Beste Magnetron

De jaren ’70, wie kent ze niet? Wijde broeken, oranje interieur en warrig haar. Het ergste uit die tijd? Kookboeken voor de magnetron! Gelukkig zijn de dagen dat we luxe maaltijden in de magnetron probeerden te bereiden voorbij en genieten we nu vooral van het gebruiksgemak.

De beste magnetron kookt of verwarmt je voedsel snel en effectief. Hij is eenvoudig te gebruiken en schoon te maken en neemt niet teveel ruimte in. Hier zijn de beste magnetrons van Nederland, gekozen na uren van onderzoek, met behulp van de beste experts en inzichten van consumenten

———

Belangrijke kenmerken
Er zijn wereldwijd maar een paar fabrikanten van magnetrons, dus de meeste gebruiken dezelfde techniek. Je zult dus misschien niet direct zoeken naar technische specificaties. Het verschil zit hem in de prijs, programmering, bediening en het merk. Dit zijn de kenmerken die elke magnetron moet hebben.

Gebruiksvriendelijke interface
Je moet met één blik op de knoppen kunnen zien hoe de magnetron werkt. In plaats van (draai)knoppen kun je kiezen voor een magnetron met touchscreen. Die werkt sneller als je eenmaal gewend bent aan de gevoeligheid, en een touchscreen is makkelijker schoon te maken.

Kookstanden
De meeste magnetrons bieden meerdere kookstanden, die je misschien niet allemaal gebruikt. Essentiële functies zijn koken op tijd (d.w.z. handmatig de kooktijd instellen), snelkoken (met één druk op de knop beginnen met koken voor een vooraf bepaalde tijd) en een knop om tijd toe te voegen aan de kooktijd. Een ontdooifunctie is ook handig. Hoe duurder de magnetron, hoe meer standen je krijgt – van vooraf ingestelde standen voor gerechten zoals aardappelen of popcorn, tot snelle ontdooi- en gaarfuncties.

Grootte van het draaiplateau
Hoe meer er in een magnetron moet passen, hoe groter de magnetron zelf. Als je een compacte magnetron zoekt, let dan wel op dat het draaiplateau nog steeds groot genoeg is voor je magnetronbestendige borden.

Gemakkelijk schoon te maken
Of je je magnetron nu veel of weinig gebruikt, hij moet gemakkelijk schoon te maken zijn. Zoek naar bedieningselementen die gemakkelijk schoon te vegen zijn, zonder knoppen of draaiknoppen waar etensresten tussen kunnen komen. Zorg ervoor dat je het draaiplateau kunt verwijderen, zodat je dat kunt afwassen. Sommige magnetrons, zoals onze winnaar van LG, hebben een anti-bacterieel easy-clean interieur.

Vermogen
De grootte van de magnetron houdt verband met zijn vermogen. Hoe groter de magnetron, hoe groter het vermogen. Hoe groter het vermogen, hoe sneller de magnetron je eten snel opwarmt. Maar het is niet zo dat een magnetron van 800 watt of minder slecht presteert omdat hij klein is. In een te krachtige magnetron kan het eten juist gaan spetteren.

Zichtbaarheid door de deur
Soms is het handig om even te kijken hoe het met je eten gaat. Bijvoorbeeld bij delicaat werk zoals het smelten van boter of chocolade. Als je meer met je magnetron wilt dan alleen maar maaltijden opwarmen, let dan goed op wat je door de deur kunt zien.

Kinderslot
Je moet je magnetron kunnen vergrendelen voor nieuwsgierige vingertjes. Als het kinderslot is ingeschakeld kan de magnetron niet worden aangezet, op welke knop je ook drukt. De meeste magnetrons hebben deze functie, ook onze voordelige budgetoptie.

———–

Wat krijg je als je meer uitgeeft
Meer uitgeven betekent meer functies. Of je er wat aan hebt, hangt af van hoe vaak je de magnetron gebruikt. Al deze functies zijn leuk om te hebben, maar geen must-haves.

Volumeregeling
Als je een hekel hebt aan het gepiep van je magnetron als hij klaar is, dan kun je kiezen voor een magnetron met volumeregeling. Hiermee kun je het volume zachter zetten of het geluid uitzetten. Sommige magnetrons spelen zelfs een muziekje af in plaats van een pieptoon.

Koken met sensor
Sensorkoken is een hoogwaardige functie. Met een sensor hoef je niet meer zelf te gokken hoeveel tijd en vermogen je nodig hebt. De sensor bepaalt door de stoom die uit het eten komt wat de juiste kooktijd is.

Energie besparen
Als je je magnetron veel gebruikt, kan het energieverbruik een belangrijk punt zijn. Sommige modellen hebben milieuvriendelijke functies, zoals een energiebesparende stand of LED-verlichting.

———

Kortom
Een magnetron kan handig zijn als je vergeten bent het vlees op tijd te ontdooien, of als je snel restjes wilt opwarmen. Hij moet gemakkelijk te gebruiken en reinigen zijn.

——–

Plaats een reactie