Beste Slimme Sloten in 2022

Een slim slot zorgt voor extra beveiliging bij het automatiseren van je slimme beveiligingssysteem. Of je nu vaak je sleutels verliest, meerdere familieleden hebt die toegang tot je huis nodig hebben, of de veiligheid wilt vergroten, een slim slot is een aankoop die je misschien wilt overwegen.

Beste Slimme Sloten
Beste Slimme Sloten

Met een slim slot kan je een traditionele sleutelslot vervangen door draadloos met een mobiele app de deur te vergrendelen en ontgrendelen als je niet thuis bent. Sommige slimme sloten zijn via vingerafdruk of stem te bedienen, maar de meests hebben een app of cijfertoetsenbord waarmee je een specifieke code kunt invoeren om de deur te ontgrendelen zonder dat je een sleutel nodig heeft.

Met de verschillende slimme slotopties die beschikbaar zijn, kan het een uitdaging zijn om te bepalen welk model voor je geschikt is. Lees verder om meer te weten te komen over de beste slimme sloten op de markt en die de algehele veiligheid in het huis zullen helpen verbeteren.

Wat is een slim deurslot?

Een slim deurslot is een apparaat waarmee je de vergrendeling en ontgrendeling van je voordeur op afstand kunt beheren via bijvoorbeeld een mobiele app. Dit type slot vervangt meestal een traditionele sleutel voor een keypad, zodat he het slot kunt bedienen met een unieke pin of een mobiele app.

Sommige slimme deursloten kunnen op bepaalde tijdstippen worden vergrendeld, terwijl andere kunnen worden geïntegreerd met anderr slimme huishoudelijke apparaten, waardoor bijvoorbeeld de deur wordt ontgrendeld en de slimme verlichting tegelijkertijd wordt ingeschakeld. Slimme deursloten zijn ook programmeerbaar en kunnen worden geleverd met tijdelijke pincodes voor familie, vrienden, en andere gasten.

Slimme Sloten
Slimme Sloten

Hoe installeer je een slim deurslot?

Sommige slimme deursloten zijn gemakkelijker te installeren dan andere, en sommige werken bijvoorbeeld beter voor huurders die een nachtslot niet kunnen vervangen. Hieronder een overzicht van bepaalde types slimme deursloten.

Slim deurslot dat over een bestaande nachtslot past

Een voorbeeld van dit type slot is het August Smart Lock dat over een bestaand slot past waardoor je ook je bestaande sleutels kunt blijven gebruiken als de batterij of de Wi-Fi-verbinding uitvalt.

 • Verwijder met behulp van een schroevendraaier de binnenste vergrendeling.
 • Selecteer de juiste montageplaat en de juiste adapter.
 • Bevestig het slimme slot.
 • Synchroniseer je mobiele app met het slimme slot, zodat het het slot op afstand kunt vergrendelen en ontgrendelen.

Slim deursloten welke een bestaande nachtslot vervangt

Een voorbeeld van dit slimme slot is het Yale-slot dat een bestaand slot en de bijbehorende hardware kan vervangen.

 • Met behulp van een schroevendraaier verwijder je het bestaande nachtschoot en de hardware.
 • Installeer het nieuwe slot.
 • Installeer de plaat aan de binnenkant.
 • Installeer het toetsenbord aan de buitenkant van de deur.
 • Installeer de montageplaat.
 • Installeer vervolgens het slimme slot.
 • Koppel de mobiele app aan het het slimme slot, zodat je het deurslot op afstand kunt vergrendelen en ontgrendelen.

Wat je moet overwegen voordat je een slim deurslot koopt
Voordat je een slim slot koopt, moet je rekening houden met factoren als prijs, installatie en automatisering van slimme apparaten (domotica).

Beste Slimme Deursloten
Slim Sloten

Prijs

Sommige slimme huissloten kosten rond de 100 euro, terwijl duurdere sloten met functies zoals spraak, push-en e-mailberichten, en sabotage-alarmen tussen de 200 en 300 euro zullen kosten.

Installatie

Als je een huis huurt, kun je overwegen om een eenvoudige installatie uit te voeren die werkt met de bestaande sloten van de deuren, omdat het gemakkelijker is om dit type slot te installeren en te verwijderen.

Automatisering

Denk aan andere slimme huishoudelijke apparaten die je aan je slimme slot wilt koppelem. August en Schlage bieden bijvoorbeeld sloten die werken met Apple, terwijl Z-Wave en Zigbee sloten synchroniseren met bedieningshubs als Samsung’s SmartThings.

Slimme Deursloten
Beste Slimme Deursloten

Veelgestelde vragen over slimme deursloten

Wat zijn de voordelen van een slim deurslot?

Een slim deurslot is voordelig voor iemand die

 • Vaak zijn sleutels verliest of kwijt raakt.
 • Meer controle wilt over wie en wanneer iemand het huis kan betreden.
 • Extra veiligheid wilt
 • Een slimmer huis wilt.

Hoe werken slimme deursloten?

Een slimme deurvergrendeling vergrendelt en ontgrendelt de sloten van een deur met een pincode die op het toetsenbord wordt ingevoerd, via een draadloze bediening vanaf een mobiele app of via een fysieke sleutel.

Welke soorten slimme deursloten bestaan er?

Er zijn slimme sloten die bestaande deursloten integreren en gebruiken, en er zijn sloten die het volledige slotsysteem vervangen. Sommige hebben keypads, terwijl andere alleen met een mobiele app werken.

Slimme Deursloten KoopGids
Slimme Deursloten

Hoeveel kosten slimme sloten?

Slimme sloten beginnen bij 100 euro en kunnen tot wel 300 euro kosten, afhankelijk van het model en de accessoires die je nodig hebt. Er zijn geen maandelijkse kosten verbonden aan het gebruik van een mobiele app voor slimme sloten – de kosten zijn uitsluitend afkomstig van de hardware en de installatie.

Zijn slimme deursloten veilig?

Ja, maar er zijn enkele manieren waarop je ze nog veiliger kunt maken. Deel nooit de individuele pincode met anderen, vergrendel je WiFi met een goed en sterk wachtwoord, en overweeg het installeren van een slim slot met een ingebouwd (slim) alarm.

Plaats een reactie