Beste Loopbanden in 2022

Als je je zorgen maakt over je gezondheid en regelmatig wilt sporten, maar geen geld wilt uitgeven aan een sportschool, dan kan je overwegen een loopband voor in het huis te kopen.

Als je in het bezit bent van een loopband, kun je sporten wanneer je maar wilt. Je kunt je loopband direct voor de tv neerzetten of in de kelder opbergen waar je trainingen niet worden verstoord. De meeste moderne loopbanden bieden een overvloed aan functies en bedieningselementen om je training leuk en bevredigend te maken.

We hebben ons op volle snelheid op de loopbandenmarkt gestort, waarbij we opties hebben onderzocht en onze favoriete loopbanden hebben beschreven. De handige tabel en gids hieronder zal je helpen bij het onderzoeken van de beste loopbanden op de markt. Je leert ook hoe je veilig op een loopband kunt sporten en krijg je nuttig advies.

#

JE DOELEN BEPALEN
Als je een loopband koopt, waar zou je die dan voor gebruiken? Als je geïnteresseerd bent in een loopband, wil je een stevige machine met een kwaliteitsmotor. Je wilt misschien ook een loopband waarmee je kunt trainen voor een marathon, het is dan een goed idee om te kiezen voor een loopband van de hoogste kwaliteit.

Bij het winkelen is het ook belangrijk om rekening te houden met het aantal mensen dat de loopband gaat gebruiken. Hoe meer gebruikers er zijn, hoe harder en duurzamer de loopband moet zijn. De reden: als je de motor van een loopband te zwaar belast, gaat deze sneller kapot.

DE BELANGRIJKSTE EIGENSCHAPPEN VAN DE LOOPBAND
Hier zijn de belangrijkste functies voor wanneer je van plan bent een loopband te kopen.

Bedieningspaneel & interface
Elke loopband heeft een bedieningspaneel. Het is aan jou om te bepalen welk type bedieningspaneel het beste bij jou past. Sommige loopbanden hebben ingebouwde kleurenschermen waarmee je je voortgang in realtime kunt bekijken. Andere loopbanden hebben eenvoudige schermen die basisstatistieken tonen, zoals de afgelegde afstand en het tempo.

Beslis wat voor soort besturing het meest natuurlijk aanvoelt voor jou, en zorg ervoor dat ze gemakkelijk te bedienen zijn. Niet reagerende knoppen kunnen serieuzs problemen veroorzaken als je hardloopt.

Geluidsweergave
Alle loopbanden produceren een soort geluid. Hoe robuuster de machine, hoe minder gerammel. Maar welke loopband je ook koopt, wees bereid om een zekere mate van lawaai van je loopband te accepteren. Als het geluid een van je grootste zorgen is, is het een goed idee om een loopband fysiek te testen, zodat je zelf kunt horen hoeveel lawaai de machine maakt.

Bescherming tegen stoten
Trainen op een loopband legt minder stress op je lichaam dan hardlopen in de buitenlucht. Het oppervlak is zachter dan de stoep en het is vergevingsgezinder voor de gewrichten. Als je je zorgen maakt over de bescherming van je gewrichten tegen stoten, test dan een loopband voordat je hem koopt. De meeste loopbanden zouden voldoende schokabsorptie moeten bieden, maar de beste manier om dit te testen is op gevoel.

Motor
Voor de meeste gebruikers van een loopband is een lichte motor voldoende. De meeste mensen hoeven zich niet al te veel zorgen te maken over de motor, maar wie de loopband met meerdere mensen deelt, moet kiezen voor de krachtigste motor die beschikbaar is.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de garantie op de loopband. Zorg ervoor dat er een garantie is voor de motor en dat deze langer dan een paar jaar meegaat. Samen met de elektronica is de motor vaak een van de eerste onderdelen die kapot gaan op een loopband.

Als je van plan bent om heuveltraining in je routine op te nemen, overweeg dan om te investeren in een loopband met een sterkere motor.

Grootte
Hoe groot of klein moet je loopband zijn? Er zijn compacte loopbanden beschikbaar, maar ze zijn niet voor alle mensen geschikt.

Langere gebruikers kunnen bijvoorbeeld merken dat een compacte loopband hun loopvlak beperkt.

Ook de breedte van de band is belangrijk. Je kunt in de verleiding komen om een loopband te kopen die precies in je kamer past, maar het is heel belangrijk dat je je comfortabel voelt bij het lopen of rennen op je nieuwe loopband.

Als de ruimte echt een probleem is, zijn er ook goede opvouwbare loopbanden beschikbaar. Dit soort loopbanden zijn ideaal voor gebruikers met beperkte ruimte.

Veiligheidskenmerken
Je loopband moet uitgerust zijn met een soort noodstopfunctie. Als je om welke reden dan ook direct moet stoppen, kan er aan een veiligheidssleutel worden getrokken en komt de band direct tot stilstand.

Wij adviseren potentiële kopers om te kiezen voor een loopband met een noodstopfunctie en leuningen voor het evenwicht.

Bovendien moeten gebruikers ervoor zorgen dat de gordel van de loopband lang genoeg is en dat ze bij de bedieningselementen kunnen komen, zelfs als ze hard lopen.

Voor UW VEILIGHEID
Zorg ervoor dat er een stopcontact is in het gebied waar je je nieuwe loopband wilt plaatsen. Veel loopbanden moeten niet gebruikt worden met verlengkabels.

Hellingsvermogen
Als je geïnteresseerd bent in serieuze training en een doel voor ogen hebt (zoals een marathon of een ander evenement), zul je waarschijnlijk de mogelijkheid waarderen om de helling van de loopband te veranderen.

Als je op zoek bent naar een loopband voor heuveltraining, zoek dan uit of de helling van een eventuele aankoop kan worden veranderd en wat de maximale helligsgraad is.

De meeste loopbanden zijn in staat om minstens 5% helling te produceren. Fanatieke sporters of gebruikers die willen afvallen, willen misschien een loopband die een hellingsgraad tot 15% kan maken.

Andere Mogelijkheden

We hebben de belangrijkste kenmerken die je in een loopband moet zoeken besproken, maar hoe zit het met alle extra’s? Hier zijn een paar andere mogelijkheden die je misschien wilt overwegen bij het kopen van een loopband.

Waterfleshouder
De meeste loopbanden hebben een plek waar je je waterfles of sportdrankje kunt plaatsen. De grootte en plaatsing van deze houders zal variëren; we adviseren je om te gaan met de optie die voor jou het meest nuttig is.

Tablethouder
Als je een plekje hebt om je iPad/tablet in te plaatsen voor het gemakkelijk bekijken van Netflix, kan dat op de lange termijn een aangenamer gevoel geven.

Ingebouwde trainingsprogramma’s
Sommige loopbanden zijn uitgerust met voorgeïnstalleerde trainingsprogramma’s. Gebruikers kunnen trainingsopties selecteren, zoals “heuveltraining” of “vetverbranding” voor de afwisseling.

Als je het gemakkelijk warm krijgt als je traint, overweeg dan een loopband met een ingebouwde ventilator.

Budget
Budget loopbanden zijn beschikbaar voor ongeveer 500 euro.

Deze goedkope loopbanden hebben vaak minder krachtige motoren en zijn vrij luidruchtig, maar ze zijn kleiner van formaat, en soms opvouwbaar voor opslag. Goedkope loopbanden zijn het beste voor sporters die af en toe lopen (niet per sé rennen).

Middenklasse
Tussen de 700 en 1.500 euro moet je zeker een loopband van goede kwaliteit kunnen vinden met essentiële functies en een degelijke motor.

Loopbanden in deze prijsklasse zijn niet het type dat je normaal gesproken in een sportschool ziet, maar voor de meeste mensen zijn ze meer dan voldoende.

Dure opties
Als je boven de 1.500 euro gaat, vind je loopbanden van sportschoolkwaliteit met extra toeters en bellen.

Dit soort machines zijn geschikt voor zware trainingen en/of huishoudens met meerdere loopbandgebruikers.

VEILIGHEIDSTIPS VOOR LOOPBANDEN
Rennen of lopen op een loopband is niet alleen maar het zetten van de ene voet voor de andere. We hebben een aantal veiligheidsrisico’s beschreven om in gedachten te houden bij het gebruiken van je nieuwe fitnessapparaat.

Als je op een bepaald moment van de loopband af moet, stop dan eerst de band en stap dan af.

Blijf gefocust op wat je lichaam doet, vooral als je op hoge snelheid loopt. Staar niet naar je voeten en hou je ogen open. Dit maakt het makkelijker om je evenwicht te bewaren.

Als je kinderen hebt, verwijder dan de veiligheidssleutel als de loopband niet wordt gebruikt.

Gebruik goede sportschoenen als je op een loopband loopt of rent.

Zorg ervoor dat je loopband op een stabiele ondergrond staat; het apparaat mag niet wiebelen.

Je zou in de verleiding kunnen komen om je training op te schorten zodra je je nieuwe loopband installeert. Om blessures en burnout te voorkomen is het echter een goed idee om je training geleidelijk te verhogen.

Veelgstelde vragen
V. Krijg ik een goede fysieke training met een loopband?
A. Absoluut. Terwijl binnen rennen zeker anders is dan buiten rennen of joggen, is looen/rennen op een loopband nog steeds een goede cardiotraining.

V. Hoe snel moet ik op een loopband lopen/rennen?
A. Als je net begint, ren dan met een snelheid die comfortabel aanvoelt. Gebruik de snelheidsregelaar om je niveau van inspanning vast te stellen. Begin op een snelheid die gemakkelijk aanvoelt en verhoog je inspanning geleidelijk aan in de loop van tijd. Overweeg een standaard programma als je ney begint met hardlopen.

Plaats een reactie