Beste Hoofdtelefoon in 2022: De Definitieve Gids voor de Nieuwste en Beste Audio

De beste hoofdtelefoon in elke stijl en voor elke prijs.

Beste hoofdtelefoon: Welkom bij InHetHuis’s uitgebreide round-up van de beste hoofdtelefoons in elke stijl en tegen elke prijs.

We hebben allemaal hoofdtelefoons gekocht die gewoon goed waren. Koptelefoons die we misschien een paar weken konden dragen, en dan gewoon weggooien als we ze niet leuk vonden. Ze kwamen uit kortingsbakken en ze dienden voor een zeer specifieke (en kortstondige) behoefte.

De Definitieve Gids voor de Nieuwste en Beste Audio

We zijn er niet om je te vertellen dat je dat soort koptelefoons niet meer moet kopen. Wat we je wel zullen vertellen, is dat de wegwerp hoofdtelefoon levensstijl er niet één is die leidt tot de beste ervaring – en dan vooral voor de muziek.

Niet alleen zijn goedkope hoofdtelefoons gebouwd om uit elkaar te vallen, maar ze zijn fysiek niet in staat om de audiobeleving te leveren die artiesten en regisseurs willen bereiken in je favoriete films, albums en tv-shows.

TL;DR: Ze zijn goedkoop en basic, zeker, maar ze zijn niet goed.

Het is onze missie om je een geweldig klinkende hoofdtelefoon aan te bieden. De beste hoofdtelefoon geld kan kopen – zelfs als je een laag budget hebt.

Daarom hebben we in de loop der jaren naar honderden koptelefoons van elk merk, model en variëteit geluisterd om een lijst te maken van de beste ruisonderdrukkende koptelefoons, de beste draadloze koptelefoons, de beste oordopjes, enz.

We raden je aan om alle hoofdtelefoonlijsten hier op InHetHuis.nl te bekijken – maar als je haast hebt en alleen de beste hoofdtelefoon wilt zien, is dit de plek voor jou. Wat je hieronder vindt is onze selectie van de beste hoofdtelefoons voor elke vorm-factor, en we hebben zelfs gekozen voor een minder dure optie voor elk, zodat een gebrek aan financiële middelen je er niet van zal weerhouden om een hoofdtelefoon te vinden waar je echt van zult houden.

Update: Als je op zoek bent naar de nieuwste en beste ruisonderdrukkende hoofdtelefoons, moet je weten dat Sony net een vervolg op zijn WH-1000XM2 hoofdtelefoon heeft uitgebracht – en die zijn echt goed. Bekijk onze review van de Sony WH-1000XM3 voor meer informatie!

Wat zijn de beste hoofdtelefoons om nu te kopen?

Hier is een snelle blik op de beste hoofdtelefoons van dit jaar:

Waarop moet je letten bij de aankoop van een hoofdtelefoon

Voordat je een aankoop overweegt, moet je eerst weten waar je de koptelefoons voor gaat gebruiken. Ga je ze gebruiken om thuis rustig naar muziek te luisteren? Dan maakt het niet uit of ze een snoer hebben of niet. Comfort en geluidskwaliteit staan hier centraal.

Maar als je naar de sportschool gaat of aan het hardlopen bent, dan wil je misschien een draadloze optie overwegen. Op die manier hoef je je geen zorgen te maken dat de draden verstrikt raken als je met een persoonlijk record bezig bent.

Een lange levensduur van de batterij is geweldig als je van plan bent om de hoofdtelefoon urenlang te gebruiken, maar hoeveel van ons moeten zich daar echt zorgen over maken? Zolang de koptelefoon het dagelijkse woon-werkverkeer dekt, zullen de meeste gebruikers tevreden zijn. Een lange levensduur van de batterij is niet het belangrijkste voor iedereen.

Ook de geluidsonderdrukking is afhankelijk van je behoeften. Passieve ruisonderdrukking is prima als je je niet al te veel zorgen maakt over het geluid in de sportschool. Als je echter alle achtergrondgeluiden in de trein of metro wilt vermijden, dan is actieve ruisonderdrukking een must. Probeer, indien mogelijk, de actieve geluidsonderdrukking uit voordat je een aankoop doet. Oren zijn gevoelig, dus het is moeilijk te voorspellen of je wel of niet gevoelig bent.

Merk je elke fijne nuance in de muziek waar je naar luistert? Of weet je gewoon wat je leuk vindt? Als je graag perfect klinkende muziek wilt, verwacht dan meer te betalen.

Wees niet bang om een paar verschillende sets van oortelefoons en hoofdtelefoons te kopen. Een paar koptelefoons dat perfect is om mee te rennen, zijn niet noodzakelijkerwijs perfect om thuis te chillen.

Wat maakt een Koptelefoon tot de Beste?

Als je deze lijst al eerder had gezien, zul je waarschijnlijk merken dat het totaal anders is dan vorig jaar. Voorbij is de Sennhesier HD 800 en de rest van de exorbitant dure hoofdtelefoon. Dat komt omdat we ons realiseerden dat wat “het beste” objectief gezien niet is wat “het beste” is voor iedereen….. dus onze selecties moesten een beetje worden aangepast.

Net als bij elektrisch gereedschap en keukengerei worden verschillende hoofdtelefoons voor verschillende doeleinden gebouwd. Het gebruik van het juiste gereedschap voor het werk is belangrijk en zorgt ervoor dat je de best mogelijke ervaring beleefd.

In dat licht hebben we extra tijd genomen om rekening te houden met de manier waarop de meeste mensen een koptelefoon gebruiken. Wat is het goede aan een lijst die de meeste mensen niet helpt om een koptelefoon te kopen die ze leuk vinden?

Veel mensen willen een koptelefoon die alles kan, maar die modellen zijn er niet of nauwelijks. Daarom is onze winnaar geen koptelefoon die je in de top 10 lijst van andere verkooppunten ziet. Het gaat er meer om wat mensen eigenlijk willen dan wat objectief gezien de best presterende hoofdtelefoon is.

Hoe we koptelefoons testen

Niet iedereen kan een koptelefoon beoordelen. Je hebt geen bovenmenselijk gehoor nodig om te vertellen wat goed is, maar je moet wel weten waar je naar moet luisteren.

Onze hoofdtelefoontests worden uitgevoerd door een aantal van de beste en meest productieve beoordelaars in de industrie, met jarenlange ervaring in het luisteren naar alles, van de plastic freebie oordopjes die bij je smartphone worden geleverd tot dure koptelefoons van glas en marmer. We houden van muziek en we willen dat jou muziek ook goed klinkt.

Dus we luisteren naar elke hoofdtelefoon die we op of in onze oren kunnen krijgen. We gebruiken een verscheidenheid aan bronnen, van basis MP3’s die op een laptop worden afgespeeld tot hoogwaardige tracks op speciale hi-res audiospelers.

Onze testtracks zijn breed opgezet om koptelefoons een grondige uitdaging te geven. Ze zijn ook bekend, zodat we elke track achterstevoren kennen.

We luisteren steeds opnieuw, en dat doen we wekenlang voor het geval dat het geluid verandert – omdat dat meestal wel zo is. Dan luisteren we naar even dure rivalen en komen we met een beoordeling dat de prestaties en functies voor het geld weerspiegelt.

Plaats een reactie