen een temperatuur van 90 graden Celsius of hoger bereiken.

Temperatuurprecisie: De meerderheid van de beschikbare sous-videmachines beweren dat ze de temperaturen binnen 0,1 graad Celsius kunnen houden.

Veiligheid: Belangrijke veiligheidseigenschappen omvatten een waarschuwing bij lage waterstand, bijvoorbeeld. Dit zal het apparaat afsluiten wanneer het waterniveau te laag is om te voorkomen dat het apparaat wordt verbrand. Een andere belangrijke functie die moet worden opgenomen is de waarschuwing voor stroomuitval. Het zal je laten weten of de stroom uit is gevallen, wat het voedsel kan bederven.

Hopelijk zal je aankoopbeslissing gemakkelijker zijn na het lezen van onze ultieme gids over de beste sous-videmachines. We hebben de belangrijkste ingrediënten die nodig zijn voor het koken van sous-videmachines doorgenomen en hebben onze beste keuzes voor de beste sous-videmachines geïdentificeerd.

Onze Aanbevolen Sous-Vide Kokers

Beste Koop
Ook Goed
Budget Model
Anova Precision Cooker
Anova Precision Cooker Nano
Springlane Sous -Vide "Henry"
Vaatwasserbestendig: Ja
900 watt
Vaatwasserbestendig: Ja
750 watt
Vaatwasserbestendig: Nee
800 watt
Met de Anova Precision Cooker kun je eigenlijk elk type voedsel bereiden. Vlees, vis, brood, groente, ei - ga zo maar door. Doordat de sous-vide koker is uitgerust met WiFi en bluetooth, kun je met je smartphone vanaf elke plek je eten in de gaten houden.
Met de Anova Precision Cooker Nano bereid je thuis eenvoudig maaltijden van restaurantkwaliteit. De Nano maakt via Bluetooth verbinding met je telefoon, zodat je met één druk op de knop fantastische maaltijden kunt bereiden.
De Henry sous-vide circulator van het Duitste merk Springlane is met de grootste zorg voor kwaliteit gebouwd. Dankzij de RVS Materialen en hoogwaardige kunststof, is het apparaat robuust en bestendig tegen veelvuldig gebruik.
Beste Koop
Anova Precision Cooker
Vaatwasserbestendig: Ja
900 watt
Met de Anova Precision Cooker kun je eigenlijk elk type voedsel bereiden. Vlees, vis, brood, groente, ei - ga zo maar door. Doordat de sous-vide koker is uitgerust met WiFi en bluetooth, kun je met je smartphone vanaf elke plek je eten in de gaten houden.
Ook Goed
Anova Precision Cooker Nano
Vaatwasserbestendig: Ja
750 watt
Met de Anova Precision Cooker Nano bereid je thuis eenvoudig maaltijden van restaurantkwaliteit. De Nano maakt via Bluetooth verbinding met je telefoon, zodat je met één druk op de knop fantastische maaltijden kunt bereiden.
Budget Model
Springlane Sous -Vide "Henry"
Vaatwasserbestendig: Nee
800 watt
De Henry sous-vide circulator van het Duitste merk Springlane is met de grootste zorg voor kwaliteit gebouwd. Dankzij de RVS Materialen en hoogwaardige kunststof, is het apparaat robuust en bestendig tegen veelvuldig gebruik.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Plaats een reactie