Beste Opvouwbare Fiets in 2022

Een lange reis in het openbaar vervoer naar het werk of naar school is soms slopend, maar soms is een fiets alles wat je nodig hebt om een deel van de reis te versnellen. Een full-size fiets is te groot om mee te nemen in een bus of trein, maar een opvouwbare fiets is compact en makkelijk mee te nemen.

Vroeger werd de kwaliteit van opvouwbare fietsen opgeofferd ten gunste van een kleiner formaat, maar vandaag de dag zijn er uitstekende opvouwbare fietsen op de markt te vinden. Als je op zoek bent naar de perfecte opvouwbare fiets, dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Bekijk onze top drie opvouwbare fietsen.

#

DE VOORDELEN VAN EEN opvouwbare fiets
Misschien vraag je je af of een opvouwbare fiets wel de juiste aankoop voor je is. Hieronder bekijken we enkele voordelen van het bezit van een opvouwbare fiets.

Opvouwbare fietsen zijn perfect voor het woon-werkverkeer waar je een deel van het traject aflegt in het openbaar vervoer, omdat ze klein genoeg zijn om in een bus of trein mee te nemen.

Als je in een krappe ruimte woont waar je nergens een volwaardige fiets kunt opbergen, is een opvouwbare fiets compact genoeg om in een kast te plaatsen als de fiets niet in gebruik is.

Zeg dat je wilt fietsen in een andere stad. Je kunt een opvouwbare fiets makkelijk vervoeren in de kofferbak van je auto.

Je kan je opvouwbare fiets in de winkel of naar kantoor brengen in plaats van de fiets buiten aan de ketting te leggen. Dit verkleint de kans op diefstal en schade aan de fiets.

Het gebruik van een opvouwbare fiets is milieuvriendelijker in vergelijking met het gebruik van de auto.

Het rijden op je opvouwbare fiets is goed voor he gezondheid. Als je een baan hebt waarbij je vooral zit, is dit vooral belangrijk.

OVERWEGINGEN BIJ DE KEUZE VAN EEN opvouwbare fiets

Grootte en gewicht
Een van de belangrijkste redenen om een opvouwbare fiets aan te schaffen is dat deze compact en draagbaar is. Maar voordat je een fiets koopt, controleer je het gewicht van de gekozen fiets en de grootte van de opgevouwen fiets. De productspecificaties van de fabrikant moeten deze informatie bevatten.

Is hij licht genoeg?
Zorg ervoor dat de opvouwbare fiets die je kiest licht genoeg is om gemakkelijk mee te nemen. Toegegeven, je zult er veel mee rijden, maar het kan zijn dat je de fiets moet vasthouden in het openbaar vervoer of dat je de fiets de trap op moet slepen naar je kantoor of appartement. Sommige van de lichtste opvouwbare fietsen wegen onder de 5 kilo, maar ze zijn dan ook vooral duurder.

Is de fiest klein genoeg?
Sommige opvouwbare fietsen zijn kleiner dan andere. Als je je opgeklapte fiets in het openbaar vervoer meeneemt of voor langere tijd draagt; hoe compacter, hoe beter. Dat neemt niet weg dat het opvouwbare formaat voor jou misschien niet zo belangrijk is als je hem gewoon in je kofferbak wilt plaatsen of in een tuinhuisje wilt opbergen.

Wielmaat
Opvouwbare fietsen hebben meestal 16-inch of 20-inch wielen. Een model met 20-inch wielen voelt meer aan als een standaard fiets. Het is snel, glad en werkt goed op alle ondergronden. Houd er echter rekening mee dat een opvouwbare fiets met 20-inch wielen groter is als deze wordt opgevouwen.

Een opvouwbare fiets met 16 inch wielen is veel compacter als het opgevouwen is, maar de fiets is langzamer om op te stappen en voelt niet zo glad of stabiel aan als een grotere fiets – zeker niet op een ruwe ondergrond.

Versnellingen
De versnellingen op de fiets zijn er om je te helpen comfortabel te trappen op allerlei soorten terrein en in verschillende omstandigheden die het rijden moeilijker kunnen maken, zoals harde wind of een ijzig fietspad. Hoewel je enkele opvouwbare fietsen met een enkele snelheid kunt vinden, raden we je aan een model met minstens een handvol versnellingen te kopen, vooral als je ook buiten de stad moet fietsen.

Op een opvouwbare fiets heb je niet zoveel versnellingen als op een full-size fiets, maar je moet wel genoeg versnellingen hebben die je kunt gebruiken om heuveltje op of in ongunstige omstandigheden te kunnen fietsen. Voor de meeste fietsers zijn vier tot zes versnellingen voldoende.

Framemateriaal
De overgrote meerderheid van de opvouwbare fietsen zijn gemaakt van aluminium, wat licht en betaalbaar is, maar niet noodzakelijkerwijs de stevigste optie. Tenzij je van plan bent om serieus op je opvouwbare fiets te gaan fietsen, zou aluminium je waarschijnlijk goed van pas komen.

Enkele opvouwbare fietsen hebben een stalen frame. Staal is in sommige opzichten superieur aan aluminium: het is extreem sterk, duurzaam en heeft natuurlijke schokdempende eigenschappen die zorgen voor een soepelere rit. Maar staal is zwaarder dan aluminium, en opvouwbare fietsen met stalen frames zijn zwaarder om mee te nemen. Ze kosten ook vaak meer.

Vering
Zoals we hierboven al aangaven, heeft staal een aantal natuurlijke schokdempende eigenschappen, dus een fiets met een stalen frame maakt een soepelere rit mogelijk – zelfs zonder vering. Maar omdat de meeste opvouwbare fietsen aluminium frames hebben, moet je nadenken over de vering van je fiets.

Opvouwbare fietsen kunnen worden voorzien van vering op het voorwiel, het achterwiel, beide, of geen van beide. Modellen zonder enige vorm van vering kosten meestal minder, maar je zult een relatief hobbelige rit doorstaan, vooral op oneffen fietspaden.

We raden je aan om te kiezen voor een opvouwbare fiets met volledige vering. Als je besluit om af te zien van vering, raden we je echter aan om te kiezen voor een model met grotere wielen, omdat grotere wielen je een soepelere rit geven. Houd er rekening mee dat een opvouwbare fiets met kleine wielen en zonder vering uiterst oncomfortabel kan zijn om te fietsen.

PRIJZEN van opvouwbare fietsEN
Je kunt opvouwbare fietsen vinden in variërende prijsklassen, maar over het algemeen krijg je waar je voor betaalt, dus het is de moeite waard om wat extra’s uit te geven als je dat kunt.

Hier is wat je kunt verwachten van een nieuwe opvouwbare fiets in elke prijsklasse.

Basis
Deze opvouwbare fietsen kosten tussen de 150 en 300 euro. De goedkoopste fietsen in deze prijsklasse zijn over het algemeen niet erg duurzaam en kunnen niet erg compact worden opgevouwen, maar je kunt wel een aantal fatsoenlijke modellen vinden voor matig gebruik.

Middenklasse
Deze opvouwbare fietsen kosten tussen de 300 en 700 euro. Je vindt een aantal uitstekende fietsen in deze prijsklasse die klein op te vouwen zijn en goed zijn voor dagelijks gebruik.

Dure opties
Deze opvouwbare fietsen beginnen rond de 700 euro en kunnen tot 4.000 euro kosten. Deze fietsen zijn ideaal voor serieuze fietsers die een opvouwbare fiets willen die net zo aangenaam aanvoelt als een volwaardige fiets.

Wij raden een opvouwbare fiets met vouwpedalen aan. Als de pedalen niet opvouwen, neemt de fiets meer ruimte in beslag en kan hij lastig te dragen zijn.

TIPS
Evalueer hoe snel en gemakkelijk een fiets kan worden opgevouwen voordat je de fiets koopt. Je wilt niet te lang worstelen met je fiets zodat je de trein mist!

Controleer of de rommelige onderdelen van je fiets zijn weggestopt. Kettingbeschermers en naafversnellingen kunnen helpen om de vette onderdelen weg te stoppen, zodat je kleding niet vuil maakt als je de fiets opvouwt of draagt.

Zoek uit of je gemakkelijk vervangende onderdelen kunt kopen voor de door jou gekozen fiets. Het kan zijn dat de fiets in de toekomst gerepareerd moet worden, maar als je niet bij de juiste reserveonderdelen kunt komen, kan het zijn dat je uiteindelijk een compleet nieuwe fiets moet kopen.

Leer hoeveel aanpassing of installatie nodig is. Sommige opvouwbare fietsen zijn klaar om direct uit de doos te gebruikem. Andere hebben wat montage of een reeks van aanpassingen nodig voordat je er op kunt fietsen. Als je geen fietsexpert bent, zal je waarschijnlijk een product waarderen dat weinig werk vereist.

Op zoek naar ee ^elekctrische opvouwbare fiets, check onze gids hier.

Veelgestelde vragen
V. Mag je de opvouwbare fiets overal in het OV meenemen, ook in het buitenland?
A. Hoewel je de opvouwbare fiets in de meeste bussen en treinen opgevouwen mag meenemen, heeft het OV in elk land regels. Zo kan het zijn dat je de fiets in de bagageruimte moet kunnen opbergen. Controleer daarom altijd de nieuwste regels voordat je op pad gaat.

V. Zijn opvouwbare fietsen verstelbaar voor gebruikers van verschillende lengte?
A. De meeste opvouwbare fietsen zijn one-size-fits. Het frame van de fiets is vrij klein, maar het zadel zit op een lange steel die je kunt aanpassen aan je lengte. Hoewel dit problemen kan opleveren voor de uitschieters, werkt het voor de meeste mensen.

Plaats een reactie