Beste Kledingstomer met Statief: Kledingstomers

Kledingstomers vs. traditionele stoomstrijkijzers

.
Het strijken van kleding kan een klusje zijn waar je tegenop kijkt. Stel je voor dat je probeert te strijken een kleine ruimte waar nauwelijks een strijkplank in past, of dat je de strijkplank steeds in een nieuwe omgeving moet plaatsen. Dergelijke ongemakken kunnen worden vermeden door het gebruik van een kledingstomer met statief.

Dit apparaat wordt steeds populairder. Velen zien het als een alternatief voor het conventionele strijkijzer. Het wordt geleverd in een eenvoudig ontwerp dat geen strijkplank nodig heeft en kan worden gebruikt op kleding die aan een hanger hangt. De unit is even veelzijdig als het normale strijkijzer en werkt op elk kledingstuk. Kledingstomers zijn geliefd om hun lichte gewicht, compactheid, en helpen ook bij het elimineren van geuren en ziektekiemen.

Koopgids

Kledingstomers zijn een geweldige aanvulling op je standaard stoomstrijkijzer en enkele van de beste kledingstomers kunnen er zelfs een vervanger voor zijn en zorgen voor voldoende, continue stoom die de kreukels verwijdert. Kreukels ruïneren gewoonweg zelfs de mooiste outfits, waardoor een nette broek er shabby uit kan zien en een mooi shirt er slordig uit gaat zien. Stoomstrijkijzers krijgen de klus geklaard, maar ze hebben ook veel tijd nodig om ze te gebruiken.

Handstomers zijn een uitstekende draagbare optie om mee te nemen op reis, in plaats van rond te slepen met een zwaar strijkijzer. Kledingstomers zijn het best voor zachte stoffen zoals katoen en delicate stoffen die per ongeluk kunnen worden beschadigd door de heftige hitte van een strijkijzer. Sommige mensen zullen beiden bezitten en gebruiken de stomer op dunnere soorten kleding en gebruiken het strijkijzer voor zwaardere taken.

Aangezien een goede kledingstomer ongeveer dezelfde prijs heeft als een strijkijzer, is de keuze voor de een of de andere echt een kwestie van voorkeur.

Onze Top 4 Kledingstomer met Statief

Beste uit de Test Populairste
Beste Koop Ook Goed

De nadelen van een kledingstomer

Het nadeel van een kledingstomer is dat hij dikkere kleding, zoals een colbert van een pak, niet zo goed als een traditioneel stoomstrijkijzer aankan. Enkele van de beste kledingstomers kunnen echter wel concurreren met stoomstrijkijzers. Met een stomer kan het zo zijn dat je echter wat meer tijd nodig hebt om de meest hardnekkige kreukels eruit te krijgen.

Iets anders waar kledingstomers niet zo goed in zijn, is het maken van scherpe vouwen. Zo kan het bijvoorbeeld vrij moeilijk zijn om met een kledingstomer nette plooien te krijgen.

Het is belangrijk om te vertellen dat je moet opletten dat de kleding die je wilt stomen met je kledingstomer, niet het label ‘alleen chemische reiniging’ heeft. Is dit wel het geval, dan kan het stomen van het kledingstuk het beschadigen of vochtvlekken achterlaten. Bovendien zal voorzichtig moeten zijn met nieuwe items of met kleuren die kunnen doorlopen. In dit geval kun je het beste voor de zekerheid op een klein gebied in een naad testen.

Kledingstomer toepassingen

Verwijdert kreukels uit kleding zoals broeken, shirts, jassen, jassen, pakken, enz.
Frist het matras op en verwijdert huisstofmijten
Verwijdert kreukels uit gordijnen en/of frist ze op
Verfrist dekbedden, dekens, lakens en kussens
Verwijdert stof en/of frist de bekleding in huis of in voertuigen op

Waar op te letten als je op zoek bent naar een kledingstomer

.

Type

Als je het een professional van een stomerij vraagt, zijn er technisch gezien drie soorten kledingstomers: vloermodellen (ook bekend als full-size modellen), compacte draagbare modellen en stoomaccessoires die worden meegeleverd met zware stoomreinigers.

Voor frequente reizigers of mensen met weinig ruimte is een handstomer een no-brainer vanwege zijn lichte gewicht en kleine voetafdruk. Wees voorzichtig bij het winkelen voor een handstomer want veel van hen zijn goedkoop, hebben te weinig vermogen en spuwen soms water in plaats van stoom.

Degenen die op zoek zijn naar een kledingstomer voor thuisgebruik zijn waarschijnlijk het beste af met een vloermodel dat een paar houders heeft om kleding en andere items op te hangen van als je de stomer bedient.

Als je zoekt naar een zware stoomreiniger waarmee je vloeren en van alles en nog wat kunt stomen, kun je het beste een kledingstomer overslaan en meteen voor een zware stoomreiniger met stoomreinigingsaccessoire gaan.

Prestatie

Een van de belangrijkste onderscheidende kenmerken van kledingstomers is de opwarmtijd. Sommige kledingstoommachines hebben 15 minuten of langer nodig om op te warmen en klaar te zijn voor gebruik. Het is als wachten tot je water in je waterkoker kookt, het kan behoorlijk vervelend zijn, dus als je een persoon bent die een veel waarde aan efficiëntie hecht, wil je misschien meer betalen voor een model dat snel opwarmt.

Een fatsoenlijke afmeting van de watertank is een andere overweging. Degenen met kleinere watercapaciteiten zullen vaak bijgevuld moeten worden, dus als je van plan bent om wat grote stoom sessies te doen, wil je er een met een grote tank. Een andere prestatie-eigenschap waar je rekening mee wilt houden is het bereik van de slang, een langere slang en een langer netsnoer zorgen voor veel meer flexibiliteit.

Wattage en maximale temperatuur

Meestal geldt: hoger wattage = hogere max. temperatuur, maar dat is niet altijd het geval. Controleer altijd de maximale temperatuur van de unit en ga er niet zomaar vanuit dat omdat het apparaat een super hoge wattage specificatie heeft, ook een super hoge maximale temperatuur heeft. Als je een model met een hoog wattage maar een middelmatige maximumtemperatuur vindt, is het een inefficiënt model dat meer elektriciteit verbruikt dan een model met een hogere kwaliteit om evenveel vermogen te produceren.

Een andere algemene vuistregel is dat hoe hoger de temperatuur, hoe groter de mogelijkheid is om de moeilijkste kreukels en vouwen te verwijderen. Bovendien krijg je met de hoogste stoomtemperatuur de mogelijkheid om ook bacteriën te doden.

Accessoires en Extra’s

Last but not least, zijn de extra toeters en bellen die bij elk model worden meegeleverd. Sommige van de duurste stomers worden geleverd met een hele set van accessoires. In andere gevallen, verkoopt de fabrikant accessoires die je afzonderlijk kunt kopen. Verwisselbare sproeiers, opzetborstels, meerdere hangers/haken/houders, clips, lange slangen en wielen aan de onderkant van het apparaat zijn slechts enkele van de extra’s waar je naar kunt kijken.

Automatische uitschakeling is een andere slimme functie, voor het geval je het apparaat per ongeluk aan laat staan, om naar uit te kijken.

Lees de sectie over de beoordelingen van de kledingstomers reviews zorgvuldig door, zodat je precies weet waartoe jouw toekomstige stomer in staat zal zijn.

Tips voor de veiligheid van de kledingstomer

.
– Gebruik nooit een stomer met een beschadigd snoer.
– Lees de gebruiksaanwijzing van je toestel
– Raak het snoer niet met natte handen aan
– Gebruik het apparaat niet buitenshuis
– Gebruik het niet voor een doel waarvoor het niet is ontworpen.
– Alleen gecertificeerde technici mogen je stoommachine onderhouden.
– Houd je stomer uit de buurt van kinderen
– Bewaren op een veilige, droge plaats
– Gebruik de stomer niet in de buurt van ontvlambare voorwerpen.
– Haal de stekker van je apparaat uit het stopcontact wanneer het niet in gebruik is.


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Plaats een reactie