Beste Kruimeldief

Zijn broodkruimels je grote ergernis? Gruwel je elke keer als bij het smeren van een boterham de kruimels over je pas gestofzuigde vloer ziet schieten? Ben je ooit een zaterdag thuisgebleven om de troep uit je stofzuiger te plukken? Dan is deze gids iets voor jou.

Een kruimeldief combineert het handige formaat van een stoffer en blik met de snelheid en efficiëntie van een stofzuiger. De beste handstofzuiger is licht, compact en krachtig, met genoeg energie om een paar rondjes door de keuken te doen voor de volgende lading. Ze hebben meestal minder zuigkracht dan gewone stofzuigers, maar met een handigerformaat. We hebben overal op internet gezocht naar de beste kruimeldief van Nederland, zodat je in het weekend weer leuke dingen kunt doen.

Belangrijke kenmerken
Het is misschien moeilijk om je voor te stellen wat voor eigenschappen je in een kruimeldief moet zoeken. Toch zijn er een aantal dingen belangrijk om over na te denken.

Batterijduur
Dit was een van de grootste klachten in de reviews. Een kruimeldief is draadloos, licht en draagbaar. De meeste gebruiken lichtgewicht oplaadbare batterijen, dus hebben ze altijd maar een beperkte hoeveelheid stroom. Zelfs de duurste handstofzuigers hebben last van een korte batterijlevensduur, en uit beoordelingen blijkt dat de meeste maar tot twee jaar meegaan.

Batterijvermogen
Een van de meest verwarrende onderdelen van het kopen van snoerloze producten is het elektrische jargon. Tijdens ons onderzoek vonden we kruimeldieven waarbij de batterijduur wordt omschreven in volt, watt, of watturen. De meeste kruimelzuigers worden gemeten in voltage. Volt vermenigvuldigd met ampère is het totaal aantal watt. Als je de kracht van twee kruimeldieven wilt vergelijken, let dan even goed op dat je dezelfde eenheden telt.

Kosten
De meeste kruimeldieven kosten tussen de 30 en 100 euro. Bedenk dus van tevoren goed wat je wilt uitgeven, want je kruimelzuiger gaat waarschijnlijk niet langer dan een paar jaar mee.

Opbergen
Sommige kruimelzuigers die we bekeken werden niet standaard geleverd met een montage voor aan de muur, wat toch wel handig is vanwege de vorm.

Schoonmaken
Ook stofzuigers moeten schoongemaakt worden. De ene kruimeldief was makkelijker te legen dan de andere. De meeste nieuwere modellen hebben wasbare, herbruikbare filters.

Wat je krijgt als je meer uitgeeft
Als je vaker naar de kruimeldief grijpt dan naar je keukendoekjes, kan het de moeite waard zijn om wat meer uit te geven. Hieronder een aantal extra’s die je bij duurdere modellen krijgt.

Garantie
Let altijd goed op de omruilvoorwaarden en garantietermijn, en op de geld-terug-garantie.

Ontwerp
Duurdere modellen zijn meestal ergonomischer en gemakkelijker om de binnenkant schoon te maken. Als je liever niet de vieze binnenkant wilt aanraken, kan het de moeite waard zijn om wat meer uit te geven om contactloos schoon te kunnen maken.

Toeters en bellen
Hoe meer je uitgeeft aan je kruimeldief, hoe meer extraatjes. De meeste duurdere modellen worden geleverd met extra hulpstukken en meer opties voor gespecialiseerde reiniging.

Conclusie
Ieder huishouden kan een kruimeldief gebruiken, zelfs als je niet dagelijks alle spinnenwebben opruimt. Ze maken het sowieso makkelijker om de auto schoon te maken na een dagje op het strand. Ze zijn ook een redder in nood als je kinderen of huisdieren hebt. Ze ruimen alles op, bijvoorbeeld kruimels, losgeraakte stukjes klei en alles wat de hond onder z’n poten heeft. Een kruimeldief heeft alleen niet de zuigkracht van een echte stofzuiger, maar het gemak maakt dat ruimschoots goed.

Plaats een reactie