Beste Philips Espressomachines

Technologie is fantastisch. Het kan bijna magisch zijn als er op een specifiek gebied iets gecreëerd kan worden door middel van technologie. In dit geval, koffie.

Beste Philips Espressomachines
Beste Philips Espressomachines

De enige manier om het plezier van dat ochtendkopje met het zwarte goud te vergroten is door het door iemand anders voor je te laten maken. En hoewel we allemaal graag een eigen barista zouden willen hebben, die iedere ochtend ons favoriete cafeïne drankje op een glanzend zilveren dienblad aanbiedt, is dit voor een groot deel van de bevolking gewoonweg niet haalbaar.

Met de geavanceerde koffieautomaten die nu op de markt zijn, kunnen we echter erg dicht bij dat gevoel komen. Bekijk onze lijst met de beste volautomatische espressomachines en kijk welke het beste bij jouw ochtendroutine past!

Wat bepaalt de beste Espressomachine

Er zijn enkele belangrijke elementen die de kwaliteit van een espressomachine bepalen….

Philips Espressomachines
Philips Espressomachines

1. Stevige en vervangbare onderdelen

Twee punten hier, eigenlijk. Stevig, omdat je wilt dat het langer meegaat. Vervangbaar, omdat je wilt dat het nog langer meegaat! De meeste espressomachines boven het middensegment hebben nu vervangbare onderdelen, en alles is online te vinden.

2. Kwaliteitsboilers(s)

Er zijn 3 soorten boilers in espressomachines: aluminium, roestvrijstaal en messing.

Aluminium – Goedkoper maar kan op de lange termijn corroderen. Corrosie gebeurt door chloor in leidingwater.
Roestvrijstaal – Zal niet gemakkelijk corroderen, maar er wordt gezegd dat het bacterie-vriendelijk is
Messing – Het beste materiaal voor boilers in espressomachines omdat het niet zal corroderen of bacteriën zal voortbrengen, maar dit zorgt tegelijkertijd voor een hogere prijs.

3. Gebruiksvriendelijk

.
Heb je familieleden die niet zo’n goede barista als jij zijn? Misschien wil je overwegen om een espressomachine te kopen die gemakkelijker te bedienen is voor hen. Volautomaten zijn veel gebruiksvriendelijker dan semi-automatische apparaten.

4. Snelle verwarming

.
Je hebt deze functie al dan niet nodig. Als je veel onderweg bent, dan is het beter om op zoek te gaan naar machines die ’s morgens heel snel koffie kunnen maken.

5. Toegankelijke en instelbare koffie-uitloop

Iedereen wil een ander formaat koffie? Geen probleem als je een in hoogte verstelbare uitloop bij je machine hebt waarmee je de koffie in ieder kopje of iedere mok kunt krijgen.

6. Veilig ontwerp

.
Veiligheid is een cruciale factor. Controleer of het model dat je van plan bent te kopen geen veiligheidsproblemen heeft door gebruik te maken van gebruikersbeoordelingen.

7. Gemakkelijk schoon te maken

.
Dit hangt eigenlijk tot op zekere hoogte af van hoe goed je bent in het schoonmaken. Kijk of het model dat je in gedachten hebt gemakkelijk genoeg is om stressvrij schoon te maken.

Philips koffiemachines
Philips koffiemachines

Wat kan ik maken met mijn Espressomachine?

Dus je hebt je espressomachine gekocht, en nu vraag je je af wat je naast de gewone espresso shot en cappuccino kunt maken. Je weet nog dat je die lange lijst op het Starbucks-menu zag staan en je kunt niet wachten om creatief aan de slag te gaan!

Nou, ik heb een aantal suggesties voor je op een rijtje gezet, waarvan sommige best leuk zijn om te doen!

Americano – Een shot espresso met ongeveer 200 ml heet water.
Café Breva – Zelfde als cappuccino, maar dan met halfvolle melk in plaats van volle melk.
Café Latté – Een shot espresso met gestoomde melk in de verhouding van 3:1.
Café Macchiato – Een shot espresso met gestoomde melk in een verhouding van 4:1.
Cappuccino – Gelijke delen espresso, gestoomde melk en opgeschuimde melk. Om het er restaurant-waardig uit te laten zien, kun je er slagroom, chocoladevlokken of kaneel overheen strooien.
Droge Cappuccino – Een cappuccino met minder schuim en zonder gestoomde melk.
Espresso Con Panna – Espresso met slagroom bovenop.
Frappé – Een koude espresso met ijs en melk, net als een koffiemilkshake.
Hammerhead/Shot in the Dark – Een mix van filterkoffie en een shot espresso geserveerd in een gewone koffiekop.
Mocha/Mochaccino – Een cappuccino of café latté met chocoladesiroop.

Beste Espresso machines
Beste Philips Espressomachines

Hoe gebruik ik een Espressomachine?

Alvorens je je espressomachine gaat gebruiken, raden wij je aan om de volgende dingen in huis te hebben: een espressomolen, espressobonen, demitasse-bekers (ofwel espresso kopjes) en water. Houd er rekening mee dat bronwater uit flessen niet de beste keuze is. De hoeveelheid mineralen in het bronwater kan je espressomachine beschadigen. Het is beter om gefilterd water te gebruiken.

Hier zijn de basisstappen voor het gebruik van jouw Espressomachine:

Giet helder, koud, gefilterd water in het waterreservoir van je machine. Zet de boilerdop vast. Er is 30 ml water per espressoshot nodig.

Vul de filterhouder met de gemalen koffie. De meeste filters helpen je met het meten van hoeveel espresso je wilt.

Verwijder eventueel residu aan de zijkanten en bovenzijde van het filter en plaats vervolgens de filterhouder in de espressomachine.

Zet je kopje onder de uitloop. Zet het apparaat aan en wanneer het water op de juiste temperatuur is gebracht, wordt het door de gemalen koffie geduwd.

Wanneer het schuim wit begint te worden, verwijder dan je kopje. (De ideale espresso heeft bruin schuim of “crema” op de bovenkant van de koffie. Wanneer de espresso wit begint te worden, is dit een indicatie dat de best smakende vloeistof al is geëxtraheerd).

Hoe maak ik mijn espressomachine schoon?

Ah, dus je hebt gehoord dat je je espressomachine moet schoonmaken. Vraag je je af waar te beginnen? Ik heb hier de stappen beschreven om je espressomachine schoon te maken als het geen volautomaat met automatische reinigingsfuncties is.

Je moet je espressomachine reinigen:

– Na elke zetting
– Dagelijks
– Wekelijks
– Elke 3 tot 6 maanden

Als je volgens de routines reinigt, zal je espressomachine goed onderhouden blijven. Misschien gaat hij zelfs langer mee dan de voorgestelde levensduur. Het belangrijkste is dat je elke keer weer een heerlijke espresso krijgt! Dus hier zijn de stappen om dat voor elkaar te krijgen:

Philips Espresso machine
Philips Espresso machine

Reiniging na iedere zetting

.
Dit proces is misschien wel het eenvoudigste en gemakkelijkste reinigingsproces.

Je hoeft alleen maar de melkstaaf grondig schoon te maken met een vochtige handdoek en wat stoom af te geven om de melk die vastzit te verwijderen en je bent klaar voor nog een kopje koffie.

Als je geen koffie meer bereidt, moet je het koffiedik uit de filterhouder legen en grondig de groepshoofd afspoelen, vervolgens droogdeppen en weer terug in de machine plaatsen. Laat daarna wat water uit de uitloop lopen om de resterende vlekken weg te spoelen.

Dagelijkse routine

– Veeg de restanten af met een vochtige handdoek.
– Installeer de blindfilter in het portafilter.
– Laat het water door de groepshoofd lopen en beweeg de filtergreep om het water rond de wanden en delen rond de groepshoofd af te spoelen. Let op want het uitgespatte water is heet! Gebruik een lagere boilertemperatuur om verbranding te voorkomen.
– Draai de filtergreep vast en laat het water in de groepshoofd lopen alsof je espresso maakt.
– Laat de waterdruk in het apparaat zich gedurende 15 seconden opbouwen en laat het zich dan ontladen samen met de vlekken. Deze stap staat bekend als blindfilteren.
– Herhaal het blindfilteren minstens 5 keer of totdat het water dat vrijkomt helder is.
– Verwijder het portafilter en de lekbak. Je kunt merken dat er kleine koffiedeeltjes en bruine tinten in het water zitten.
– Spoel de lekbak uit (en verwijder eventueel onopgeloste reinigingsmiddelen als je hiervan gebruik hebt gemaakt).
– Plaats het portafilter en de lekbak weer terug na het reinigen.

Weekelijks Routine

We zullen dit deel kort houden, want de stappen lijken sterk op die van de dagelijkse routine met alleen de toevoeging van reinigingsmiddel.

Meet de aanbevolen hoeveelheid reinigingsmiddel zoals aangegeven door de fabrikant en giet het vervolgens in de blindfilter.
Installeer de blindfilter in het portafilter.
Daarna hoeft je alleen nog maar de stappen 3 tot en met 9 van de dagelijkse routine te volgen.
Daarnaast moet je zowel de blindfilter als de portafilter in een bakje met water en reinigingsmiddel weken en schoon schrobben. Als je groepskop afneembaar is, verwijder deze dan en dompel hem onder in reinigingsmiddel en schrob hem ook schoon.

Philips espressomachines
Philips espressomachines

Om de 3 tot 6 maanden routine

.
Deze routine is afhankelijk van de hardheid van het water van je watertoevoer, omdat het bedoeld is om de mineralen die in je machine worden verzameld te verwijderen. Hoe hoger het mineralengehalte, hoe harder het water is. Waterteststrips kunnen worden gebruikt om de hardheid van het water te testen.

– Leeg het waterreservoir en vul het met een ontkalker van de juiste hoeveelheid zoals voorgesteld door de fabrikant.
– Start de machine zodat de ontkalker in de ketel en de leidingen terechtkomt.
– Laat een deel van de ontkalkingsoplossing ook door de heetwatertap en de groepshoofd lopen.
– Laat de machine minstens een half uur ingeschakeld met ontkalkingsoplossing erin.
– Leeg het reservoir en vul het bij met schoon water. Spoel de machine af zoals hiervoor, maar nu zonder de ontkalker.
– Herhaal stap 5 minstens 2 keer of tot je tevreden bent.
– Gebruik een lakmoespapier om de pH-waarde van het water te testen om er zeker van te zijn dat alle ontkalkingsmiddel is uitgespoeld. Als het blauwe lakmoespapier rood wordt, herhaal je de spoeling met schoon water.

Plaats een reactie