Beste Bewegingssensoren in 2022

InHetHuis.nl heeft de beste betaalbare bewegingssensoren getest en we zijn belangrijke functies zoals slimme technologie, weerbestendigheid en betrouwbaarheid niet vergeten.

We raden sterk aan om te investeren in een beveiligingssysteem. Maar als je een beperkt budget hebt, of niet klaar bent om je te verbinden aan een algeheel beveiligingssysteem, dan zijn bewegingssensoren en camera’s een goede eerste investering.

Bewegingssensoren kunnen indringers en potentiële inbrekers afschrikken, maar ze zijn ook praktisch voor alledaagse situaties.

Met de verlichting van de bewegingssensor kun je in het donker thuiskomen zonder te struikelen over de driewieler van je kleine, of onverwachts een ijzige loopbrug tegenkomen waarvan je dacht dat die droog was. Daarnaast hoef je niet meer in de pikzwarte nacht je portemonnee te doorzoeken om de sleutels te vinden.

Daarnaast kan een extra buitenbewegingscamera indringers afschrikken of beelden vastleggen als iemand een inbraakpoging doet. Ze kunnen ook helpen bij het ontmoedigen van pakketdiefstal als je spullen in je voortuin laat bezorgen.

Om meer te weten te komen over de beste bewegingssensoren voor de bescherming van je huis, zowel binnen als buiten, raden we aan de extra informatie in deze gids te lezen.

Functies om te overwegen bij het kopen van een bewegingssensor

De verlichting met behulp van een bewegingssensor zorgt voor veiligheid, gemak en energie-efficiëntie. Er kan één belangrijke reden zijn waarom je op zoek bent naar bewegingsgevoelige verlichting. Dd primaire reden zal je helpen bij het vinden van antwoorden op andere vragen, zoals welk type lamp je moet kopen. Voor de veiligheid wil je misschien een bewegingsschijnwerper die bedoeld is om een indringer te verrassen en af te schrikken. Aan de andere kant hoeft een bewegingslicht dat ervoor zorgt dat je niet struikelt op weg naar binnen, minder krachtig zijn.

Welk type lamp moet ik kopen?

Veel buitenlampen gebruiken LED’s om elektriciteit te besparen en de kans op brand van een traditionele, gloeilamp die warm wordt tijdens het gebruik te minimaliseren. Het nadeel is dat LED-verlichting vaak minder krachtig is, wat een dealbreaker kan zijn als je een groot gebied of indringers wilt verlichten.

Gloeilampen verbruiken meer energie en moeten vaker worden vervangen, maar zijn meestal veel helderder. Omdat je op zoek bent naar bewegingssensorverlichting, hoef je je minder zorgen tr maken over gloeilampen die te lang aan blijven staan.

Hoeveel gebied te verlichten?

De hoeveelheid dekking die door een bewegingslicht wordt verstrekt wordt bepaald door de reikwijdte van de motiesensor en de helderheid van de lampen. Als je een klein gebied wilt verlichten, kun je een motiesensor met een reikwijdte van een paar meter kopen. Maar als je een groter gebied wilt verlichten zoals een hele achtertuin, wil je misschien een schijnwerper met een bereik van 5 meter of meer kopen. Je kunt het bereik van uw bewegingssensor/licht ook aanzetten met heldere lampen die meer lumen gebruiken. Kleine gebieden kunnen worden verlicht met ongeveer 42 lumen, terwijl schijnwerpers veel meer lumen bevatten.

Netsnoer, batterij of Zonneenergie?

Je kunt bewegingssensoren kopen die zijn aangesloten op het electriciteitsnet, op batterijen of op zonne-energie. Het voordeel van lampen die gebruik maken van batterijvoeding of een zonnepaneel is dat je ze niet hoeft te installeren in de buurt van een stopcontact. Maar zonnepanelen moeten worden geinstalleerd op een plek waar ze genoeg zonlicht krijgen voor een volledige lading. De nadelen van batterij en zonne-energie zijn dat de werking van de bewegingssensor stopt door een lege accu of bewolkte dagen. je offert ook de helderheid op met deze energiebronnen, omdat de helderste lichten de veelal een kabel gebruiken. Als je kiest voor een model met een snoer, zorg er dan voor dat je vooruit denkt voor het geval dat de kabel door muren moet lopen of verlengsnoeren moeten worden aangelegd.

Kan ik bewegingssensoren toevoegen aan mijn beveiligingssysteem?

Je moet in staat zijn om bewegingssensoren aan een bestaand thuisbeveiligingssysteem toe te voeeb. Neem contact op met je beveiligingsleverancier of de gebruikershandleiding om te weten te komen of verlichting van de bewegingssensor beschikbaar is.

Als het merk dat je gebruikt geen bewegingslichten aanbiedt, zoek dan uit of het systeem compatibel is met de verlichting van de bewegingssensor die je wilt kopen. Het voordeel van het hebben van geïntegreerde bewegingssensoren in je beveiligingssysteem is het gemak van mobiele waarschuwingen wanneer bijvoorbeeld de lichten worden geactiveerd. Plus, als je beveiligingscamera’s hebt, kunnen de lichten je helpen betere beelden te krijgen in situaties met weinig licht.

Bewegingssensoren: De Kenmerken

Type: Bewegingssensoren zijn er in vele soorten en maten. Lampen, bijvoorbeeld, zijn populaire binnenaccessoires die mensen gebruiken voor verlichting en beveiliging. De meeste van hen zijn goedkoop en zijn kant en klaar vanuit de doos. Veiligheidsverlichting en alarmen zijn andere populaire alternatieven. Kies het beste voor je behoeften.

Bereik: Bewegingssensoren detecteren licht of beweging en geluidssignalen om potentiele criminelen af te weren. Hoewel de meeste merken goed werken, hangt de reactietijd van het product af van de technologie. Modellen met een groot bereik, bijvoorbeeld, detecteren bewegingen van veraf. Dit geeft mensen voldoende tijd om zich voor te bereiden op potentiele indringers. Helaas veroorzaken ze soms door de te gevoelige technologie voor veel vals-positieve alarmen. Houd dit in gedachten bij het kopen van een bewegingssensor.

Lange levensduur: Zoek een model dat duurzaam is. Als je op zoek bent naar een lamp voor buitengebruik, bijvoorbeeld, zal een waterdicht model je goed van dienst zijn. Ook gecertificeerde merken met duurzame LED lampen zijn ideaal.

Conclusie

Neem de veiligheid van je huis serieus. Dit betekent echter niet dat elke bewegingssensor je huis zal beschermen. Goede modellen, zoals de bewegingssensoren waar we het over hebben in deze gids, bieden waar voor je geld.


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Plaats een reactie