Beste Elektronische Kluizen in 2022: Koopgids

Kleine kluizen die je in je kast kunt plaatsen, bieden je de perfecte manier om waardevolle spullen op te bergen. Bedenk hoe je de kluis wilt gebruiken om het juiste model voor jouw behoeften te vinden.

Sommige kastkluizen hebben planken die fijn zijn voor het organiseren van voorwerpen. Maar de planken beperken ook de grootte van de items die je kunt plaatsen in de kluis. Een kastkluis met planken is een goede optie voor het opbergen van papieren en documenten.

Voor grotere voorwerpen kan een kastkluis zonder ingebouwde planken nodig zijn. Sommige kluizen hebben zowel brand- als waterbescherming, maar sommige kluizen hebben maar één bepaalde bescherming. Als je deze bescherming nodig hebt, kijk dan goed naar elk type kluis om de beschermingsgraad ervan te begrijpen. Kastenkluizen maken gebruik van een verscheidenheid aan sluitmechanismen, waaronder sleutels, toetsenborden, draaisloten en biometrische gegevens. Sommige van deze kluizen kunnen aan een muur worden vastgeschroefd, maar andere zijn vrijstaand.

Wat te overwegen alvorens een kluis te kopen

Er zijn drie belangrijke vragen om jezelf te stellen voordat je in een kluis investeert (buiten dan de onvermijdelijke beslissing met betrekking tot de kosten). Deze factoren zullen je helpen bij het bepalen van de grootte, het type en de functies die je nodig hebt.

Waar wil je je kluis plaatsen?

Veel mensen hebben als eerste de neiging om hun slaapkamer te gebruiken, maar dit is een van de eerste plaatsen waar inbrekers naartoe gaan. Overweeg de beste verborgen ruimte in je huis. Ga voor een afgelegen plek zoals een logeerkamer of een gangkast. Een kelder kan ook een goede optie zijn, tenzij je in een overstromingsgevoelige omgeving woont.

Waarvoor gebruik je je kluis?

Als je van plan bent om belangrijke documenten zoals geboorteakten, voorraadbewijzen, testamenten, paspoorten, enz. op te slaan, wil je een brand- en waterbestendige kluis. Als je sieraden, erfstukken, fotoalbums of een klein vuurwapen opslaat, zorg er dan voor dat je er een vindt die inbraak- en veiligheidspreventie heeft. Een aantal van de beste kluizen geven je al deze functies.

Hoe groot zijn je waardevolle spullen?

Koop je een kluis om gewoon wat geld en sieraden in op te bergen, of moeten er ook grotere waardevolle spullen in passen? Als je van plan bent om de kluis te gebruiken voor grotere artikelen zoals laptops, camera’s en ik noem maar iets: Fabergé-eieren, dan raden we aan om te kijken naar ruimere type kluizen.

Het laatste wat je wilt is dat je je kluis geleverd krijgt en je je realiseert dat de dingen die je erin wilt opslaan er niet in passen.

Wat is je budget?

Kluizen voor thuis zijn op het internet beschikbaar in alle soorten en maten, en met dat grote aanbod aan opties komt er nog een nog breder scala aan prijzen bij. Als je iets meer kunt uitgeven aan een kluis, krijg je waarschijnlijk meer ruimte, meer beveiligingsfuncties en een hogere Eurograde rating.

Maar ook met een klein budget moet je in staat zijn om een hoge kwaliteit kluis te kopen om slechts een paar kleine items te beschermen.

Welk type slot heb je nodig en hoeveel sleutels?

Kluizen werken met een sleutel, een mechanisch of een elektronisch combinatieslot. Met het eerste slot krijg je de gemoedsrust dat niemand de kluis kan openen zonder de sleutel, die je bij je draagt of op een veilige plaats bewaart. Met de laatste optie kan iedereen die de combinatie weet of kan raden binnen kan komen, maar dat zorgt toch voor een goede beveiliging.

Natuurlijk kunnen sleutels verloren gaan en combinaties vergeten worden. In het laatste geval wil je misschien een briefje op een veilige plaats bewaren (geen post-it op de koelkast) of kijken of de fabrikant een loper sleutel heeft.

Als je een persoon bent die waarschijnlijk een sleutel kan/zal verliezen, wil je niet je meest waardevolle en belangrijke spullen opbergen in een ondoordringbare kluis die alleen wordt geleverd met een onmogelijk te vervangen sleutel. Als je een bewezen staat van dienst hebt op het gebied van dingen kwijtraken, neem dan een kluis met een reservesleutel en laat deze achter bij iemand die je vertrouwt.

Je kunt ook een veilige aanbieder kiezen die bereid is om vervangingen te leveren als je ze ooit nodig hebt. Als je absoluut vertrouwen hebt in jezelf en nog nooit in je leven iets verloren hebt, negeer deze paragraaf dan volledig.


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Plaats een reactie