Beste Kinderwagens in 2022

Het is niet alleen goed voor de baby om erop uit te gaan, het is ook goed voor jou. Kinderwagens kunnen echter duur en ingewikkeld in elkaar zitten. je wilt niet achteraf ontdekken dat het model dat er zo perfect uitzag in de winkel of online eigenlijk te zwaar is om in en uit de kofferbak van je auto te tillen of te breed is om door de deuropening te gaan. Het kiezen van de juiste kinderwagen maakt uitstapjes met je baby of peuter gemakkelijker en laat je focussen op wat belangrijk is – je kind. Maar hoe vind je met honderden beschikbare kinderwagens de juiste voor jou en je kind?

Bekijk onze kinderwagen lijst, waar je belangrijke details vindt over de beste modellen op de markt. Maar als je meer wilt weten over het kiezen en gebruiken van kinderwagens in het algemeen, lees dan verder.

Soorten Kinderwagens

Er zijn verschillende soorten kinderwagens beschikbaar, elk met hun eigen voor- en nadelen. Omdat ze gericht zijn op een iets ander gebruik, kan het praktisch zijn om er meer dan één te kopen.

Full-size kinderwagens

Dit is het meest populaire type kinderwagen. De meeste modellen hebben een verscheidenheid aan functies, zoals gewatteerde stoelen die in verschillende posities kunnen worden neergezet, waaronder plat, wat van cruciaal belang is voor de jongste baby’s.

Andere kenmerken zijn onder andere opbergmanden, luifels, bekerhouders, snackbakjes, verstelbare handgrepen en de mogelijkheid om de baby naar voren of naar achteren te duwen. Je kind krijgt een comfortabele rit en je krijgt een kinderwagen die gemakkelijk rond te rijden is.

Voordelen: Dit is het beste type wandelwagen voor je baby, van pasgeborene tot en met de peuterjaren. Handige functies maken deze kinderwagens een traktatie voor zowel jou als de baby, en er zijn modellen beschikbaar voor elk budget.

Nadelen: bepaaldd kinderwagens kunnen zwaar en groot aanvoelen. Als je veel gebruik maakt van het openbaar vervoer, trappen moet beklimmen of zeer beperkte opbergruimte hebt, kan het zijn dat een kinderwagen moeilijk te gebruiken is.

Lichtgewicht kinderwagens

Als je de bus, metro of trein neemt, wil je niet te vaak worstelen met een zware kinderwagen terwijl je ook je kind in de gaten moet houden.

Lichtgewicht kinderwagens – vergelijkbaar met gewone kinderwagens, maar dan kleiner en met een lichter frame – zijn perfect voor oudere baby’s of peuters. Ze liggen voldoende achterover om een slapend kind goed vast te houden en zorgen voor een veilige, comfortabele rit voor een kind dat rechtop zit.

Voordelen: Met veel van dezelfde kenmerken als full-size kinderwagens, zijn lichtgewicht kinderwagens perfect voor moeders in de stad die de baby vaak door de stad moeten rijden.

Nadelen: Deze kinderwagens zijn niet geschikt voor baby’s onder zes maanden, omdat het zitje over het algemeen niet ver genoeg naar achteren kan worden geschoven.

Parapluwandelwagens

Als je gewoon een zeer lichte kinderwagen nodig hebt voor snelle uitstapjes naar de winkel of voor als je peuter moe en chagrijnig wordt, dan is een parapluwandelwagen ideaal. Deze kleine, opvouwbare kinderwagens zijn weinig meer dan een stoffen zitting en rugleuning over een lichtgewicht frame, en ze wegen meestal minder dan 5 kilo.

Deze kinderwagens zijn niet voor baby’s, maar voor oudere baby’s en peuters. Er is meestal weinig opslagruimte of extra’s te vinden op deze kinderwagens.

Voordelen: Parapluwandelwagens zijn erg goedkoop. Ze zijn uitstekend geschikt voor het bezoeken van pretparken, winkelcentra of andere gebieden waar je oudere baby of peuter niet de hele tijd in een kinderwagen hoeft te rijden, maar uiteindelijk waarschijnlijk wel moe zal worden.

Nadelen: De goedkoopste parapluwandelwagens zijn niet al te duurzaam en velen hebben geen opbergmand.

Als je je kinderwagen veel gebruikt, zoek dan naar met schuim gevulde banden. Deze zijn meestal het meest duurzaam en comfortabel voor je kind.

Reissysteemwandelwagens

Als je vaak in en uit de auto stapt met een baby die nog jong genoeg is om in een kinderzitje te zitten, weet je hoe frustrerend het kan zijn om je slapende baby heen en weer te verplaatsen van het autostoeltje naar de kinderwagen.

Een reissysteem lost dat probleem op door een kinderwagen te combineren met een babyautozitje. De basis van het autozitje blijft verankerd in de auto, terwijl het zitje loskomt en vastgezet wordt in het frame van de kinderwagen. Zodra je kind het kinderzitje is ontgroeit, kan de kinderwagen zelfstandig worden gebruikt voor een comfortabele, soepele rit.

Voordelen: Deze handige kinderwagens maken het verplaatsen van een slapende baby veel gemakkelijker en kunnen een voordelige manier zijn om zowel een kinderwagen als een autozitje aan te schaffen.

Nadelen: De kinderwagens van het reissysteem zijn over het algemeen zwaar, wat het dilemma kan vergroten in plaats van het op te lossen.

Frames voor autostoeltjes

Deze lichte, goedkope kinderwagens zijn het equivalent van een parapluwandelwagen voor de pasgeborenen. Deze kinderwagen hebben een frame dat je baby-autozitje vasthoudt.

Je kunt een slapende baby uit de auto tillen zonder hem of haar wakker te maken, het autostoeltje op het frame van de kinderwagen vastklemmen, de baby door de stad rijden en dan de kleine zonder problemen terug in de auto brengen.

Voordelen: Het frame van dit type wandelwagen is licht van gewicht en kan worden opgeklapt zodat het in de kofferbak van de auto past. Deze handige frames maken het gemakkelijk om een slapende baby van de auto naar de kinderwagen en weer terug te brengen zonder de slaap van de baby te verstoren.

Nadelen: Zodra je kindje het autostoeltje ontgroeit is, ben je ook klaar met het frame van de autostoel.

Jogging kinderwagens

Je hoeft het hardlopen niet op te geven omdat je een baby hebt. Je kind zal het heerlijk vinden om mee te gaan en kan je zelfs aanmoedigen, genieten van de frisse lucht of een dutje doen terwijl sje vrolijk je conditie op peil houdt.

Joggingbuggy’s hebben drie wielen en het voorwiel is vergrendeld om gevaarlijk wiebelen of driften tijdens het hardlopen te voorkomen. Jogging kinderwagens hebben ook een handrem voor de veiligheid, goede vering om je kind comfortabel te houden, en grote, stevige wielen voor een soepele en gemakkelijke rit.

Voordelen: Jogging kinderwagens maken het gemakkelijk om je oefening bij te houden, en ze zijn ook geschikt voor ruw terrein, heuvels, en lage stoepranden.

Nadelen: Deze kinderwagens zijn zwaar, vouwen niet gemakkelijk op, zijn groot uitgevallen ook duur. Ze zijn niet ontworpen voor baby’s jonger dan zes maanden.

All-terrain kinderwagens

Als je het leuk vindt om buiten te zijn en je baby bijvoorbeels het strand wil laten ervaren – maar je gaat niet echt joggen met de kinderwagen – dan heb je een all-terrain kinderwagen nodig.

Deze sportief uitziende kinderwagens hebben drie oversized banden die gemakkelijk over vrijwel elk oppervlak kunnen rollen. In tegenstelling tot een joggingbuggy hebben deze geen vast voorwiel en hebben ze over het algemeen grotere opbergmanden en andere kenmerken die vergelijkbaar zijn met full-size kinderwagens.

Voordelen: Dit is een uitstekende keuze voor een wandelwagen voor een actief gezin.

Nadelen: Net als jogging kinderwagens zijn all-terrain kinderwagens zwaar en groot en niet altijd gemakkelijk te manoeuvreren in krappe ruimtes. De meeste zijn niet geschikt voor baby’s jonger dan zes maanden.

Dubbele kinderwagens

Als je dubbel zoveel plezier hebt met een tweeling, of je hebt een baby en een peuter, dan weet je hoe moeilijk het kan zijn om ze allebei te vervoeren als er maar één ouder is. Kies een dubbele kinderwagen die beide kinderen veilig en comfortabel vasthoudt.

Sommige van deze kinderwagens houden de kinderen naast elkaar, andere plaatsen het ene kind voor het andere. Vaak kun je elk kind afzonderlijk laten rusten, en er is meestal een opbergmand en andere handige functies die vergelijkbaar zijn met een enkele kinderwagen.

Voordelen: Als je twee kinderen in hun kinderwagenjaren hebt, zijn deze erg handig.

Nadelen: Dubbele kinderwagens zijn moeilijk te manoeuvreren en een dubbele kinderwagen is zwaar, moeilijk op te vouwen en duur.

Richtlijnen voor het kopen van een kinderwagen

Het kinderwagen aanbod kan overweldigend zijn, met zoveel soorten en stijlen beschikbaar. Je wilt dat je kind veilig en comfortabel zit en slaapt, en je wilt ook dat de kinderwagen gemakkelijk te manoeuvreren is, gemakkelijk op te vouwen is en licht genoeg is om hem in en uit de auto, bus, of trein te halen.

Hier zijn enkele algemene richtlijnen voor het kopen van een kinderwagen.

Veiligheid is een must. Zorg ervoor dat het frame van de kinderwagen stevig is en met een hoorbare klik “klikt”. Een vijfpuntsgordel is standaard op de meeste kinderwagens, behalve op parapluwandelwagens. De remmen moeten gemakkelijk kunnen worden vergrendeld en ontgrendeld.

Voor de veiligheid: Zoals het geval is met de meeste babyspullen, wees op je hoede voor de aankoop van tweedehands producten als je niet weet wat er mee gebeurd is. Hoewel het je geld kan besparen, is het niet altijd veilig.

Zoek een kinderwagen die gemakkelijk te duwen, te draaien, in en uit te klappen is en die in de kofferbak van je auto past.

Het handvat moet tot aan uw taille komen. Als de handvaten in hoogte verstelbaar zijn is dat nog beter.

Hoe breder de banden van je kinderwagen, hoe beter het is op een ruwe ondergrond. Als je in een landelijk gebied woont, zoek dan een kinderwagen met grote banden.

In de zomer kan je een ventilator op batterijen aan de kinderwagen vastmaken om je baby af te koelen.

Een grote opbergmand maakt lange uitstapjes met een baby veel gemakkelijker, net als een luifel die de tere oogjes en de huid van de baby beschermt tegen de zon.

Baby’s zijn schattig, maar ze zijn ook rommelig. Een afneembare stoffen bekleding maakt het eenvoudig een kinderwagen schoon te houden.

Verschillende niveaus van relaxen maken een kinderwagen comfortabeler voor de vermoeide kleintjes. Als je je pasgeborene in de kinderwagen legt, moet de baby plat kunnen liggen.

Hoe zit het met de prijs?

Er zijn zoveel verschillende soorten kinderwagens in de omloop, dat er ook een enorme variatie beschikbaar is qua prijzen.

Je kunt een goedkope parapluwandelwagen kopen voor ongeveer 30 euro, of je kunt meer dan 1.000 euro uitgeven aan een designer full-size wandelwagen met elke denkbare opties.

Voor de meeste mensen is het echter redelijk om 50 tot 75 euro uit te geven voor een stevige parapluwandelwagen en 200 tot 300 voor de andere modellen.

Plaats een reactie